Τα κινεζικά διυλιστήρια αναζητούν περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο

Freepen.gr - Οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου της Κίνας ζητούν από την κυβέρνηση βοήθεια για να διατηρήσουν τη ροή των ρωσικών εισαγωγών αργού καθώς οι νέες κυρώσεις της ΕΕ πρόκειται να ξεκινήσουν το Δεκέμβριο, ανέφερε το Bloomberg.

Άτομα που γνωρίζουν το θέμα είπαν στο μέσο ενημέρωσης ότι τα διυλιστήρια ανησυχούν για την ικανότητά τους να επεξεργαστούν τα κανάλια πληρωμής, τα logistics και την ασφάλιση που χρειάζονται για να συνεχίσουν να αγοράζουν από τον παραγωγό ΟΠΕΚ+ μετά τις 5 Δεκεμβρίου.

Ορισμένες λύσεις που φέρονται να επιπλέουν περιλαμβάνουν την αύξηση του όγκου του ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται μέσω αγωγών, τη σύσταση ειδικής τράπεζας για τη διαχείριση πληρωμών και τη σύνδεση με τη Μόσχα και τη χρήση περισσότερων μεταφορών εκτός θάλασσας για να βοηθήσουν στις προκλήσεις των άμεσων αποστολών μεταξύ πωλητή και αγοραστή.

Οι ανησυχίες αυξάνονται καθώς η ΕΕ πρόκειται να απαγορεύσει τη χρηματοδότηση, την ασφάλιση και τη μεταφορά του ρωσικού αργού σε τρεις εβδομάδες, εκτός εάν πληρούνται οι όροι για εξαίρεση.

«Οι Ασιάτες εισαγωγείς αναζητούν λύσεις που δεν περιλαμβάνουν τράπεζες, ασφαλιστικούς συλλόγους και πλοιοκτήτες από το μπλοκ», αναφέρει η έκθεση.

Δεν είναι σαφές εάν κάποια από αυτές τις επιλογές θα προχωρήσει, σημείωσαν οι πηγές.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τόνισε πρόσφατα τη σημασία της διατήρησης της ροής του ρωσικού πετρελαίου για να αποφευχθεί ένα σοκ προσφοράς που θα εκτινάξει τις τιμές στα ύψη. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως οι κινεζικές και ινδικές εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου ευθυγραμμίζονται με τον στόχο της Αμερικής. Η Yellen υποστήριξε επίσης μια ιδέα ανώτατου ορίου τιμής πετρελαίου που θα εξαιρούσε τις αποστολές από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg έδειξαν ότι η Μόσχα απέστειλε 2,9 εκατομμύρια βαρέλια αργού ημερησίως τις επτά ημέρες έως τις 11 Νοεμβρίου. Ο όγκος του ρωσικού αργού που κατευθύνεται προς την Ασία φέρεται να έφτασε τα 2,01 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε κυλιόμενο μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων, με την Κίνα και την Ινδία να αγοράζουν το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών.

* πληροφορίες bignewsnetwork.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail