Η Σερβία ζήτησε και επίσημα να αναπτύξει στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο

vs.rs
Freepen.gr - Η Σερβία ζήτησε επισήμως από το ΝΑΤΟ να μπορεί να αναπτύξει έως και 1.000 στρατιώτες στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς λέει ότι οι Σέρβοι τρομοκρατούνται από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου που εδρεύει στην Πρίστινα.

Ο Βούτσιτς έκανε το αίτημα στο διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, γνωστές ως KFOR. Σέρβοι αξιωματούχοι λένε πως ένα ψήφισμα του ΟΗΕ που τερμάτισε επίσημα τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου επιτρέπει την ανάπτυξη έως και 1.000 Σέρβων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά ο Βούτσιτς εξακολουθεί να μην αναμένει πως το αίτημα ιθα ικανοποιηθεί.

«Το αίτημα λέει ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός σερβικών στρατευμάτων, από εκατό έως και 1.000, θα επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail