Συναγωνίζεται η Δύση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία;

(AP Photo/LIBKOS)
Freepen.gr -
Παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις δυτικών πολιτικών για την αταλάντευτη υποστήριξή τους στο Κίεβο στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα, η κούραση σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία έχει σταθεροποιηθεί πίσω από κλειστές πόρτες, αναφέρει το rmx.news.

Οι Γάλλοι συνεχίζουν να προμηθεύουν τα στρατεύματα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky με τανκς και οι ΗΠΑ και η Γερμανία ακολουθούν το παράδειγμά τους, ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρει ότι σχεδόν όλοι οι σύμμαχοι, με εξαίρεση ίσως την Πολωνία, κάνουν πολύ λιγότερα από όσα μπορούσαν για να βοηθήσουν για να στρέψουν το ρεύμα της σύγκρουσης προς όφελος της Ουκρανίας.

Δημόσια, οι σύμμαχοι του Zelenksy συνεχίζουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ισχυρίστηκε πρόσφατα πως παραδόξως, «η στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για την ειρήνη».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν επανέλαβε το αίσθημα, δεσμευόμενος να προμηθεύσει το Κίεβο με αναγνωριστικά άρματα μάχης AMX-10 RC και διακηρύσσοντας: «Μέχρι τη νίκη, μέχρι να επιστρέψει η ειρήνη στην Ευρώπη, η υποστήριξή μας στην Ουκρανία δε θα υποχωρήσει».

Ωστόσο, στην πραγματικότητα οι εξοπλισμοί και η στρατιωτική υποστήριξη που προσφέρονται στο Κίεβο θα παρατείνουν μόνο τη σύγκρουση, αντί να ανατρέψουν την παλίρροια υπέρ του Κιέβου.

Ο ανταποκριτής της Die Welt στις Βρυξέλλες, Christoph B. Schiltz πιστεύει πως ο Zelensky απογοητεύεται με τις δημόσιες κοινοτοπίες και την έλλειψη συνέχειας, αν και αυτή η ενόχληση επιφυλάσσεται για τις κλειστές πόρτες για να αποφευχθεί η οργή της Δύσης.

Ο Schiltz αναρωτήθηκε γιατί η παράδοση όπλων από τη Δύση ήταν τόσο αργή.

«Οι ΗΠΑ έχουν 2.757 μαχητικά αεροσκάφη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν παραδώσει ούτε ένα. Έτσι, η διεθνής κοινότητα επιτρέπει de facto στη Μόσχα να καταστρέφει συστηματικά ολόκληρη την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας», έγραψε.

«Γιατί οι ΗΠΑ δεν καταστρέφουν τις ρωσικές δορυφορικές επικοινωνίες για να περιορίσουν σημαντικά την εμβέλεια των ρωσικών πυραύλων; Και πώς μπόρεσαν να αποσυρθούν 30.000 Ρώσοι στρατιώτες με 2.500 οχήματα μπόρεσαν να αποσυρθούν από το προγεφύρωμα της Χερσώνας χωρίς πυροβολισμό;» ρώτησε ο συνταγματάρχης Markus Reisner, κορυφαίος Ευρωπαίος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας στη Βιέννη, που επικαλείται η Die Welt.

Ο Schiltz ανέφερε ότι «όποιος ρωτήσει πολιτικούς και διπλωμάτες από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, θα καταλήξει στο συμπέρασμα… πως η Δύση εργάζεται επί του παρόντος για μια κατάπαυση του πυρός» αργότερα αυτό το έτος, αν και κανείς δεν το λέει αυτό δυνατά, ισχυρίστηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail