Ιράν σε CIA: Δε θα πάρουμε την άδειά σας με τους ποιους θα συνεργαζόμαστε

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών απέρριψε τις κατηγορίες του επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ ότι το Ιράν συνεργάζεται με τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τες ως μέρος του «προπαγανδιστικού πολέμου» κατά της Τεχεράνης.

Σε δήλωσή του την Κυριακή, ο Νάσερ Καναάνι απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας σχετικά με τη συνεργασία του Ιράν με τη Ρωσία και τις κατηγορίες του κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

Ο Καναάνι σημείωσε πως τέτοιοι ισχυρισμοί αποτελούν μέρος της εκστρατείας προπαγάνδας των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Είπε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αμφισβητούν τους συμβατικούς αμυντικούς και στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας, καθώς συνεχίζουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς και τις παράνομες ενέργειές τους κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε ο ιστότοπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η προπαγανδιστική εκστρατεία των ΗΠΑ που βασίζεται σε ψέματα και εξαπάτηση επιδιώκει διαφορετικούς στόχους, όπως η πίεση στην Ισλαμική Δημοκρατία, η υποκίνηση της ιρανοφοβίας και η κάλυψη των φιλοπόλεμων πολιτικών της Ουάσιγκτον.

Ο Καναάνι επανέλαβε ότι όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα το Ιράν, η συνεργασία Ιράν-Ρωσίας σε διάφορους τομείς, όπως το κοινό αμυντικό τους έργο, επεκτείνεται σύμφωνα με τα αμοιβαία συμφέροντα Τεχεράνης και Μόσχας και τα δικαιώματα και τις διεθνείς δεσμεύσεις των δύο εθνών, προσθέτοντας πως τέτοια συνεργασία δεν αποτελεί απειλή για κανένα τρίτο μέρος.

Υπογράμμισε ότι το Ιράν ενεργεί ανεξάρτητα όταν σφυρηλατεί τις εξωτερικές του σχέσεις και το κάνει αυτό σύμφωνα με τα εθνικά του συμφέροντα, σεβόμενη ταυτόχρονα τους διεθνείς κανόνες και νόμους.

Ο Καναάνι τόνισε πως το Ιράν δεν θα ζητήσει άδεια από κανέναν για τις εξωτερικές του σχέσεις.

Ο εκπρόσωπος έκανε την παρατήρηση αφού ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί πως η αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν θα γίνει μια «πλήρης αμυντική συνεργασία» μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο διευθυντής της CIA ισχυρίστηκε επίσης ότι η εκκολαπτόμενη αμυντική συνεργασία μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας έχει επηρεάσει το πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail