Ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ: Η συμμαχία είναι έτοιμη για ένα σενάριο άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία

Freepen.gr - Ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η συμμαχία είναι έτοιμη για ένα σενάριο άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία εάν η Μόσχα περάσει την «κόκκινη γραμμή».

Σε συνέντευξη σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης στις 28 Ιανουαρίου, ο ναύαρχος Rob Bauer, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της περσινής συνόδου κορυφής στη Μαδρίτη, η συμμαχία αποφάσισε να δημιουργήσει τέσσερις ακόμη πολυεθνικές ομάδες εργασίας στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.

Είπε ότι αυτό το βήμα έρχεται ως απάντηση στην έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης από τη Ρωσία στην Ουκρανία.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα προς τη Ρωσία πως είμαστε έτοιμοι εάν αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν το ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, εάν οι ρωσικές δυνάμεις περάσουν τα σύνορα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ».

Είπε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να κατευθύνουν την πολιτική βιομηχανική παραγωγή για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του στρατού και να υποστηρίξουν την ιδέα μιας «οικονομίας πολέμου».

Αξιολογώντας τον κίνδυνο κλιμάκωσης της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης, ο Μπάουερ είπε: «Αν η Ρωσία σταματούσε τη σύγκρουση σήμερα, δε θα υπήρχε κίνδυνος κλιμάκωσης».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail