Η διεθνής κοινότητα προσάρτησε το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, λέει ο Κροάτης Πρόεδρος

ΑΡ Ρhoto/Darko Βandic
Freepen.gr -  Η διεθνής κοινότητα έχει προσαρτήσει τη διεθνή σερβική περιοχή του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια, δήλωσε σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς.

"Έχουμε προσαρτήσει το Κοσσυφοπέδιο - εμείς και η διεθνής κοινότητα. Το πήραν από τη Σερβία. Ποιος το έκανε, αν όχι εμείς - αναγνωρίσαμε τελικά το Κοσσυφοπέδιο; […] Δεν αμφισβητώ το ίδιο το Κόσοβο, αλλά ολόκληρη την ιδέα" είπε ο Μιλάνοβιτς, σημειώνοντας πως η ουσία του θέματος δεν αλλάζει, ανεξάρτητα από το αν ονομάζεται "προσάρτηση ή απαλλοτρίωση".

"Αμφισβητώ όλη την ιδέα, στην οποία κάποιος πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα. Η Κριμαία είναι η ίδια ιστορία: η Κριμαία δεν θα είναι ποτέ ξανά ουκρανική. Αυτό λένε κορυφαίοι Γερμανοί στρατηγοί", δήλωσε ο Κροάτης Πρόεδρος.

Το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που εγκρίθηκε στις 10 Ιουνίου 1999, επιβεβαιώνει ότι η αυτόνομη περιοχή του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων είναι τμήμα της Σερβίας. Τον Φεβρουάριο του 2008, οι περιφερειακές αρχές ανακήρυξαν μονομερώς την ανεξαρτησία τους. Πάνω από 60 χώρες αντιτίθενται στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας της περιοχής, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και 5 χώρες της ΕΕ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail