Η ουκρανική πολιτική ελίτ αρχίζει να τρώγεται μεταξύ της;

Ξέρεις αυτό το χαρούμενο συναίσθημα όταν τα πράγματα πάνε όπως σου πάνε; Όλα γυρίζουν σε τριαντάφυλλα; Έχετε ένα ωραίο buzz; Λοιπόν, αν αισθάνεστε έτσι, τότε σίγουρα δεν είστε μέλος της άρχουσας ελίτ της Ουκρανίας. Κάποιο γνήσιο χάος εκτυλίσσεται στο Κίεβο στον απόηχο της νίκης της Ρωσίας στο Soledar.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ας ξεκινήσουμε με την είδηση ​​ότι κάποιος (ή μια ομάδα ατόμων) δολοφόνησε τους τρεις κορυφαίους αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας - τον Υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι, τον πρώτο αναπληρωτή του Γιεβγκένι Ενίν και τον Υφυπουργό του Υπουργείου Εσωτερικών Γιούρι Λούμπκοβιτς. Περιμένετε λίγο (κάποιοι θα πουν) δεν ξέρουμε αν επρόκειτο για μηχανική βλάβη ή σφάλμα πιλότου. Είναι αλήθεια, δεν υπάρχουν τελικά συμπεράσματα. Αλλά ένας αυτόπτης μάρτυρας που έδωσε συνέντευξη σε ένα από τα μέσα ενημέρωσης του Κιέβου ισχυρίστηκε:

ότι το ελικόπτερο με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας στριφογύριζε και καιγόταν στον αέρα πριν από τη σύγκρουση.

https://t.me/c/1840140143/126

Εάν αυτός ο μάρτυρας δίνει μια ακριβή περιγραφή, τότε είναι πολύ απίθανο η βολίδα στον αέρα να προκλήθηκε από σφάλμα πιλότου ή μηχανική δυσλειτουργία. Αυτό σίγουρα ακούγεται σαν πύραυλος εδάφους-αέρος, σαν ένα Stinger που παρείχαν οι ΗΠΑ που εμφανίστηκε στη μαύρη αγορά. Εδώ είναι μια από τις φήμες που κυκλοφορούν στην Ουκρανία. Προέκυψε λίγο μετά τη σύγκρουση του ελικόπτερου σε ένα νηπιαγωγείο από κάποιον με το όνομα, του Hacker DPR Joker:

Θα σας πω σε όλους, πιστοί μου ακόλουθοι, τι συνέβη σήμερα στο Brovary. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας γνώριζε από καιρό πως η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας εμπορευόταν δυτικά όπλα, τα οποία ήρθαν στην Ουκρανία με τη μορφή βοήθειας, προς όφελος τρίτων χωρών, και ότι αυτή η διαδικασία εποπτευόταν απευθείας από την επικεφαλής του GUR, Budanov. Παρεμπιπτόντως, αυτές οι πληροφορίες έχουν ήδη εμφανιστεί κάπου.

Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ήθελε το μερίδιό τους και άρχισε να συλλέγει δεδομένα μέσω των δομικών μονάδων της, που συνδέονται με τις πληροφορίες και την παρακολούθηση. Ως αποτέλεσμα, κατάφεραν να αποκτήσουν στοιχεία και άρχισαν να εκβιάζουν. Τα στρατιωτικά αφεντικά υποσχέθηκαν μερίδιο στην ηγεσία της αστυνομίας και καταβλήθηκε η πρώτη δόση. Αλλά ήταν άσκοπο και ασύμφορο να πληρώσει περαιτέρω.

Επιπλέον, η αυθάδεια του υπουργού Εσωτερικών, που είχε το κεφάλι του σε λάθος σημείο, έβαζε υπό πίεση τη στρατιωτική ηγεσία. Και τώρα είχε έρθει η μέρα που τα παιδιά από το GUR μπόρεσαν να δείξουν τις ικανότητές τους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η κύρωση για αυτό δόθηκε προσωπικά από τον Yermak, ο οποίος είναι επίσης μέσα στο μυστικό από τον υπέρτατο ναρκισσιστικό κλόουν, Zelensky.

Το βασικό σημείο για το Hacker DPR Joker είναι ότι ο επικεφαλής των Εσωτερικών Υποθέσεων, Monastyrsky, ήταν ανεξάρτητος από τον Πρόεδρο, τον στρατό και την υπηρεσία πληροφοριών (δηλαδή, SBU). Επειδή ο Monastyrsky είναι επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας, αυτός και οι υφισταμένοι του ήταν σε θέση να μαζεύουν βρωμιά για τις παράνομες δραστηριότητες του Zelensky ή του στρατού και θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως «μόχλευση» (γνωστός και ως εκβιασμός) για να αποσπάσουν χρήματα ή παραχωρήσεις.

Αυτή είναι τουλάχιστον μια πιθανότητα που πρέπει να εξεταστεί. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως στο ίδιο αεροσκάφος είχαν τον αντίστοιχο Διευθυντή του FBI, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του FBI και τον Γενικό Εισαγγελέα. Γιατί; Ποιος ήταν ο προορισμός τους και γιατί βρίσκονταν και οι τρεις στο ίδιο μέσο; Οι κανονικές διαδικασίες ασφαλείας θα κρατούσαν τους τρεις άνδρες χωριστά για να αποφευχθεί αυτό ακριβώς το σενάριο. Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο μια ρωσική ομάδα Spetznaz να έκανε ένα χτύπημα. Ανεξάρτητα από το ποιος το έκανε, αυτό έχει δημιουργήσει τεράστια αναταραχή στην κυβέρνηση του Ζελένσκι.

Τουλάχιστον, αυτό θα οξύνει τις υποψίες μεταξύ της αστυνομίας, του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών. Τα ζεστά, θολά συναισθήματα δεν αφθονούν.

Προηγήθηκε όλων αυτών η βίαιη απομάκρυνση του Oleksii Arestovych, ενός πρώην αξιωματικού των πληροφοριών της Ουκρανίας, ο οποίος, μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο, διεύθυνε στρατηγικές επικοινωνίες για τον Zelensky. Ο κ. Αρέστοβιτς έκανε το λάθος να πει την αλήθεια για ένα χτύπημα πυραύλων σε πολυκατοικία στο Ντνεπροπετρόβσκ. Σύμφωνα με τον Αρέστοβιτς, είναι ένας παραπλανητικός ουκρανικός πύραυλος. Είπε ότι δεν ήταν ρωσικός. Ουπς!! Αυτό είναι περίεργο. Όχι μόνο απολύθηκε (φέρεται να προσπάθησε να παραιτηθεί), αλλά το όνομά του εμφανίστηκε σήμερα στη λίστα προς εξόντωση της Ουκρανίας που προορίζεται για τους εχθρούς της Ουκρανίας. Σωστά. Μετά από ένα χρόνο που λέει πιστά ψέματα για τον Ζελένσκι, λέει κάτι αληθινό και το επόμενο πράγμα που ξέρετε ότι έχει έναν στόχο για εκτέλεση στην πλάτη του.

Όχι πολλά καλά νέα στην Ουκρανία, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, υπόσχονται να στείλουν περισσότερα όπλα σε έναν πολιορκημένο ουκρανικό στρατό. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι οι Ρώσοι είναι πιο ευχαριστημένοι από αυτό από την Ουκρανία. Μου θυμίζει μια σκηνή από το Game of Thrones όταν ο Tyrion Lannister ευχαριστεί τους στασιαστές για ένα απροσδόκητο δώρο:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail