Θανατηφόρος ιός χτύπησε την PAX AMERICANA

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ήταν να ζείτε στην ιστορική εποχή στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ξεκίνησε ο Ψυχρός Πόλεμος και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναδείχθηκαν ως η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο, μην αναρωτιέστε πια. Ζείτε σε μια ιστορική στιγμή. Είναι γεμάτη κινδύνους και βιώνει μια θεμελιώδη επανευθυγράμμιση της διεθνούς τάξης. Πέρασαν οι εποχές που οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούσαν να διατάξουν χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ να κάνουν τις προσφορές τους σαν γέρος θείος Μπεν σε μια φυτεία του Νότου.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στα πρόθυρα να γίνουν ο Χίτλερ που απεικονίζεται στην ταινία, Downfall - εκδίδοντας εντολές σε φανταστικούς στρατούς που δεν είναι πλέον ικανοί να εκτελέσουν αυτές τις εντολές.

Δεν υποδηλώνω πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα μιας κατάρρευσης παρόμοιας με ό,τι συνέβη στο Τρίτο Ράιχ το Μάιο του 1945, αλλά πιστεύω ότι η εποχή των Ηνωμένων Πολιτειών που εισέβαλαν σε άλλες χώρες κατά βούληση και ανέτρεπαν κυβερνήσεις που δεν ήταν πρόθυμες να υποχωρήσουν στο βωμό της εξουσίας των ΗΠΑ τελείωσε. Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποκάλυψε την αδυναμία των Ηνωμένων Πολιτειών να ελέγξουν τη διεθνή σκηνή.

Το έτος 2022 θα καταγραφεί από τους μελλοντικούς ιστορικούς ως η στιγμή που η Ρωσία πήρε το κόκκινο χάπι και ξύπνησε από την αυταπάτη της ότι θα μπορούσε να είναι εταίρος με τη Δύση. Από τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι Ρώσοι ηγέτες —όχι μόνο ο Πούτιν— πίστευαν αφελώς πως μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί ως εταίροι στην Παγκόσμια Τάξη που ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ομιλία του στις 21 Δεκεμβρίου 2022 στο κολέγιο του Υπουργείου Άμυνας, κατηγόρησε τον εαυτό του ότι πίστευε στις δυτικές υποσχέσεις και ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα βασιστεί πλέον στον εαυτό της και θα αντιμετωπίσει τη Δύση ως εχθρική απειλή.

Σας ενθαρρύνω να παρακολουθήσετε το βίντεο. Ενώ η Δύση προσπαθεί απεγνωσμένα να παρουσιάσει τον Πούτιν ως τρελό, ο άνθρωπος που μιλάει είναι ήρεμος, έξυπνος και συνεκτικός. Τι αντίθεση με τους πολιτικούς νάνους που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. 

Οι κρυφές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία απέτυχαν. Το επόμενο έτος, το 2023, θα γίνει μάρτυρας του τέλους του μονοπολικού κόσμου που κυριαρχείται από το αμερικανικό πετρέλαιο και την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση. Δέχομαι συχνά επιθέσεις ως συκοφάντης του Πούτιν. Αυτό είναι ένα καταστροφικό ψέμα. Πιστεύω απλώς ότι η Ρωσία δεν μπλοφάρει και αναγνωρίζω πως η Ρωσία είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που μπορεί να αναπτυχθεί και να ευημερήσει χωρίς να πορνεύεται στη Δύση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βιώσει μια υπαρξιακή απειλή στην ιστορία τους - τον Εμφύλιο Πόλεμο τη δεκαετία του 1860. Κατά ειρωνικό τρόπο, η Ρωσία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποτροπή της παρέμβασης των Βρετανών σε αυτόν τον πόλεμο για να βοηθήσουν τον Νότο. Η Ρωσία, αντίθετα, έχει αντιμετωπίσει αιώνες υπαρξιακών απειλών και πάντα έβρισκε έναν τρόπο να αντιμετωπίσει και να νικήσει αυτές τις απειλές, όπως η εισβολή του Ναπολέοντα το 1800 και η εισβολή των Ναζί το 1941. Χωρίς πυρηνικό πόλεμο, δεν υπάρχει τίποτα που μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν για να εμποδίσουν τη Ρωσία να εξασφαλίσει τα σύνορά της. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακαλύψουν το 2023 ότι ο στρατός τους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ανίσχυρος όταν πρόκειται για την προβολή ισχύος στη Ρωσία.

Ο Πούτιν και η κυβέρνησή του κατανοούν πως ο τρέχων πόλεμος με τη Δύση δεν πρόκειται να γίνει μόνο στα χωράφια της Ουκρανίας. Είναι επίσης μια πολιτική και οικονομική μάχη. Για το σκοπό αυτό η Ρωσία σφυρηλατεί σημαντικές σχέσεις με την Κίνα, την Ινδία και τις πρώην αυτοκρατορικές αποικίες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπάρχει τέτοια κατανόηση μεταξύ των πολιτικών ηγετών στην Ουάσιγκτον. Εξακολουθούν να εργάζονται με την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να εκφοβίσουν και να απειλήσουν τις πιο αδύναμες χώρες να κάνουν το κουμάντο τους. Ο Τζο Μπάιντεν δοκίμασε αυτό το παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία και εκείνοι οι πλούσιοι σε πετρέλαιο σεΐχηδες του είπαν, ουσιαστικά, να αντλήσει άμμο.

Ενώ εύχομαι σε όλους όσους διαβάζουν αυτό το κείμενο ένα Ευτυχισμένο και Ευημερημένο Νέο Έτος, φοβάμαι ότι το 2023 θα είναι μια περίοδος σκότους και βασάνων για τη Δύση. Η Ευρώπη ήδη καταστρέφεται από τον πληθωρισμό και τις συρρικνούμενες οικονομίες. Εάν το διπλό πλήγμα του πληθωρισμού και του οικονομικού αποπληθωρισμού χτυπήσει την Αμερική, η κρίση θα είναι εκθετικά χειρότερη από την καταστροφή του 2008. Η απόκρυφη κινεζική κατάρα, «μακάρι να ζήσεις σε ενδιαφέρουσες εποχές», μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτές. Προσεύχομαι να επιβιώσουμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail