Ο Πούτιν παρέχει λεπτομέρειες για τους υπερηχητικούς πυραύλους της Ρωσίας

Freepen.gr - Το πρώτο σκάφος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon πρόκειται να τεθεί σε υπηρεσία στις αρχές Ιανουαρίου, αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με ανώτατους αμυντικούς αξιωματούχους της χώρας.

«Στις αρχές Ιανουαρίου του επόμενου έτους, η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα τεθεί σε υπηρεσία μάχης με το πιο πρόσφατο, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, που δεν έχει κανένα ανάλογο στον κόσμο, εκτοξευόμενο από τη θάλασσα υπερηχητικό σύστημα πυραύλων Zircon», δήλωσε ο Πούτιν.

Στη συνάντηση, ο υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανακοίνωσε επίσης ότι τα ICBM Sarmat με βάση το σιλό αναπτύσσονται ήδη στις στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι, επίσημα γνωστοί ως 3M22 Zircon, έχουν δοκιμαστεί ενεργά τα τελευταία χρόνια, αφού ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά από τον Πούτιν το 2019. Η Admiral Gorshkov, μια σύγχρονη πυραυλική φρεγάτα με τον βόρειο στόλο της Ρωσίας, έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλαπλές δοκιμές εκτοξεύσεις των νέων πυραύλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail