Στην Ουκρανία, "υπάρχει κάτι που συμβαίνει εκεί"

Η κατάρρευση της ουκρανικής αντίστασης στο Soledar επιβεβαιώθηκε ακόμη και από μερικούς από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας, πράγμα που σημαίνει ότι το Bakhmut αναμένεται να περιέλθει στο ρωσικό έλεγχο τις επόμενες ημέρες. Οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται από το Νότο, το Βορρά και την Ανατολή και δημιουργούν ένα πιθανό καζάνι που θα αφήσει περικυκλωμένους Ουκρανούς στρατιώτες στο Μπαχμούτ.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Θυμάστε το τελευταίο μου άρθρο; Πιστώθηκα στο CNN ότι κάτι έκανε σωστά. Λοιπόν, μπορείτε να χαλαρώσετε, το CNN επέστρεψε στην προπαγάνδα και δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει:

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε μια ακόμη αναδιάταξη των διοικητών που ηγούνται του πολέμου στην Ουκρανία την Τετάρτη, καθώς εντείνονται οι επικρίσεις για το χειρισμό της εκστρατείας που έχει σταματήσει.

Ανακοίνωσε πως ο στρατηγός Valery Gerasimov, αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, θα γίνει ο γενικός διοικητής της εκστρατείας, με το σημερινό διοικητή, Sergey Surovikin , να γίνεται ένας από τους τρεις αναπληρωτές του.

Ο Mark Galeotti, ανώτερος συνεργάτης του Royal United Services Institute, δήλωσε ότι «είναι ένα είδος υποβιβασμού [για τον Gerasimov] ή τουλάχιστον το πιο δηλητηριασμένο από τα δισκοπότηρα. Τώρα το θέμα είναι πάνω του και υποψιάζομαι πως ο Πούτιν έχει πάλι μη ρεαλιστικές προσδοκίες».

https://edition.cnn.com/2023/01/11/europe/russia-valery-gerasimov-ukraine-commander-intl

Λάθος. Λάθος. Λάθος. Ναι, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Valery Gerasimov ονομάστηκε διοικητής της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων και ο στρατηγός Sergei Surovikin ονομάστηκε Ανώτατος Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων του Στρατού. Αυτό δεν ήταν μια ανατροπή λόγω δυσαρέσκειας με την απόδοση του Surovikin τους τελευταίους τρεις μήνες. Ακριβώς το αντίθετο — πιστεύω ότι σηματοδοτεί πως η Ρωσία στρώνει το τραπέζι για μια μεγάλη κλιμάκωση στις επιχειρήσεις της για την εξάλειψη της ουκρανικής στρατιωτικής απειλής.

Το να αφήσουμε τον Surovikin να επικεντρωθεί στις «Αεροδιαστημικές Δυνάμεις» σημαίνει ότι οι ρωσικές αεροπορικές και διαστημικές επιχειρήσεις είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υπερένταση. Μέχρι τώρα, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έπαιξε ελάχιστο ρόλο στις μάχες τους τελευταίους 11 μήνες. Η τοποθέτηση του Gerasimov επικεφαλής της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η αποστολή διοίκησης στο μέλλον θα είναι πιο περίπλοκη και περιεκτική.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω μερικές ακόμη σχετικές πληροφορίες. Ας ξεκινήσουμε με μια μεγάλη κίνηση του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα:

Σήμερα το πρωί πλοία και υποβρύχια του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού εγκατέλειψαν μαζικά τη βάση τους στο Novorossiysk, στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο και μπορεί να υποδηλώνει συνεχείς επιχειρήσεις.

Πηγές που είδαν το Naval News επιβεβαιώνουν την έξοδο. Η ομάδα περιελάμβανε το αποβατικό πλοίο κατηγορίας Project 11711 Ivan Gren, Pyotr Morgunov, το μεγαλύτερο αμφίβιο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα.

Περιείχε επίσης και τα τρία υποβρύχια κατηγορίας Project 636.3 Improved-Kilo που υπήρχαν στη βάση. Η ανάλυση δείχνει ότι έπλεαν και άλλα πολεμικά πλοία, αφήνοντας μόνο λίγα πολεμικά πλοία και πλοία υποστήριξης στο λιμάνι. Είναι πιθανότατα η πιο άδεια εικόνα του Νοβοροσίσκ εδώ και πολλούς μήνες.

https://archive.ph/2023.01.11-191333/https://www.navalnews.com/naval-news/2023/01/sudden-surge-in-russian-navy-ships-and-submarines-in- black-sea/#selection-703.0-715.293

Ταυτόχρονα, η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη Λευκορωσία:

Προσωπικό, όπλα, στρατιωτικός και ειδικός εξοπλισμός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θα συνεχίσουν να φθάνουν στη Λευκορωσία.

Το Σαββατοκύριακο, το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι μια σημαντική τακτική άσκηση πτήσης μεταξύ Λευκορωσικών και Ρωσικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει περισσότερα από δώδεκα ελικόπτερα στη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένων μεταγωγικών Mi-8 και επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24 και Ka-52 Alligator. Σύμφωνα με τη βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, ορισμένα από τα ελικόπτερα φέρουν τον πόλεμο «Ζ» που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος στην Ουκρανία.

«Η νέα ανάπτυξη ρωσικών αεροσκαφών στη Λευκορωσία είναι πιθανότατα μια γνήσια άσκηση, παρά μια προετοιμασία για τυχόν πρόσθετες επιθετικές επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας», εκτιμά η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών στην τελευταία της εκτίμηση για τον πόλεμο.

https://www.19fortyfive.com/2023/01/ukraine-war-update-russia-masses-forces-in-belarus-leopard-tanks-to-ukraine/

Κάτι ακόμα – Πού είναι οι Τσετσένοι; Αν παρακολουθούσατε τη μάχη της Μαριούπολης το Μάιο, τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με βίντεο με τους γενειοφόρους Ρώσους μουσουλμάνους να φωνάζουν Allahu Akbar καθώς συνέτριβαν το ουκρανικό τάγμα Azov. Τώρα τίποτα. Υπάρχουν κάπου εκεί έξω σε σημαντικό αριθμό, αλλά δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί επιχειρησιακά σε ισχύ. Ετοιμάζονται για νέα επίθεση;

Μπείτε στη θέση του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου. Στο ανατολικό μέτωπο οι στρατιώτες σας σφάζονται και χάνουν κρίσιμο έδαφος από τη Ρωσία. Η γραμμή άμυνας Bakhmut / Soledar έχει παραβιαστεί. Πρέπει να ενισχύσετε τη γραμμή Kramatorsk / Slovyanksa, αλλά υπάρχει περιορισμένος αριθμός εκπαιδευμένων στρατευμάτων.

Ταυτόχρονα, πρέπει να αναρωτιέστε αν οι Ρώσοι πρόκειται να εξαπολύσουν μια αμφίβια / εναέρια επίθεση στην Οδησσό. Έχετε αρκετές δυνάμεις ή διαθέσιμες ενισχύσεις για να οχυρώσετε και να υπερασπιστείτε την Οδησσό; Στη συνέχεια, υπάρχει η συσσώρευση στη Λευκορωσία. Η Λευκορωσία και η Ρωσία έχουν συγκεντρώσει αρκετές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις για να αποτελέσουν αξιόπιστη απειλή για το Κίεβο.

Πού θα χτυπήσει η Ρωσία; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Gerasimov ανέλαβε τη γενική διοίκηση αυτών των Κοινών Δυνάμεων. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει προσποιήσεις από τις δυνάμεις στο Βορρά και στο Νότο για να καθηλώσει τα ουκρανικά στρατεύματα και να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση από την Ανατολή. Ή θα μπορούσε να διατάξει πλήρεις επιθέσεις από τον Βορρά, τον Νότο και την Ανατολή. Έχει και άλλες επιλογές.

Η Δύση και η Ουκρανία ισχυρίζονται ότι η Ρωσία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μια αξιόπιστη επιθετική επιχείρηση μέχρι την άνοιξη. Δεν ξέρω αν η Δύση στέλνει αυτό το μήνυμα ως μέρος μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας για να πείσει τη Ρωσία πως η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για μια χειμερινή επίθεση ή αν το πιστεύει πραγματικά αυτό. Το μόνο που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι η Ρωσία, σαν Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πόκερ, κρύβει τα χαρτιά της και δείχνει μόνο στην Ουκρανία αυτό που θέλει να δει. Η Ρωσία πρόκειται να μπει all in ή θα συνεχίσει να αλέθει;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail