Η Ρωσία θα προμηθεύσει το Ιράν με δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη Su-35

Marina Lystseva/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία θα προμηθεύσει το Ιράν με δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-35, ανέφερε το ισραηλινό Channel 12 στις 24 Δεκεμβρίου, επικαλούμενο αξιωματούχους των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.

Το ειδησεογραφικό κανάλι είπε πως το Ιράν θα μπορούσε να αποκτήσει έως και 24 Su-35 που κατασκευάστηκαν αρχικά για την Αίγυπτο, σε μια συμφωνία που οι Ηνωμένες Πολιτείες ματαίωσαν. Οι υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν πως Ιρανοί πιλότοι έχουν ήδη ξεκινήσει εκπαίδευση στα προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη.

Η αναφορά έρχεται μετά την ανακοίνωση των ιρανικών μέσων ενημέρωσης το Σεπτέμβριο ότι η Τεχεράνη εξετάζει την αγορά μαχητικών αεροσκαφών από τη Ρωσία.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF) έχει απεγνωσμένη ανάγκη για προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων όπως το Su-35. Η αεροπορία βασίζεται επί του παρόντος σε μαχητικά αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής της δεκαετίας του 1970, τα οποία είχαν απομείνει από την περίοδο πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Το Ιράν δεν έχει αποκτήσει κανένα νέο μαχητικό αεροσκάφος από τη δεκαετία του 1990, όταν παρέλαβε μερικά MiG-29 από τη Ρωσία.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το οποίο συνδέεται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, μοιράστηκε τις αναφορές για τη συμφωνία Su-35 στις 28 Δεκεμβρίου, χωρίς να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει τους ισχυρισμούς.

Το Su-35 σχεδιάστηκε από το κορυφαίο Γραφείο Σχεδίασης Sukhoi της Ρωσίας για να εμπλέκεται σε όλους τους τύπους εναέριων στόχων σε αεροπορικές μάχες μεγάλης και κοντινής εμβέλειας καθώς και να επιτίθεται σε στόχους εδάφους και θαλάσσιας επιφάνειας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που καλύπτονται από αεράμυνα και βρίσκονται πολύ πίσω από την πρώτη γραμμή.

Το μαχητικό αεροσκάφος μπορεί να μεταφέρει μια ποικιλία προηγμένων όπλων, συμπεριλαμβανομένου του R-37 μεγάλου βεληνεκούς, υπερηχητικού πυραύλου αέρος-αέρος και του πυραύλου cruise μεγάλης εμβέλειας Kh-59.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail