Η αμαυρωμένη από το human trafficking KFOR έτοιμη να φέρει την... ειρήνη στο Κοσσυφοπέδιο

Το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έφερε την εμπορία ανθρώπων και τη σeξουαλική δουλεία στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Αλμπίν Κούρτι, ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, κατηγορεί τη Ρωσία για την αύξηση της έντασης στο βόρειο τμήμα της μερικώς αναγνωρισμένης χώρας. Ο Κούρτι είπε ότι η Ρωσία έχει στρέψει την προσοχή της στη μικροσκοπική χώρα που στο παρελθόν κυβερνούσε ένας τρομοκράτης του UCK, ο Χασίμ Θάτσι που παραιτήθηκε για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη Χάγη. Ο Θάτσι και άλλοι πολιτικοί κατηγορούνται για φόνο, εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, διώξεις και βασανιστήρια Σέρβων.

Kurt Nimmo / Παρουσίαση Freepen.gr

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε πως η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου.

Η Ρωσία είναι ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος τώρα που η USG και η προπαγανδιστική μηχανή της έχουν περάσει μήνες δαιμονοποιώντας τον Πούτιν και λέγοντας ψέματα για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Είναι εύκολο για τον Κούρτι και την Πρίστινα. Μπορεί να επιρρίψει την ευθύνη στη Ρωσία, ενώ αγνοεί τα παράπονα μιας διωκόμενης σερβικής μειονότητας.

Εν τω μεταξύ, η KFOR του ΝΑΤΟ είναι έτοιμη να ενταχθεί στην τελευταία διαμάχη μεταξύ Σέρβων και Αλβανών Κοσοβάρων.

"Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου, KFOR, υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι εξετάζει ακόμη το αίτημα της Σερβίας να στείλει τον δικό της στρατό στα βόρεια της χώρας καθώς οι οξυμένες εντάσεις εισέρχονται στη 12η ημέρα", αναφέρει το Euractiv.

Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο μετά την επιβολή της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οποιαδήποτε αστυνομική δράση της KFOR στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο —όπου οι ντόπιοι Σέρβοι έχουν στήσει οδοφράγματα ως απάντηση στη σύλληψη ενός Σέρβου αστυνομικού από την Πρίστινα— θα αποδοκιμαστεί, πιθανώς με βίαιη αντίσταση.

Μετά το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και το ΝΑΤΟ το 1999 και στη συνέχεια τη διάσπαση της χώρας, το ΝΑΤΟ ίδρυσε την επιχείρησή του KFOR στο Κοσσυφοπέδιο για να «διατηρήσει την ειρήνη» - αντ' αυτού η μονάδα ασχολήθηκε με την εμπορία γυναικών και παιδιών. Έγιναν πόρνες και σκλάβοι του σeξ για τα στρατεύματα της KFOR. Ο Guardian ανέφερε το 2004,

Σε μια δημοσίευση σχετικά με την ταχεία ανάπτυξη της σeξουαλικής εμπορίας και της καταναγκαστικής πορνείας από τότε που τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και οι διαχειριστές του ΟΗΕ κατέλαβαν την επαρχία των Βαλκανίων το 1999, η Αμνηστία ανέφερε πως στρατιώτες του ΝΑΤΟ, αστυνομία του ΟΗΕ και εργάτες αρωγής της Δύσης λειτουργούσαν σχεδόν ατιμώρητα στην εκμετάλλευση των θυμάτων των διακινητών ανθρώπων.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία,

Από την ανάπτυξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (KFOR) τον Ιούλιο του 1999 και την ίδρυση της πολιτικής διοίκησης της Αποστολής Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK), το Κοσσυφοπέδιο έχει γίνει σημαντικός προορισμός για τις γυναίκες και τα κορίτσια που διακινούνται για καταναγκαστική πορνεία. Γυναίκες διακινούνται στο Κοσσυφοπέδιο κυρίως από τη Μολδαβία, τη Βουλγαρία και την Ουκρανία, η πλειονότητα τους μέσω της Σερβίας. Ταυτόχρονα, αυξανόμενος αριθμός ντόπιων γυναικών και κοριτσιών υφίστανται εσωτερική εμπορία και διακινούνται από το Κοσσυφοπέδιο.

Επειδή το σκάνδαλο ήταν μεγάλη ντροπή για το ΝΑΤΟ και την KFOR, δεν καλύφθηκε ευρέως από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης.

Η αποστολή της KFOR αρχικά ονομάστηκε «Επιχείρηση Κοινός Φύλακας», αλλά με φύλακες όπως η KFOR—πόρνες, σκλάβοι, βασανιστές—το Κοσσυφοπέδιο είναι καλύτερα χωρίς διεθνείς «ειρηνευτές».

Μένει να δούμε αν η Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου, που ιδρύθηκε το 2009 και πρόκειται να αναλάβει τη διοίκηση από την KFOR, θα συνεχίσει την παράδοση του διεφθαρμένου και εκφυλισμένου πρόγονού της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail