Πρώην Πολωνός ΥΠΕΞ: «Η Βαρσοβία εξέτασε την πιθανότητα διαίρεσης της Ουκρανίας το Φεβρουάριο του 2022!»

Freepen.gr - Στις 23 Ιανουαρίου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι αποκάλυψε ότι η Βαρσοβία εξέτασε την επιλογή της διαίρεσης της Ουκρανίας στο αρχικό στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Ο Σικόρσκι δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki έχει ήδη επιχειρήσει να διαψεύσει τα λόγια του Sikorski.

«Νομίζω ότι υπήρξε μια στιγμή δισταγμού τις πρώτες δέκα μέρες του πολέμου, όταν όλοι δεν ξέραμε πώς θα πήγαινε και ίσως η Ουκρανία να κατέρρεε», είπε ο πρώην υπουργός στη συνέντευξή του στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Zet.

Ο Morawiecki χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Sikorski «ρωσική προπαγάνδα» και κάλεσε την αντιπολίτευση να τις καταδικάσει. Τυχόν ισχυρισμοί που αποκαλύπτουν την πραγματική ουσία του καθεστώτος του Κιέβου ή της δυτικής πολιτικής κατηγορούνται ως ρωσική προπαγάνδα.

«Η δήλωση του Radoslav Sikorsky δε διαφέρει από τη ρωσική προπαγάνδα. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών πρέπει να ζυγίσει τα λόγια του. Περιμένω να αποσυρθούν αυτές οι επαίσχυντες δηλώσεις. Καλώ την αντιπολίτευση να απορρίψει τη δήλωση του Radoslaw Sikorski», έγραψε ο Morawiecki στο Twitter.

Ως αποτέλεσμα, ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ των Πολωνών αξιωματούχων. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας δεν απαρνήθηκε τους ισχυρισμούς του και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για την πρόταση αποστολής στρατευμάτων στη δυτική Ουκρανία. Ο Sikorsky ισχυρίστηκε επίσης πως «κανείς στην Πολωνία δεν σχεδιάζει ενέργειες κατά της Ουκρανίας».

«Απορρίψαμε τους υπαινιγμούς του Πούτιν και την πρόταση του Ζιρινόφσκι. Αλλά εσείς και ο Kaczynski (ο ηγέτης του τρέχοντος κυβερνώντος Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης στην Πολωνία) ανακοινώσατε, σε αντίθεση με τη θέση του ΝΑΤΟ, μια πρόταση αποστολής στρατευμάτων στη δυτική Ουκρανία, την οποία ο Zelensky απέρριψε κατηγορηματικά. Και ήσασταν εσείς που δώσατε πρόσφορο έδαφος στη ρωσική προπαγάνδα», έγραψε ο Σικόρσκι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail