Το Κρεμλίνο κλώτσησε την ευκαιρία του και κατευθυνόμαστε προς τον Αρμαγεδδώνα

pixabay / bodkins18
«Η Ουκρανία είναι ήδη de facto μέλος του ΝΑΤΟ». — Oleksii Reznikov, Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας

Εάν οι αναφορές είναι σωστές ότι τα σύγχρονα δυτικά οπλικά συστήματα πρόκειται να εισρεύσουν στην Ουκρανία –τα πιο πρόσφατα άρματα μάχης των ΗΠΑ και της Γερμανίας, πυραυλικά συστήματα Patriot και άλλα τρέχοντα όπλα– ο υπουργός Reznikov είναι σωστός. 

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτά τα όπλα υποδηλώνουν πως η Ουκρανία έχει αρκετούς στρατιώτες για να τα χρησιμοποιήσει. Θα χρειαστούν μήνες για να προετοιμαστεί η Ουκρανία για αυτά τα όπλα. Ένα υλικοτεχνικό σύστημα είναι απαραίτητο για την παράδοση, τη συντήρηση και την προστασία των όπλων από ρωσική αεροπορική και πυραυλική επίθεση. Αυτό θα απαιτήσει προσωπικό των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στο έδαφος στην Ουκρανία, εάν τα όπλα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά.

Με άλλα λόγια, η «περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση» έχει διευρυνθεί σε πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / Ουκρανίας και Ρωσίας.

Προφανώς, πρόκειται να είναι ένας πόλεμος χωρίς κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ. Ο λόγος είναι ότι εάν παραδοθούν όλα τα όπλα που έχουν υποσχεθεί, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα είναι χωρίς μαχητική ικανότητα εκτός από την Ουκρανία όπου θα βρίσκονται τα όπλα. Η Ρωσία θα μπορούσε, αν είχε την ηγεσία, απλώς να σαρώσει τη Βαλτική και τη Φινλανδία που έχουν εξαντληθεί από όπλα γύρω από τη Γερμανία στη Γαλλία και να επιστρέψει στη Σερβία, αφήνοντας την Ανατολική και τη Δυτική Ευρώπη αποκομμένες και περικυκλωμένες. Αλλά αυτό θα έκανε τον πόλεμο επίσημα ένα με το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το μοναδικό τους μέσο - τα πυρηνικά όπλα.

Φαίνεται λοιπόν πως η Ρωσία θα συνεχίσει να προσποιείται ότι υπάρχει μόνο μια περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση και οι ΗΠΑ / ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να προσποιούνται πως τα όπλα είναι απλώς βοήθεια προς την Ουκρανία.

Μια ρωσική στρατιωτική επιχείρηση που το Κρεμλίνο θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει σε λίγες μέρες πριν από οκτώ χρόνια, τώρα, που κάποτε ξεκίνησε καθυστερημένα, παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο. Συνέπεια της έλλειψης προετοιμασίας και της ατελείωτης καθυστέρησης του Κρεμλίνου είναι η πλήρης εμπλοκή των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ στον πόλεμο με στόχο την ανακατάληψη του Ντονμπάς και της Κριμαίας από τη Ρωσία. Η αυξημένη ουκρανική δύναμη πυρός σημαίνει πολύ περισσότερα ρωσικά θύματα και η εμπλοκή της Ουάσιγκτον έχει περάσει το όριο στο οποίο η Ουάσιγκτον μπορεί να αποδεχθεί μια ρωσική νίκη.

Εν ολίγοις, το Κρεμλίνο κλώτσησε την ευκαιρία του και κατευθυνόμαστε προς τον Αρμαγεδδώνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail