Είμαστε μάρτυρες ενός τεράστιου κύματος χρεοκοπιών και απολύσεων στα πρώτα στάδια του 2023

pixabay
Είναι η δουλειά σας ασφαλής; Αυτή την στιγμή, γινόμαστε μάρτυρες τόσο μεγάλης αναταραχής σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τομείς της οικονομίας μας. Η αγορά κατοικίας καταρρέει, η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έχει καταρρεύσει, η βιομηχανία τεχνολογίας απολύει εργαζομένους με εξαιρετικά τρομακτικό ρυθμό και ορισμένοι από τους σημαντικότερους λιανοπωλητές μας οδηγούνται σε χρεοκοπία. Οι πληροφορίες που πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας είναι βαθιά ανησυχητικές. Έχει γίνει εξαιρετικά σαφές πως η οικονομία μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και αναμένω πλήρως ότι τα προβλήματά μας θα επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο καθώς περνάει το έτος.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω επισημαίνοντας τι συμβαίνει αυτήν την στιγμή στη Microsoft. Είναι μια από τις πλουσιότερες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά λόγω της αλλαγής των «μακροοικονομικών συνθηκών» τα στελέχη αποφάσισαν ότι κατέστη αναγκαία η απόλυση 10.000 εργαζομένων:

Η Microsoft ανακοίνωσε χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας αυτή την εβδομάδα, καθιστώντας την τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που αποσπά το εργατικό της δυναμικό καθώς η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται.

Η εταιρεία λογισμικού επιβεβαίωσε την Τετάρτη τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 10.000 άτομα μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2023.

Οι περικοπές έρχονται «ως απάντηση στις μακροοικονομικές συνθήκες και στις μεταβαλλόμενες προτεραιότητες των πελατών», δημοσίευσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σάτια Ναντέλα σε δήλωση προς τους υπαλλήλους της την Τετάρτη.

Αν ακόμη και η Microsoft απολύει χιλιάδες εργαζομένους, είναι πραγματικά ασφαλής κάποια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα;

Εν τω μεταξύ, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου του λιανικού εμπορίου βυθίζονται σε χρεοκοπία τώρα που τελείωσε η περίοδος των διακοπών.

Την Τρίτη, ήταν η σειρά του Party City:

Το Party City υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την Τρίτη, επιβαρυμένη από τον ανταγωνισμό και τα χρόνια οικονομικών ζημιών.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης προϊόντων για πάρτι και ειδών αποκριών στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσε σε μια κανονιστική κατάθεση πως κατέληξε σε συμφωνία με τους οφειλέτες για τη μείωση του χρέους της 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αναφέρεται πως η πτώχευση για την Bed Bath & Beyond έχει γίνει «πιθανή»:

Η Bed Bath & Beyond βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους αγοραστές και δανειστές καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τις δραστηριότητές της στη διάρκεια μιας πιθανής πτώχευσης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο λιανοπωλητής βρίσκεται στη μέση μιας διαδικασίας πώλησης με την ελπίδα να βρει έναν αγοραστή που θα κρατούσε τις πόρτες ανοιχτές και για τις δύο μεγάλες αλυσίδες του, το ομώνυμο πανό του και το Buybuy Baby, είπαν οι άνθρωποι, που δεν είχαν εξουσιοδότηση να συζητήσουν το θέμα δημόσια.

Τόσοι πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης τούβλων και κονιάματος δυσκολεύονται πραγματικά αυτή την στιγμή, και πολλοί από αυτούς κατηγορούν τον ανταγωνισμό από τους λιανοπωλητές του Διαδικτύου όπως η Amazon.

Αλλά αν η Amazon τα πάει τόσο καλά, γιατί άρχισαν να απολύουν περίπου 18.000 εργαζόμενους την Τετάρτη;

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Andy Jassy είπε στους υπαλλήλους σε μια ανάρτηση στο blog πως η εταιρεία απολύει περίπου 18.000 άτομα καθώς επιδιώκει να μειώσει το κόστος και ότι θα αρχίσει να επικοινωνεί με τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους στις 18 Ιανουαρίου.

«Η Amazon αντιμετώπισε αβέβαιες και δύσκολες οικονομικές συνθήκες στο παρελθόν, και θα συνεχίσει να το κάνει», δήλωσε ο Jassy στην ανάρτηση στις 4 Ιανουαρίου. «Αυτές οι αλλαγές θα μας βοηθήσουν να επιδιώξουμε τις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες μας με μια ισχυρότερη δομή κόστους».

Το κύμα απολύσεων που έχουμε δει στον κλάδο της τεχνολογίας είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου.

Πριν από αυτήν την εβδομάδα, περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι στον κλάδο της τεχνολογίας είχαν ήδη απολυθεί φέτος, και αυτό έρχεται μετά τις μαζικές απολύσεις που είδαμε πέρυσι:

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης δεδομένων, περισσότερες από 101 εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο έχουν απολύσει 25.436 υπαλλήλους μέχρι στιγμής το 2023. Οι περισσότερες από τις απολύσεις έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιστοιχώντας σε 22.400 απολυμένους υπαλλήλους.

Ο αριθμός των εργαζομένων που απολύονται από εταιρείες τεχνολογίας είναι μια τάση που συνεχίζεται από το 2022, όταν 154.336 εργαζόμενοι απολύθηκαν από περισσότερες από 1.000 εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αλλά τουλάχιστον η βιομηχανία της τεχνολογίας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ τέσσερις σημαντικές ανακοινώσεις που έγιναν όλες τις τελευταίες 10 ημέρες…

#1 Αναφέρεται ότι η Genesis Global Capital «βάζει τις βάσεις για μια αίτηση πτώχευσης»:

Η Genesis Global Capital έθεσε τις βάσεις για μια αίτηση πτώχευσης μόλις αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η μονάδα δανεισμού κρυπτονομισμάτων του Digital Currency Group βρίσκεται σε εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες πιστωτών εν μέσω κρίσης ρευστότητας. Έχει προειδοποιήσει πως μπορεί να χρειαστεί να κηρύξει πτώχευση εάν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει μετρητά, ανέφερε προηγουμένως το Bloomberg.

#2 Η Crypto.com ανακοίνωσε πως θα απολύσει το «20% του εργατικού δυναμικού της»:

Η Crypto.com ανακοίνωσε σχέδια να απολύσει το 20% του εργατικού της δυναμικού στις 13 Ιανουαρίου. Η εταιρεία είχε 2.450 υπαλλήλους, σύμφωνα με τα στοιχεία του PitchBook, υποδηλώνοντας ότι περίπου 490 εργαζόμενοι απολύθηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος Kris Marszalek δήλωσε σε μια ανάρτηση στο blog πως η ανταλλαγή κρυπτογράφησης αναπτύχθηκε «φιλόδοξα», αλλά δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της αυτοκρατορίας κρυπτογράφησης FTX του Sam Bankman-Fried χωρίς περαιτέρω περικοπές.

#3 Η Coinbase αποφάσισε «να περικόψει περίπου το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της»:

Στις 10 Ιανουαρίου, η Coinbase ανακοίνωσε τα σχέδιά της να περικόψει περίπου το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού της, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει μετρητά κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αγοράς κρυπτογράφησης.

Το χρηματιστήριο σχεδιάζει να περικόψει 950 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου. Η Coinbase, η οποία είχε περίπου 4.700 υπαλλήλους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε ήδη περικόψει το 18% του εργατικού δυναμικού της τον Ιούνιο λέγοντας πως έπρεπε να διαχειριστεί το κόστος αφού αναπτύχθηκε «πολύ γρήγορα» κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς.

#4 Ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitzlato συνελήφθη στην πραγματικότητα . Προφανώς ξέπλενε χρήματα σε κλίμακα επικών διαστάσεων…

Ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitzlato που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ συνελήφθη νωρίς την Τετάρτη στο Μαϊάμι σε σχέση με μια τεράστια επιχείρηση ξεπλύματος χρήματος, κατηγορούμενος ότι διαβίβασε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κεφάλαια τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco είπε πως ο Anatoly Legkodymov, 40 ετών, Ρώσος υπήκοος, επέβλεπε έναν σημαντικό «οικονομικό κόμβο υψηλής τεχνολογίας που εξυπηρετούσε γνωστούς απατεώνες», συμπεριλαμβανομένων των εγκληματιών του κυβερνοχώρου και των εμπόρων ναρκωτικών που επιδιώκουν να επεξεργαστούν βρώμικα χρήματα.

Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια μετά από όλη αυτή την αναταραχή.

Πέρα από όλα τα άλλα, οι Σαουδάραβες φαίνεται να είναι έτοιμοι να κάνουν μια σημαντική κίνηση που θα μπορούσε κυριολεκτικά να αλλάξει τα πάντα.

Στην ετήσια συγκέντρωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Σαουδάραβας υπουργός Οικονομικών αποφάσισε να ρίξει μια βόμβα:

Η Σαουδική Αραβία είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για το εμπόριο σε νομίσματα άλλα από το δολάριο ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του βασιλείου.

Περιττό να πούμε ότι αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να υπονομεύσει πλήρως την κυριαρχία του πετροδολαρίου.

Φυσικά δεν έχουμε την πολυτέλεια να συμβεί αυτό, γιατί η κυριαρχία του δολαρίου είναι ένα από τα μόνα πράγματα που κρατά το σύστημά μας όρθιο.

Σε αυτό το σημείο σχεδόν όλα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται τη μεγαλύτερη εικόνα.

Πολλοί από τους «ειδικούς» υποθέτουν ότι απλώς θα υποφέρουμε από μια προσωρινή ύφεση και τότε τα πράγματα θα επανέλθουν τελικά στο φυσιολογικό.

Μακάρι να ήταν αλήθεια.

Δυστυχώς, ολόκληρο το σύστημά μας αρχίζει να σπάει και να καταρρέει παντού γύρω μας, και αυτοί που τρέχουν αυτήν τη στιγμή τα πράγματα δεν πρόκειται να μπορέσουν να το ξανασυνθέσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail