Οι ΗΠΑ θα στείλουν πυραύλους Patriot στην Ουκρανία – CNN

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Οι πύραυλοι Patriot εμφανίζονται στο αεροδρόμιο Rzeszow-Jasionka στη Jasionka, Πολωνία, 25 Μαρτίου 2022 ΑΡ / Evan Vucci
Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν οριστικοποιεί τα σχέδια για την αποστολή πυραύλων Patriot στην Ουκρανία, μετέδωσε το CNN την Τρίτη. Το Κίεβο ζητά τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας εδώ και μήνες, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της σε ουκρανικούς στρατιωτικούς στόχους και στόχους υποδομής.

Το σχέδιο βρίσκεται στα τελικά του στάδια και χρειάζεται έγκριση από τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν προτού σταλεί στο γραφείο του Μπάιντεν για την υπογραφή του, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο τρεις ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους. Αναμένεται η έγκριση του Όστιν και θα μπορούσε να γίνει ανακοίνωση το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, είπαν οι αξιωματούχοι στο CNN.

Μια ενιαία συστοιχία πυραύλων Patriot περιλαμβάνει μια μονάδα ισχύος, έναν σταθμό διοίκησης, μια μονάδα ραντάρ και κεραίες, και έως και οκτώ εκτοξευτές τοποθετημένους σε φορτηγά, ο καθένας με τέσσερις πυραύλους εδάφους-αέρος. Έχοντας αναπτυχθεί από την αμερικανική αμυντική εταιρεία Raytheon, το σύστημα έχει εμβέλεια έως και 99 μίλια (160 χλμ) και μπορεί να αναχαιτίσει εισερχόμενους πυραύλους ή αεροσκάφη.

Δεν είναι σαφές πόσα συστήματα Patriot θα στείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Το CNN έγραψε πως οι συστοιχίες πυραύλων θα πάνε πρώτα σε μια βάση του αμερικανικού στρατού στο Grafenwoehr της Γερμανίας, όπου θα εκπαιδευτούν ουκρανικά πληρώματα για να τους χειριστούν. Το δίκτυο σημείωσε επίσης ότι η εκπαίδευση στην πλατφόρμα Patriot διαρκεί συνήθως «πολλούς μήνες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail