Τελικά οι LCS καταλήγουν στην Αίγυπτο;

Freepen.gr - Αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ο Λευκός Οίκος συμφώνησε να παραδώσει μια σειρά προηγμένων πολεμικών πλοίων πολλαπλών εργασιών στο Αιγυπτιακό Ναυτικό μεταδίδει το defense-arabic.com.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εάν τα πλοία θα είναι κατηγορίας Freedom ή Independence.

Αλλά επειδή οι ειδήσεις ανέφεραν ότι τα πλοία είναι από τη Lockheed Martin, η Lockheed Martin είναι ο παραγωγός του LCS κατηγορίας Freedom.

Όπως αναφέρει σε σχόλιό του στο Twitter ο Αιγύπτιος αναλυτής Μαχμούντ Γκαμάλ, τα πλοία τα οποία είναι προς απόσυρση από το ναυτικό των ΗΠΑ (λόγω των γνωστών προβλημάτων) θα δοθούν δωρεάν στην Αίγυπτο. Πρόκειται για τα ίδια πλοία που ήθελαν να μας πλασάρουν οι Αμερικάνοι, με τη διαφορά πως σε κανένα ΜΜΕ δεν είχαμε διαβάσει ότι θα τα έδιναν δωρεάν, αν και εφόσον επιβεβαιωθεί τόσο η είδηση όσο και η εκτίμηση του Γκαμάλ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των σχολίων στην ανάρτηση του γνωστού αμυντικού αναλυτή είναι μάλλον επικριτικά ως προς την απόκτηση των εν λόγω πλοίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail