Η Μόσχα θα ανταποκριθεί κατάλληλα στα σχέδια της Δύσης για χρήση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων

Freepen.gr -Τα σχέδια μη φιλικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας, να χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για τους σκοπούς τους θα συναντήσουν επαρκή απάντηση από τη Μόσχα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Αντιλαμβανόμαστε τα σχέδια μη φιλικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της προαναφερθείσας Εσθονίας, να χρησιμοποιήσουν ρωσικά κονδύλια για τους δικούς τους πολιτικούς στόχους αποκλειστικά ως κατάφωρη καταπάτηση κυριαρχικών περιουσιακών στοιχείων και σίγουρα θα συναντήσουν μια σχετική αντεπίθεση και αυτή η αντεπίθεση θα είναι κατάλληλη», δήλωσε η Ζαχάροβα. 

Η άρνηση των μη φιλικών χωρών να αλληλεπιδράσουν με τη Ρωσία στη νομική σφαίρα καταδεικνύει στην παγκόσμια κοινότητα «πως είναι κλέφτες», τόνισε.

"Αυτό θα δείξει σε όλους τους συμμετέχοντες στη σύγχρονη παγκόσμια χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική την εξάρτηση από το καθεστώς των κυρίαρχων περιουσιακών στοιχείων των εθνικών κρατών από την κατάσταση με τις γεωπολιτικές πραγματικότητες σε πολλές χώρες της Δύσης", σημείωσε η Ζαχάροβα.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θεωρεί διάφορα παγώματα και μπλοκαρίσματα των οικονομικών της «ως εντελώς παράνομο μέτρο, που παραβιάζει κοινά αποδεκτά πρότυπα του εμπορικού και διεθνούς δικαίου», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail