Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας: Πρώτα τέλος της κατοχής και μετά κανονικοί δεσμοί με την Τουρκία

Freepen.gr -
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊζάλ Μεκντάντ δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία θα πρέπει να τερματίσει την στρατιωτική της παρουσία στη χώρα του για να επιτευχθεί πλήρης προσέγγιση, ανέφερε το Reuters.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για επανάληψη των κανονικών σχέσεων με την Τουρκία χωρίς την άρση της κατοχής», είπε μετά τη συνάντηση με τον Ιρανό ομόλογό του στη Δαμασκό.

Η Τουρκία υπήρξε κύριος υποστηρικτής της πολιτικής και ένοπλης αντιπολίτευσης κατά του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια της 12χρονης σύγκρουσης στη Συρία και έχει στείλει δικά της στρατεύματα σε περιοχές του βορρά της χώρας.

Ο Μεκντάντ είπε το Σάββατο «μια συνάντηση μεταξύ του Άσαντ και της τουρκικής ηγεσίας εξαρτάται από την άρση των λόγων της διαμάχης», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να αναφέρει ονομαστικά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μεκντάντ μίλησε μετά τη συνάντηση στη Δαμασκό με τον Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, τον υπουργό Εξωτερικών του άλλου κύριου συμμάχου του Άσαντ, του Ιράν.

Ο Αμιραμπντολαχιάν, ο οποίος συναντήθηκε επίσης με τον Άσαντ το Σάββατο, δήλωσε την Παρασκευή πως το Ιράν είναι «ευτυχισμένο με τον διάλογο που διεξάγεται μεταξύ Συρίας και Τουρκίας».

Ο Άσαντ δήλωσε την Παρασκευή πως τα αποτελέσματα πρέπει να βασίζονται στην αρχή του τερματισμού της κατοχής και της υποστήριξης της τρομοκρατίας, όρο που χρησιμοποιούν οι συριακές αρχές για να αναφερθούν σε όλες τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail