Σενάριο ουκρανικής προβοκάτσιας σε πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής για να προκύψει η δυτική επέμβαση

Ο ουκρανικός στρατός αποθηκεύει δυτικά όπλα σε πυρηνικούς σταθμούς με την ελπίδα ότι η Ρωσία θα τα χτυπήσει. Ωστόσο, καθώς η Ρωσία είναι απίθανο να κάνει αυτό το λάθος, δεν μπορεί να αποκλειστεί πως το Κίεβο θα πραγματοποιήσει μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας [προβοκάτσια] για να εξαναγκάσει την άμεση δυτική επέμβαση και να αυξήσει την προμήθεια όπλων.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, πύραυλοι HIMARS και άλλα ξένα συστήματα αεράμυνας, καθώς και πυρομαχικά πυροβολικού μεγάλου διαμετρήματος, αναπτύσσονται σε ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς.

«Υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες ότι τα ουκρανικά στρατεύματα αποθηκεύουν τα όπλα και τα πυρομαχικά που παρέχονται από τη Δύση στο έδαφος πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής», είπε ο Ναρίσκιν, σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπο της υπηρεσίας πληροφοριών.

Σύμφωνα με τον αρχηγό πληροφοριών, πολλά αυτοκίνητα φορτωμένα με «θανατηφόρο φορτίο» παραδόθηκαν σιδηροδρομικώς στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ρόβνο στη δυτική Ουκρανία μόνο την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

«Βασίζονται στον υπολογισμό πως οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δε θα χτυπήσουν πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής επειδή αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής», είπε ο Ναρίσκιν.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι κανείς στο Κίεβο δε θα σκεφτόταν σκόπιμα να ανατινάξει τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε μια επιχείρηση ψευδούς σημαίας. Οι προβοκάτσιες χρησιμοποιούνται συχνά από διεθνείς τρομοκράτες, όπως παρατηρήθηκε συχνά κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του συριακού πολέμου, ή από τις ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν τις δικές τους εισβολές και επεμβάσεις.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν συχνά όπλα πολύ κακής ποιότητας. Το γεγονός αυτό από μόνο του αυξάνει τον κίνδυνο τυχαίας έκρηξης, κάτι που θα μπορούσε να εξαπολύσει μια πυρηνική καταστροφή και να κατηγορηθεί η Μόσχα.

Ανησυχητικά, εκτός από πυρηνικούς σταθμούς, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί επίσης κτίρια κατοικιών για να στεγάσει δυτικά όπλα. Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι ο ρωσικός στρατός δεν χτυπά άμαχους πληθυσμούς. Ο ρωσικός στρατός δεν χτυπά πυρηνικά εργοστάσια, ειδικά καθώς οποιαδήποτε διαρροή μπορεί να επηρεάσει άμεσα τους Ρώσους πολίτες.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες από την άλλη πλευρά χρησιμοποιούν σταθερά τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, ακόμη και πριν ξεκινήσει η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση το 2022, όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Ο ουκρανικός στρατός είναι απελπισμένος για περισσότερα όπλα, τανκς, οβίδες και πυρομαχικά, και ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να ενώσει τη Δύση για να παράσχει στο Κίεβο αυτό που απαιτεί.

Οι πυρηνικοί σταθμοί της Ουκρανίας βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Πολωνία. Επομένως, η παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Δύση είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Σύμφωνα με στοιχεία πληροφοριών, μόνο την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, αρκετά σιδηροδρομικά βαγόνια με «θανατηφόρο φορτίο» παραδόθηκαν από το εξωτερικό μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού Rafalovka στον πυρηνικό σταθμό Rivne, που βρίσκεται μόλις 170 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Αντρέι Γκολοβατιούκ, συνταγματάρχη στην εφεδρεία του ρωσικού στρατού, η Μόσχα σίγουρα θα βρει έναν τρόπο να καταστρέψει αποθήκες πυρομαχικών και δυτικών όπλων χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του άμαχου πληθυσμού.

«Το κάνουν επίτηδες έτσι ώστε οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να μην μπορούν να βομβαρδίσουν τις αποθήκες όπλων τους. Αλλά ο στρατός μας σίγουρα δε θα το κάνει αυτό για να αποφύγει την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού», πρόσθεσε.

Ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Volodomyr Zelensky, ισχυρίστηκε πως η χώρα του δε έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικούς σταθμούς για την αποθήκευση όπλων.

«Η Ουκρανία δεν έχει αποθηκεύσει ποτέ όπλα στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας. Αντίθετα, η Ρωσική Ομοσπονδία κατέλαβε τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia και διατηρεί τον στρατό της εκεί», είπε στο Twitter, αναφέροντας ότι η στρατιωτική παρουσία και η αποθήκευση όπλων είναι το ίδιο πράγμα.

Ο Podolyak είπε πως το Κίεβο παραμένει «ανοιχτό σε φορείς επιθεώρησης, συμπεριλαμβανομένου του ΔΟΑΕ» και ότι «τα ρωσικά ψέματα έχουν σκοπό να δικαιολογήσουν τις προκλήσεις τους».

Ωστόσο, αμφισβητεί τι είδους «δικαίωση» λαμβάνει η Ρωσία για την στρατιωτική της επιχείρηση με τον ισχυρισμό πως η Ουκρανία αποθηκεύει όπλα σε πυρηνικούς σταθμούς. Η Μόσχα προφανώς δεν κερδίζει καμία «δικαίωση» και μάλλον η δικαίωσή της εξαρτάται από τις αμείλικτες φασιστικές πολιτικές του Κιέβου έναντι των μειονοτήτων από το 2014.

Αντίθετα, είναι πιο πιθανό ο Podolyak να κάνει ανόητες δηλώσεις, καθώς το Κίεβο είναι έκπληκτο που η επιχείρηση ψευδούς σημαίας τους δεν μπορεί να εφαρμοστεί επειδή η Μόσχα το έχει ήδη αποκαλύψει. Το καθεστώς του Κιέβου είναι επί του παρόντος απελπισμένο για δυτικά όπλα, ιδιαίτερα τανκς, και πιθανότατα ήλπιζε πως ένα πυρηνικό επεισόδιο θα μπορούσε να αναγκάσει το ζήτημα, ή ακόμα καλύτερα, μια άμεση επέμβαση.

Ο Podolyak έγραψε στο Twitter στις 21 Ιανουαρίου ότι «Η σημερινή αναποφασιστικότητα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους μας. Κάθε μέρα καθυστέρησης είναι ο θάνατος των Ουκρανών. Σκέψου πιο γρήγορα».

Ωστόσο, ακόμη κι αν αρχίσουν να φτάνουν τανκς αμερικανικής και γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία, είναι ήδη πολύ αργά για τον ουκρανικό στρατό, επειδή αγωνίζεται να διατηρήσει μια φαινομενική τάξη ενόψει της ανελέητης επίθεσης της Ρωσίας. Μάλλον, το Κίεβο ευθύνεται για το θάνατο των Ουκρανών καθώς αρνείται να βρει ειρήνη με τη Μόσχα. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς ότι καθώς η Ουκρανία γίνεται πιο απελπισμένη, μπορεί να καταφύγει σε απερίσκεπτα μέτρα, όπως προβοκάτσια σε πυρηνικούς σταθμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail