Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν δημόσια σε ένα θεμελιώδες και σημαντικό ζήτημα!

Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν δημόσια σε ένα θεμελιώδες και σημαντικό ζήτημα. Το ερώτημα είναι ποιον πολεμά η Ρωσία στην Ουκρανία.

Moon of Alabama / Παρουσίαση Freepen.gr

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Oleksii Reznikov, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, απάντησε ότι η Ουκρανία έχει «ήδη γίνει de facto μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Η συνέντευξη, που δόθηκε πριν από τέσσερις ημέρες, είναι διαθέσιμη στο Youtube. Οι υπότιτλοι στα αγγλικά μπορούν να δημιουργηθούν με αυτόματη μετάφραση. Η πρόταση που απεικονίζεται παραπάνω έρχεται περίπου στο 1:25 λεπτά.

Το Sputnik, το οποίο φαίνεται να είναι το μόνο διεθνές μέσο που έχει ενημερωθεί για αυτό, έχει περισσότερα (από ~ 11:05 λεπτά):

«Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη» τον Ιούνιο του 2022, «ορίστηκε ξεκάθαρα ότι την επόμενη δεκαετία, η κύρια απειλή για τη συμμαχία θα ήταν η Ρωσική Ομοσπονδία. Σήμερα η Ουκρανία εξαλείφει αυτήν την απειλή. Εκτελούμε την αποστολή του ΝΑΤΟ σήμερα. Δε χύνουν το αίμα τους. Χύνουμε το δικό μας. Γι' αυτό απαιτείται να μας προμηθεύουν όπλα», είπε ο Ρέζνικοφ…

Ο αξιωματούχος είπε πως στο Κίεβο υπενθυμίζεται συνεχώς από τους «δυτικούς εταίρους» του ότι, «σαν πραγματική ασπίδα, υπερασπίζεται ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, ολόκληρη τη Δύση» από τους Ρώσους, και είπε πως προσωπικά έλαβε πρόσφατα ευχετήριες κάρτες για τις γιορτές. και γραπτά μηνύματα από δυτικούς υπουργούς Άμυνας για τον σκοπό αυτό.

Ο Ρέζνικοφ εξέφρασε την «απόλυτη» βεβαιότητα για την ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «είναι πεπεισμένος πως αυτό είναι ένα απολύτως ρεαλιστικό ενδεχόμενο... Φυσικά δεν θα δεχτούν αυτή την πολιτική απόφαση μέσω συναίνεσης πριν από τη νίκη μας. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά μετά τη νίκη, αφού όλα αυτά τελειώσουν και έρθει κάποιο είδος ειρήνης, οι χώρες του ΝΑΤΟ, πρώτα και κύρια, θα ενδιαφέρονται για την κατασκευή αυτής της αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Έχουν δει τα δικά τους αδύνατα σημεία, έχουν δει ποιος είναι δυνατός. Σήμερα διδάσκουν εμάς, αλλά αύριο οι αξιωματικοί, οι λοχίες, ακόμη και οι στρατιώτες μας θα τους διδάξουν πώς να πολεμούν τους Ρώσους. Η Ρωσία παραμένει μια από τις απειλές για το ΝΑΤΟ και για την Ευρώπη συνολικά».

Το Reuters αναφέρει σήμερα ότι η ρωσική κυβέρνηση συμφωνεί με τον πυρήνα της άποψης του Reznikov:

Ο γραμματέας του Ρώσου Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ θεωρείται από τους διπλωμάτες ως μία από τις σημαντικότερες σκληροπυρηνικές επιρροές στον Πούτιν, ο οποίος έχει υποσχεθεί νίκη στην Ουκρανία παρά μια σειρά αποτυχιών στο πεδίο της μάχης.

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου - αυτή είναι μια στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, και πάνω από όλα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας», δήλωσε ο Patrushev στην εφημερίδα Argumenti i Fakti σε συνέντευξή του.

«Τα σχέδια των Δυτικών είναι να συνεχίσουν να χωρίζουν τη Ρωσία και τελικά απλώς να τη διαγράψουν από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου», είπε ο Patrushev.
...
Ερωτηθείς για τα σχόλια του Πατρούσεφ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«De facto έχουν ήδη γίνει ένα έμμεσο μέρος σε αυτή τη σύγκρουση, αντλώντας την Ουκρανία με όπλα, τεχνολογίες, πληροφορίες πληροφοριών και ούτω καθεξής», είπε ο Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των ειδήσεων.

Καθώς και οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφωνούν τώρα για τους πραγματικούς συμμετέχοντες στη σύγκρουση, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αργότερα θα καταλήξουν σε συμφωνία και για την έκβασή της. Αυτό όμως θα πάρει ακόμα λίγο.

Τα ισχυρά οχυρωμένα ουκρανικά οχυρά στο Μπαχμουτ (Αρτιόμοβσκ) και στο Σολεντάρ πρόκειται να πέσουν. Ο μακροχρόνιος αγώνας για αυτές τις πόλεις είχε υψηλό τίμημα ιδιαίτερα για τους υπερασπιστές τους. Όλες οι εφεδρείες που έχει ρίξει σε αυτές η ουκρανική διοίκηση έχουν λειανθεί από τεράστιες εφαρμογές ρωσικού πυροβολικού.

Άλλες εφεδρείες που εξακολουθεί να εκπαιδεύει ο ουκρανικός στρατός περιμένουν νέες προμήθειες «δυτικών» όπλων. Αλλά αυτό που έχει πρόσφατα υποσχεθεί, κυρίως οχήματα μάχης πεζικού (κουτιά αλουμινίου), θα είναι διαθέσιμα μόνο στα τέλη της άνοιξης. Το πιο πιθανό σχέδιο που θα θέλει να ακολουθήσει η ουκρανική διοίκηση είναι μια κίνηση νότια προς τη Μαριούπολη (κάτω δεξιά) για να διακόψει τη ρωσική χερσαία σύνδεση με την Κριμαία.


μεγαλύτερη ανάλυση

Ωστόσο, υπάρχει μόνο μια μικρή πιθανότητα μια τέτοια κίνηση κατά τη διάρκεια της άνοιξης να είναι επιτυχής. Μέχρι τότε η Ρωσία έχει το χρόνο να κάνει τις δικές της κινήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail