Η Τουρκία καλεί το ΝΑΤΟ να προτρέψει την Ελλάδα να βάλει τέλος στην «αλαζονεία» της

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κάλεσε το ΝΑΤΟ να προτρέψει την Ελλάδα να σταματήσει την «αλαζονεία» της εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας.

Ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για παρενόχληση των τουρκικών αεροσκαφών που συμμετέχουν στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ και είπε ότι η «εχθρική στάση» της δείχνει περιφρόνηση των βασικών αρχών και αξιών του ΝΑΤΟ.

Τους τελευταίους μήνες, η Τουρκία παραπονέθηκε για προκλητικές ενέργειες και ρητορική από την Ελλάδα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού των νησιών κοντά στις τουρκικές ακτές.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πρόσφατα ότι η Τουρκία θα μπορούσε να χτυπήσει την Αθήνα με πυραύλους εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου. Το τελευταίο διάστημα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «κατέχει» νησιά του Αιγαίου και τα εξοπλίζει με όπλα και αεροσκάφη που αγοράστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail