Έξαλλη η Πολωνία αφού η Γερμανία απέρριψε την αξίωση αποζημιώσεων ύψους 1,3 τρισ ευρώ με απάντηση μίας πρότασης

TVP Info
Freepen.gr - Η πολωνική κυβέρνηση εκφράζει την οργή της αφού η Γερμανία απάντησε στα αιτήματα για αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με μια απάντηση μίας πρότασης, η οποία δεν περιλάμβανε ουσιαστικά ή νομικά επιχειρήματα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Arkadiusz Mularczyk, χαρακτήρισε την απότομη απάντηση ως ασέβεια προς την πολωνική κυβέρνηση και τον πολωνικό λαό, γράφει το salon24.pl.

«Το να το απορρίψουμε με μία μόνο πρόταση σημαίνει πως όλες οι διαβεβαιώσεις για άριστες γερμανο-πολωνικές σχέσεις είναι ψευδείς», είπε ο Mularczyk.

Το Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών αποκάλυψε την Τρίτη ότι η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης στο αίτημα της Πολωνίας για αποζημιώσεις ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ απλώς επανέλαβε πως οι Γερμανοί θεωρούν ότι το θέμα των αποζημιώσεων έχει κλείσει. Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε επίσης ότι δεν έχει πρόθεση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα. 

Σε απάντηση στη γερμανική θέση, το Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι η πολωνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να λάβει αποζημίωση για την εισβολή και την κατοχή που υπέστη η Πολωνία μεταξύ 1939 και 1945.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mularczyk δήλωσε πως η Πολωνία υπέστη απώλειες σε ασύλληπτη κλίμακα και ότι η Γερμανία έλαβε μια πολύ λεπτομερή έκθεση για το θέμα.

Κατηγόρησε επίσης τη Γερμανία για διπλά μέτρα και μέτρα, καθώς είναι πρόθυμη να πληρώσει τη Ναμίμπια για την περίοδο της αποικιοκρατίας και να επιστρέψει αντικείμενα στην Αίγυπτο, ενώ δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τίποτα για την Πολωνία.

Ωστόσο, ο Πολωνός υπουργός είπε πως δεν εξεπλάγη από τη γερμανική απάντηση, λέγοντας ότι ήταν ενδεικτική του πώς «η Γερμανία αντιμετωπίζει την Πολωνία ως υποτελή» και ως μέρος της γερμανικής σφαίρας επιρροής.

Ο Mularczyk είπε ότι η Πολωνία δεν θα αποθαρρυνθεί και θα συνεχίσει να διεθνοποιεί την εκστρατεία για επανορθώσεις έως ότου η Γερμανία αναγκαστεί να αλλάξει στάση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail