Συνήθεις ύποπτοι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Λούλα στη Βραζιλία

Η CIA, η USAID, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπονόμευσαν τον σοσιαλιστή Λούλα, βοήθησαν ο αυταρχικός Μπολσονάρο να πάρει τον έλεγχο του μεγαλύτερου έθνους της Νότιας Αμερικής.

Υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που παραλείπεται από την αναδυόμενη αφήγηση για τη Βραζιλία και την επίθεση στην εκλεγμένη κυβέρνηση του Luiz Inácio Lula da Silva.

Kurt Nimmo / Παρουσίαση Freepen.gr

Πρώτα, όμως, ας ρίξουμε μια ματιά στην τρέχουσα κατάσταση στη Βραζιλία. Σύμφωνα με την κατεστημένη «εφημερίδα της καταγραφής», The New York Times,

Χιλιάδες υποστηρικτές του έκπτωτου πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, εισέβαλαν στο Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και τα προεδρικά γραφεία της Βραζιλίας την Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν για αυτό που ψευδώς πιστεύουν ότι ήταν κλεμμένες εκλογές, το βίαιο αποκορύφωμα πολυετών θεωριών συνωμοσίας που διατύπωσε ο κ. Μπολσονάρο και οι δεξιοί σύμμαχοί του.

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο χαρακτηρίζεται ως ο «Τραμπ των Τροπικών», πιθανώς μια άδικη σύγκριση καθώς η πολιτική του Μπολσονάρο ήταν πολύ πιο ριζοσπαστική και καταστροφική από οτιδήποτε μπορούσε να περάσει ο Τραμπ από το Κογκρέσο ή, εν προκειμένω, από το δικό του στενό κύκλο.

Αν υποθέσουμε πως οι εκλογές ήταν δίκαιες, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο λαός της Βραζιλίας επανεξέλεξε τον Λούλα και η επίθεση στο Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και τα προεδρικά γραφεία της Βραζιλίας αντιπροσωπεύει απόπειρα πραξικοπήματος. Ίσως οι υποστηρικτές του Μπολσονάρο να οργάνωσαν την απόλυση της νέας κυβέρνησης μόνοι τους και ίσως να είχαν βοήθεια.

Πρώτα και κύρια, η USG [κυβέρνηση των ΗΠΑ] είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την ανάληψη των καθηκόντων του Λούλα.

Το 2021, η CIA συμμετείχε στην απομάκρυνση του Λούλα από το πολιτικό τοπίο της Βραζιλίας. Το Brasilwire ανέφερε στις 3 Ιουνίου 2021,

Σε μια «Συνάντηση Τύπου του Λευκού Οίκου στο παρασκήνιο από ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την καταπολέμηση της διαφθοράς», ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι η CIA και άλλα τμήματα του μηχανισμού πληροφοριών των ΗΠΑ συμμετείχαν στην παροχή βοήθειας στον «Πόλεμο κατά της διαφθοράς» που φυλάκισε τον πρώην πρόεδρο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και εξέλεξε τον Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Διαβάζοντας μια επίσημη απομαγνητοφώνηση του Λευκού Οίκου, μαθαίνουμε πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η USAID συμμετείχαν, όπως το έθεσε ο Antony Blinken, σε «εργασία κατά της διαφθοράς σε όλο το διμερές μας πλαίσιο, καθώς και σε πολυμερή φόρουμ», με άλλα λόγια, μιλήστε απλά, φροντίζοντας οι πολιτικοί εχθροί, που χαρακτηρίζονται ως διεφθαρμένοι, να απομακρύνονται από το πολιτικό τοπίο.

Η USAID, όπως παραδέχτηκε ο πρώην διευθυντής Τζον Γκίλιγκαν, λειτουργεί ως «μια σχολή μεταπτυχιακών σπουδών για πράκτορες της CIA» και ανά πάσα στιγμή «σε πολλά γραφεία AID είχαν διεισδύσει από πάνω μέχρι κάτω άτομα της CIA… Ήταν αρκετά προφανές τι έκαναν… Η ιδέα ήταν να φυτέψουμε πράκτορες σε κάθε είδους δραστηριότητα που είχαμε στο εξωτερικό, κυβερνητική, εθελοντική, θρησκευτική, κάθε είδους».

Ο Jair Bolsonaro έχει άριστες σχέσεις με τη CIA. Είναι, άλλωστε, ο πρώτος Βραζιλιάνος ηγέτης που επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια. «Συνοδευόταν από τον υπουργό Δικαιοσύνης του Σέρτζιο Μόρο, ο οποίος είχε φυλακίσει τον κύριο αντίπαλο Λούλα ντα Σίλβα πριν από τις εκλογές του 2018, με ακυρωμένες πλέον κατηγορίες», ανέφερε η Brasilwire. «Αντίθετα, ο Μπολσονάρο δεν έχει επισκεφθεί ποτέ το ABIN, το ετοιμοθάνατο αντίστοιχο της CIA στη Βραζιλία».

Επιπλέον, το Ατλαντικό Συμβούλιο υποστήριξε τη συνεργασία με τους Βραζιλιάνους εισαγγελείς στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από τον Λούλα, σύμφωνα με έκθεση του Brasilwire. Το Ατλαντικό Συμβούλιο είναι μια δεξαμενή σκέψης με επιρροή «στελεχωμένη από στρατιωτικούς, τη CIA και τους συνοδούς τους πολιτικούς και CEOs από στρατηγικές βιομηχανίες, όπως το πετρέλαιο και τα μέσα ενημέρωσης. Έχει ισχυρές διασυνδέσεις με το ΝΑΤΟ και αποτελεί κεντρικό μέρος του σύγχρονου στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος του Κογκρέσου», σύμφωνα με το WikiSpooks.

Όλα αυτά είτε αγνοούνται είτε υποτιμούνται από τα εταιρικά μέσα προπαγάνδας. Για παράδειγμα, θα ήταν πράγματι σπάνιο να αναφερθεί η εμπλοκή των ΗΠΑ στην Επιχείρηση Lava Jato, το φαινομενικό έργο «κατά της διαφθοράς» στη Βραζιλία, πόσο μάλλον να ερευνηθεί από τους New York Times ή την Washington Post, και οι δύο σχεδόν άγνωστοι απέναντι σε εκστρατείες παραπληροφόρησης της CIA.


Μια αναφορά που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο (STF) από την υπεράσπιση του πρώην προέδρου Λούλα παρουσιάζει τόσο νέα στοιχεία που ο πρώην δικαστής Σέρτζιο Μόρο συνεννοήθηκε με ξένες αρχές στη διεξαγωγή της διαδικασίας που οδήγησε στη σύλληψη του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος και του επακόλουθο αποκλεισμό από μια υποψηφιότητα για την προεδρία το 2018.

Έτσι, τώρα έχουμε «δεξιούς διαδηλωτές» που εισβάλλουν σε κυβερνητικά γραφεία, προκαλώντας βίαιες ταραχές για την ανατροπή του Λούλα. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, είναι δίκαιο να πούμε ότι η USG και η USAID (που τώρα κάνουν μεγάλο μέρος της βρώμικης δουλειάς της CIA) εμπλέκονται στα παρασκήνια στις εισβολές στα κυβερνητικά γραφεία.

Δεν το ξέρω αυτό για την αλήθεια. Είναι εικασίες που βασίζονται στην ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, το πραξικόπημα του 1964 στη Βραζιλία οργανώθηκε από τον JFK και τη CIA. Παρ' όλη τη λιοντοποίηση του Κένεντι, πρέπει να θυμόμαστε ότι ήταν ένθερμος αντικομμουνιστής. Ο Κένεντι πίστευε πως ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Γκουλάρ ήταν πολύ φιλικός με τους αντιαποικιακούς και αντιαμερικανούς ακτιβιστές στη Λατινική Αμερική, πολλοί από τους οποίους ήταν αναμφίβολα κομμουνιστές, όπως ο Τσε Γκεβάρα, που σκοτώθηκε στη Βολιβία με τη βοήθεια της CIA το 1967.

Το 1823 το Δόγμα Μονρό κήρυξε τη Νότια και τη Λατινική Αμερική, και μάλιστα ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο, ως ιδιοκτησία των ΗΠΑ που δεν έπρεπε να διεκδικηθούν ή να καταληφθούν από άλλα έθνη και αυτοκρατορίες. Αργότερα έγινε ο αποκλειστικός τομέας των αμερικανικών γεωργικών εταιρειών και αυτός ο τομέας προστατεύτηκε από τους πεζοναύτες της USG, όπως περιέγραψε ο υποστράτηγος Smedley Butler στο σύντομο βιβλίο του, "War is a Racket".

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία της USG, σε σύγκρουση με αμερικανικές εταιρείες, και τη «ρακέτα», όπως την περιέγραψε ο Μπάτλερ, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτό το τελευταίο ξέσπασμα βίας στη Βραζιλία έχει σχεδιαστεί για να απαλλαγεί ξανά από έναν πολιτικό που δεν ακολουθεί τις νεοφιλελεύθερες εντολές.

Το Εργατικό Κόμμα του Λούλα (Partido dos Trabalhadores) είχε περιγραφεί παλαιότερα ως ένα ευθύ σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά τώρα θεωρείται ως σοσιαλδημοκρατικό στη μέση του δρόμου από πολλούς παρατηρητές. Το 1998, ο Λούλα έκοψε κάθε αναφορά στις σοσιαλιστικές προτάσεις από την πολιτική του ρητορική. Παρά τη δηλωμένη απόστασή του από τον σοσιαλισμό και την ιδεολογία του Εργατικού Κόμματος, αποφασίστηκε από την οικονομική ελίτ στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο ότι ο Λούλα έπρεπε να φύγει.

Αυτή είναι η τελευταία ουρά του Μπολσονάρο, ακόμα κι αν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αποδέχτηκε το αποτέλεσμα των εκλογών, και παρόλο που μπορεί να μη συμμετέχει στην τρέχουσα προσπάθεια να προκληθεί σοκ και δέος στην κυβέρνηση Λούλα. Όπως πολλοί άλλοι αυταρχικοί και ψυχοπαθείς ηγέτες και δικτάτορες πριν από αυτόν, ο Μπολσονάρο και οι υποστηρικτές του χειραγωγούνται από την USAID, τη CIA και το Υπουργείο Εξωτερικών του Μπάιντεν.

Αμφιβάλλω σοβαρά πως αυτή η τελευταία πράξη βίας μαγειρεύτηκε εξ ολοκλήρου από εξοργισμένους υποστηρικτές του Μπολσονάρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail