Η Γερμανία υπογράφει σύμβαση για την αγορά F-35 που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ

Military_Material / pixabay
Freepen.gr - Η Γερμανία υπέγραψε την Τετάρτη συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για την αγορά δεκάδων μαχητικών αεροσκαφών F-35 της Lockheed Martin, τα οποία είναι ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές που οι ΗΠΑ διατηρούν στη Γερμανία.

Υπάρχουν περίπου 20 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες βαρύτητας B-61 που είναι αποθηκευμένες στη Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής πυρηνικών του ΝΑΤΟ. Ενώ η Γερμανία δεν έχει δικά της πυρηνικά όπλα, διατηρεί έναν στόλο γηρασμένων βομβαρδιστικών Tornado ικανά να τα εξαπολύσει, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα F-35.

«Το γερμανικό πρόγραμμα F-35 θα διασφαλίσει τη συνέχιση των δεσμεύσεων της συμμαχίας της Γερμανίας και θα εγγυηθεί την αξιόπιστη αποτροπή του ΝΑΤΟ στο μέλλον», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο.

Η Γερμανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αγοράσει τα F-35 το Μάρτιο ως μέρος ενός σχεδίου για την ενίσχυση των στρατιωτικών δαπανών. Η Γερμανία θα αποκτήσει 35 από τα μαχητικά αεροσκάφη σε μια συμφωνία αξίας περίπου 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ 2026 και 2029. Τα F-35 πρόκειται να αντικαταστήσουν τα Tornado στην αποστολή κοινής χρήσης πυρηνικών το 2030.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail