Wall Street Journal: Ο Σι Τζινπίνγκ «παρασκηνιακά» χτίζει στενή σχέση με τη Ρωσία

ΑΡ Ρhoto / Pavel Gοlοvkin/Pοοl
Freepen.gr -
Η αμερικανική Wall Street Journal υποστηρίζει ότι ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ, παρά τις πρόσφατες προσπάθειες να «αποστασιοποιήσει» το Πεκίνο από τη Μόσχα σε δημόσιο χώρο, «παρασκηνιακά», οικοδομεί ακόμη στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία.

«Ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ προσπαθεί δημόσια να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας τους τελευταίους μήνες... Ωστόσο, πίσω από διπλωματικές ομιλίες, ο Σι (Τζινπίνγκ) εμβαθύνει το μακροπρόθεσμο στοίχημά του στη Ρωσία», γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους «πολιτικούς συμβούλους του Πεκίνου», τις τελευταίες εβδομάδες ο Κινέζος ηγέτης έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να δημιουργήσει στενότερες οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία.
 
«Το σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση των εισαγωγών της Κίνας σε ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αγροτικά προϊόντα, επέκταση της ενεργειακής συνεργασίας στην Αρκτική και αύξηση των κινεζικών επενδύσεων σε ρωσικές υποδομές, όπως σιδηρόδρομοι και λιμάνια», γράφει η εφημερίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail