Η μελλοντική ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για τη Ρωσία — Μακρόν

Irina Yakovleva/TASS
Η μελλοντική ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις για τη Ρωσία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στο TF1 το Σάββατο.

"Πρέπει να σκεφτούμε την αρχιτεκτονική ασφάλειας, στην οποία θα ζήσουμε αύριο. Μιλάω, συγκεκριμένα, για τα λόγια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι το ΝΑΤΟ πλησιάζει τα σύνορα της Ρωσίας και αναπτύσσει όπλα που θα μπορούσαν να την απειλήσουν", είπε. 

«Αυτό το θέμα θα είναι μέρος των ειρηνευτικών συζητήσεων και πρέπει να προετοιμαστούμε για το τι θα ακολουθήσει [την ουκρανική σύγκρουση] και να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να προστατέψουμε τους συμμάχους μας και, ταυτόχρονα, να παράσχουμε στη Ρωσία εγγυήσεις για τη δική της ασφάλεια, μόλις επιστρέψουν οι πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο Γάλλος ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail