Η θανατηφόρα «στρατηγική της έντασης» της CIA για την καταστροφή της Ρωσίας

Η USG [κυβέρνηση των ΗΠΑ] σχεδίαζε επιχειρήσεις ανατροπής εντός της Ρωσίας πολύ πριν από τον SMO του Πούτιν.

Τη Δευτέρα, η αεροπορική βάση Ένγκελς της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή Σαράτοφ, σχεδόν 400 μίλια από την Ουκρανία, δέχτηκε επίθεση για δεύτερη φορά από την έναρξη του SMO [ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης] της Ρωσίας.

Kurt Nimmo / Παρουσίαση Freepen.gr

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε πως το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από συντρίμμια στην αεροπορική βάση Ένγκελς, όπου στεγάζονται στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160 με πυρηνική ικανότητα που συμμετείχαν σε επιδρομές κατά της Ουκρανίας στον πόλεμο των 10 μηνών», αναφέρει το Associated Press.

Υπήρξαν αρκετές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας—στο Κουρσκ, την πόλη Μπριάνσκ, το χωριό Staraya Nelidovka στην περιοχή Belgorod και τα στρατιωτικά αεροδρόμια στο Dyagilevo στην περιοχή Ryazan, εκτός από το Engels.


Οι επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου έγιναν πριν από την ανακοίνωση της Ρωσίας πως θα συνεχίσει τις παραδόσεις στο Αζερμπαϊτζάν μέσω του αγωγού Yamal-Europe.

Τα εταιρικά μέσα προπαγάνδας πολέμου απέδωσαν τις επιθέσεις στην Ουκρανία. Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Express, ο Τζακ Μέρφι, που περιγράφεται ως πρώην «επιχειρηματίας των Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ διοικούν πράκτορες εντός της Ρωσίας, κατευθύνοντάς τους να στοχεύσουν κρίσιμες υποδομές σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν «χάος». Εμπορικά κέντρα, αγωγοί φυσικού αερίου και αποθήκες καυσίμων έχουν υποστεί ζημιές σε ολόκληρη τη Ρωσία τους τελευταίους μήνες με τον κ. Μέρφι να επισημαίνει μια εκστρατεία μυστικής «δολιοφθοράς» υπό την διεύθυνση της CIA.

Στον ιστότοπό του, ο Μέρφι γράφει πως «η εκστρατεία περιλαμβάνει μακροχρόνιους εν υπνώσει πυρήνες που η συμμαχική υπηρεσία κατασκοπείας έχει ενεργοποιήσει για να εμποδίσει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία διεξάγοντας μυστικό πόλεμο πίσω από τις ρωσικές γραμμές».

Αν και κανένα αμερικανικό προσωπικό δεν εμπλέκεται επί τόπου στη Ρωσία στην εκτέλεση αυτών των αποστολών, αξιωματικοί της παραστρατιωτικής υπηρεσίας διοικούν και ελέγχουν τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με δύο πρώην αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και έναν πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο. Οι παραστρατιωτικοί αξιωματικοί είναι τοποθετημένοι στο Κέντρο Ειδικών Δραστηριοτήτων της CIA, αλλά αναφέρονται στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αποστολής της υπηρεσίας, ανέφεραν οι δύο πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών. Η χρήση μιας συμμαχικής υπηρεσίας πληροφοριών για να δώσει στη CIA ένα πρόσθετο επίπεδο εύλογης άρνησης ήταν ένας ουσιαστικός παράγοντας στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει τα χτυπήματα, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία πως η CIA εμπλέκεται εδώ και πολύ καιρό σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις σαμποτάζ. Πριν από την ίδρυση του κράτους εθνικής ασφάλειας και της CIA, ο προκάτοχος της υπηρεσίας, το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS), δημοσίευσε ένα εγχειρίδιο σαμποτάζ το 1944.

«Η δολιοφθορά ποικίλλει από εξαιρετικά τεχνικά πραξικοπήματα που απαιτούν λεπτομερή σχεδιασμό και τη χρήση ειδικά εκπαιδευμένων λειτουργών, έως αναρίθμητες απλές πράξεις δολιοφθοράς που μπορεί να εκτελέσει ο απλός πολίτης», αναφέρει το εγχειρίδιο στην εισαγωγή του.

Από τότε, η CIA έχει βελτιώσει τις τεχνικές της σαμποτάζ. Στο "At the Abyss: An Insider's History of the Cold War", ο Thomas C. Reed, πρώην υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που υπηρετούσε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας εκείνη την εποχή, γράφει πως η CIA, υπό το διαβόητο αφεντικό της, William Casey, ήταν υπεύθυνη για μια έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου που κατέστρεψε τη σοβιετική οικονομία το 1982.

«Προκειμένου να διαταραχθεί ο σοβιετικός εφοδιασμός φυσικού αερίου, τα κέρδη του σε σκληρό νόμισμα από τη Δύση και η εσωτερική ρωσική οικονομία, το λογισμικό του αγωγού που επρόκειτο να λειτουργήσει τις αντλίες, τους στρόβιλους και τις βαλβίδες είχε προγραμματιστεί να σβήσει, μετά από ένα αξιοπρεπές διάστημα, να επαναφέρει τις ταχύτητες της αντλίας και τις ρυθμίσεις των βαλβίδων για να δημιουργηθούν πιέσεις πολύ πέρα από αυτές που είναι αποδεκτές για τις αρθρώσεις και τις συγκολλήσεις αγωγών», γράφει ο Reed.

Το Αρχείο Εθνικής Ασφάλειας διαθέτει μεγάλο αριθμό εγγράφων που περιγράφουν λεπτομερώς τις επιχειρήσεις σαμποτάζ της CIA. Από την εισαγωγή:

Οι μυστικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι ένα στοιχείο του μπροστινού άκρου ισχύος στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Αλλά η CIA δεν είναι ένας μοναχικός δασοφύλακας, που πυροβολεί τα σαλόνια για δικό της λογαριασμό. Μια ανώτερη διυπηρεσιακή ομάδα εντός της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών ενεργεί ως η ανώτατη διοίκηση του μυστικού πολέμου.

Όπως σημειώνει ο Μέρφι, κάθε «κρυφή ενέργεια που αναλαμβάνεται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πρέπει να εγκριθεί από προεδρικό πόρισμα», επομένως μπορούμε να υποθέσουμε με ακρίβεια ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν υπέγραψε επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη Ρωσία. Επιπλέον, ο Πρόεδρος Ομπάμα, πολύ πριν από το SMO της Ρωσίας, υπέγραψε «ένα πόρισμα για κρυφή δράση κατά της Ρωσίας πριν αποχωρήσει από την εξουσία» και το πόρισμα «περιλάμβανε γλώσσα για επιχειρήσεις δολιοφθοράς, σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της CIA».

Με άλλα λόγια, η USG είχε σχεδιάσει επιχειρήσεις ανατροπής εντός της Ρωσίας πολύ πριν από το SMO, βασικά μια συνέχεια δεκαετιών δολιοφθορών και μυστικών επιχειρήσεων με στόχο τη Σοβιετική Ένωση και, μετά την πτώση της, τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Μετά το πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από τη USG στο Κίεβο, μια «συμμαχική υπηρεσία κατασκόπων» άρχισε να λειτουργεί ανενεργούς πυρήνες στη Ρωσία, ένα «εκτεταμένο δίκτυο» που περιλάμβανε «μπροστινές εταιρείες που ιδρύθηκαν ως πλατφόρμες για την υποστήριξη τέτοιων επιχειρήσεων πίσω από τις γραμμές», πολλές πηγαίνουν τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω, αποκαλύπτοντας έτσιπως οι επιχειρήσεις δολιοφθοράς προηγούνται του ρωσικού SMO κατά τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Η CIA είχε σχηματίσει αυτούς τους στρατούς, φαινομενικά για να αντισταθεί σε μια απίθανη σοβιετική εισβολή στην Ευρώπη, και αυτοί ενεπλάκησαν σε τρομοκρατικές ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί για να φοβίσουν τους πληθυσμούς να μην ψηφίσουν για σοσιαλιστικά, κομμουνιστικά και άλλα αριστερά πολιτικά κόμματα.

Το κρυφό τμήμα της CIA, το Γραφείο Συντονισμού Πολιτικής, υπό την καθοδήγηση του Frank Wisner, δημιούργησε τους στρατούς της Ευρώπης. Με το όνομα Operation Gladio, η CIA ίδρυσε παραστρατιωτικές ομάδες στη Γαλλία ("Plan Bleu"), Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Νορβηγία, Γερμανία (με επικεφαλής τον πρώην αξιωματικό των SS Hans Otto), Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία, προφανώς εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ σε «ανορθόδοξο πόλεμο» που θα γινόταν εναντίον της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η CIA συνεργάστηκε στενά με τους νεοναζί στην Ουκρανία και με ομάδες μεταναστών. Το έργο AERODYNAMIC (πρώην CARTEL, ANDROGEN, AECARTHAGE, μεταξύ 1949 και 1970) επικεντρώθηκε σε αντισοβιετικές επιχειρήσεις, σε μεγάλο βαθμό περιοριζόμενες στην προπαγάνδα. Αυτό συνεπαγόταν στενή συνεργασία με υπερεθνικιστές που είχαν εδώ και καιρό έναν στόχο - τη δολοφονία Ρώσων στην Ουκρανία.

Ήδη από το 1949, η CIA χρησιμοποίησε την Ουκρανία —και τη Λευκορωσία, την Πολωνία και τη Βαλτική— ως βάση επιχειρήσεων για να υπονομεύσει τη Σοβιετική Ένωση. Ο στόχος της επιχείρησης Red Sox ήταν να παράσχει «πρωτοφανή εικόνα για τα σχέδια της Μόσχας στην Ανατολική Ευρώπη — και, ει δυνατόν, να βοηθήσει στη διάσπαση της ίδιας της σοβιετικής αυτοκρατορίας», σύμφωνα με το Politico. Επιπλέον, η CIA «πυροδοτούσε εκκολαπτόμενα εθνικιστικά κινήματα στην Ουκρανία» και σε όλα τα Βαλκάνια.

Αλλού στην Ευρώπη, η CIA στρατολόγησε ακροδεξιούς εξτρεμιστές για να συμμετάσχουν σε διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του Ιταλού φασίστα Vincenzo Vinciguerra, μέλους της Ordine Nuovo («Νέα Τάξη»), ακροδεξιάς πολιτιστικής και εξωκοινοβουλευτικής πολιτικής και παραστρατιωτικής οργάνωσης. Μοιράστηκε ένα σύνθημα με τα ναζιστικά Waffen SS.

Το Movimento Politico Ordine Nuovo οργάνωσε τρομοκρατικές επιθέσεις για τις οποίες κατηγορήθηκαν αριστεροί. Οι επιθέσεις περιλαμβάνουν τη βομβιστική επίθεση του 1969 στην Piazza Fontana στο Μιλάνο, όπου σκοτώθηκαν 16 άτομα, και το 1970, με τη βομβιστική επίθεση στο τρένο Ρώμης-Μεσίνας, σκοτώνοντας 6 και τραυματίζοντας 100. Αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις ονομάστηκαν «στρατηγική έντασης».

Η πρόσφατη επιχείρηση δολιοφθοράς CIA-NATO, εξηγεί ο Murphy, δεν είναι παρά μία από τις πολλές τέτοιες προσπάθειες για την υπονόμευση και την εξάλειψη του Πούτιν και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η εκστρατεία του συμμάχου του ΝΑΤΟ που επιβλέπεται από τη CIA είναι μόνο μία από τις πολλές μυστικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνονται από δυτικά έθνη στη Ρωσία, σύμφωνα με δύο πρώην αξιωματούχους των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ. ΘΑνησυχώντας από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο, άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν ενεργοποιήσει δίκτυα αντίστασης [Επιχείρηση Gladio] στις δικές τους χώρες, οι οποίοι με τη σειρά τους διέτρεχαν πρακτορεία στη Ρωσία για να δημιουργήσουν χάος χωρίς τη βοήθεια της CIA, σύμφωνα με πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ. Επιπλέον, όπως έχει αναφερθεί ευρέως, οι ουκρανικές δυνάμεις πληροφοριών και ειδικών επιχειρήσεων εκτελούν τις δικές τους επιχειρήσεις πίσω από τις ρωσικές γραμμές.

Εν ολίγοις, υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια πολλών εθνών για επίθεση στη Ρωσία από μέσα, μια προσπάθεια που η Ρωσία αναμφίβολα θεωρεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πει σε πολλές περιπτώσεις πως η Ρωσία θα απαντήσει σε υπαρξιακές απειλές με τακτικά πυρηνικά όπλα.

Ο Πούτιν και οι στρατηγοί του θα κλιμακώσουν περαιτέρω στην Ουκρανία καθώς η CIA και οι σαμποτέρ της στοχεύουν πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία. «Ο Πρόεδρος Πούτιν προσπαθεί στην πραγματικότητα να διατηρήσει κάποια φαινομενική σταθερότητα στον όλο και πιο αποσταθεροποιημένο κόσμο που έχει ριχτεί στο χάος από την αποκαλυπτική συνωμοσία της Αμερικής να αποκαταστήσει την φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία της», γράφει ο Andrew Korybko για την Oriental Review.

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε ως έσχατη λύση για τη διατήρηση της ακεραιότητας των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας στη χώρα αυτή και στην περιοχή ευρύτερα, που διέσχισε η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση για την επιδίωξη της μεγάλης στρατηγικής της συνωμοσίας για να αποκαταστήσει τη φθίνουσα μονοπολική ηγεμονία της.

Αυτή η συνωμοσία, επιβεβλημένη για την USG και τους λεγόμενους εταίρους της, θα υπερβεί όλα τα εμπόδια σε μια προσπάθεια να καταστρέψει τη Ρωσία και την Κίνα, δύο σημαντικούς ανταγωνιστές που εργάζονται για να δημιουργήσουν έναν πολυπολικό κόσμο απαλλαγμένο από την καταναγκαστική και συχνά θανατηφόρα πολιτική της νεοφιλελεύθερης τάξης και οι επιβολείς του, το κράτος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, η CIA, το Πεντάγωνο και στο εσωτερικό με το FBI, το DHS και πρόσθετους «εταίρους», συμπεριλαμβανομένων των μεγαθήρων κοινωνικής δικτύωσης της Silicon Valley που εξοστρακίζουν τους αιρετικούς και μεγαφωνούν την αφήγηση του αιώνιου πολέμου του κράτους.

Ο πόλεμος κατά των Ρώσων στην Ουκρανία —που οργανώθηκε από τη USG μετά το ενορχηστρωμένο πραξικόπημα εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης και φιλικής προς τη Ρωσία κυβέρνησης το 2014—θα συνεχιστεί έως ότου, όπως το Αφγανιστάν, φανεί το αδιέξοδο και ηττηθεί η παρούσα πραγματικότητα ως πεισματικά αναπόφευκτη και ληφθεί η απόφαση για υποχώρηση (θα την αποκαλέσουν αλλιώς), αφήνοντας πίσω στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και εγκαταλείποντας τις ζωές εγκαταλελειμμένων συνεργατών.

Για το απροσδιόριστο μέλλον, η CIA θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει έναν υπόγειο στρατό από νεοναζί και ομοϊδεάτες να πολεμήσουν έναν ανταρτοπόλεμο χαμηλής έντασης στα «προσαρτημένα» (με λαϊκή ψηφοφορία) Κριμαία, Λουχάνσκ, Ντόνετσκ και σύντομα Μαριούπολη, Ζαπορίζια, Kryvyi Rih και Odesa (οι τέσσερις τελευταίες ψήφισαν επίσης με συντριπτική πλειοψηφία να «προσαρτηθούν» από τη Ρωσία).

Αυτή θα είναι η επόμενη φάση του πολέμου, καθώς ξημερώνει στον πανεξαιρέτο Ζελένσκι και τον πνιγμένο από το χρέος προστάτη του στις ΗΠΑ ότι η νίκη επί της Ρωσίας στα σύνορά της είναι αδύνατη παρά μόνο αν ασκήσει πίεση μερικών θερμοπυρηνικών προς την κατεύθυνση της Μόσχας.

Ο Πούτιν δεν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα όταν τα μέσα ενημέρωσης της πολεμικής προπαγάνδας δήλωσαν θριαμβευτικά (και ψευδώς) ότι ήταν στριμωγμένος σε μια γωνία. Όσον αφορά τη USG, εάν και όταν βρεθεί σε μια γωνιά καθώς ο κόσμος γίνεται πολυπολικός απορρίπτοντας τον νεοφιλελευθερισμό που προκαλεί τη φτώχεια, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως δεν θα χτυπήσει με πυρηνικά και θα ξεκινήσει τη διαδικασία τερματισμού της ζωής στον πλανήτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail