Ο Πούτιν στέλνει πολεμικό πλοίο οπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους στον Ατλαντικό και τον Ινδικό Ωκεανό

Freepen.gr -
Η ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov οπλισμένη με υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon θα ταξιδέψει στον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό, καθώς και στη Μεσόγειο Θάλασσα, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu κατά τη διάρκεια της τελετής εισόδου της φρεγάτας σε υπηρεσία μάχης.

«Σήμερα, η φρεγάτα Admiral του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov με υπερηχητικούς πυραύλους Tsirkon επιβιβάζεται σε θαλάσσιο ταξίδι μεγάλης εμβέλειας στον Ατλαντικό και τον Ινδικό Ωκεανό, καθώς και στη Μεσόγειο Θάλασσα», είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η φρεγάτα είναι οπλισμένη με κατευθυνόμενους πυραύλους και έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει καταστάσεις στις μακρινές θαλάσσιες και ωκεάνιες ζώνες. «Οι κύριες προσπάθειες κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση των απειλών της Ρωσίας, στη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας μαζί με τις φιλικές χώρες», τόνισε.

Με τη σειρά του, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η φρεγάτα είναι παράδειγμα «μιας σπουδαίας κοινής δουλειάς, που έφερε καλά, αναμενόμενα αποτελέσματα». Σημείωσε πως η φρεγάτα θα προστατεύσει τη χώρα από πιθανές εξωτερικές απειλές. «Δεν έχει ανάλογο σε καμία χώρα στον κόσμο», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας, «Είμαι βέβαιος ότι τέτοια ισχυρά όπλα θα προστατεύσουν αξιόπιστα τη Ρωσία από πιθανές εξωτερικές απειλές και θα συμβάλουν στη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας».

"Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το μαχητικό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να κατασκευάζουμε προηγμένα μοντέλα όπλων και εξοπλισμού που θα προστατεύουν την ασφάλεια της Ρωσίας τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό είναι ένα πολλά υποσχόμενο όπλο", είπε ο Πούτιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail