Το Κίεβο παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τη ρωσική αεροπορία μεγάλης εμβέλειας

Freepen.gr - Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή του Ντονμπάς παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, ενώ οι εμπόλεμες πλευρές χτυπούν η μία τις στρατηγικές εγκαταστάσεις της άλλης.

Οι σκληρές μάχες για το Μπαχμούτ συνεχίζονται. Στα νότια της πόλης, μαχητές της Βάγκνερ σπρώχνουν την ουκρανική άμυνα κοντά στο χωριό Opytne, ενώ οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιχειρήσεις επίθεσης στην περιοχή Yakovlevka και Belogorovka κοντά στο Soledar σε μια προσπάθεια να πάρουν τον πλήρη έλεγχο ενός στρατηγικά σημαντικού τμήματος του δρόμου.

Στην LPR, οι μάχες συνεχίζονται στην Zhitlovka και την Krasnopopovka, που βρίσκονται στα βόρεια της Kremennaya, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του δρόμου, μέχρι στιγμής χωρίς καμία επιτυχία.

Στο μέτωπο του Ντονέτσκ, το ουκρανικό πυροβολικό βομβάρδισε ξανά δώδεκα οικισμούς. Η πόλη του Ντόνετσκ δέχτηκε μαζική επίθεση, όπου τουλάχιστον 4 άμαχοι σκοτώθηκαν την περασμένη ημέρα.

Καθώς δεν είχε σημαντικές επιτυχίες στα μέτωπα, ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να επιτεθεί σε ρωσικά αεροδρόμια μεγάλης εμβέλειας που εμπλέκονταν σε χτυπήματα σε στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία. Το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου, σοβιετικής κατασκευής ουκρανικά UAV επιχείρησαν να χτυπήσουν τα στρατιωτικά αεροδρόμια Diaghilev στην περιοχή Ryazan και το αεροδρόμιο Engels στην περιοχή Saratov.

Τα UAV που πετούσαν σε χαμηλό ύψος αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μέσα αεράμυνας. Από την έκρηξη των συντριμμιών υπέστη ελαφρές ζημιές η επένδυση του κύτους δύο αεροσκαφών.

Τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν. Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις επιθέσεις του στα ρωσικά αεροδρόμια, αλλά επέλεξε στόχους που βρίσκονταν πολύ πιο κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Για τέταρτη φορά από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, ένα UAV επιτέθηκε στο ρωσικό αεροδρόμιο στο Κουρσκ. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, η δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου πήρε φωτιά.

Ένας άλλος στόχος ήταν το αεροδρόμιο Belbek στη Σεβαστούπολη αλλά η επίθεση απέτυχε και όλα τα drones αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές αεράμυνες.

Σε απάντηση στις προσπάθειες του Κιέβου να διαταράξει το έργο της ρωσικής αεροπορίας, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν άλλο ένα μαζικό χτύπημα σε στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε πως χτυπήθηκαν και οι 17 στόχοι στην Ουκρανία. Εκρήξεις σημειώθηκαν σε περισσότερες από 10 περιοχές της χώρας.

Οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υποδομής οδήγησαν σε άλλη μια κατάρρευση ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας. Λόγω της ανισορροπίας στο σύστημα, ένα κύμα έκτακτων διακοπών ρεύματος συνεχίζει να κυλά σε όλη τη χώρα, που συνοδεύεται από μαζικά ατυχήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο. Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 ημέρες για να σταθεροποιηθεί το σύστημα και τουλάχιστον εν μέρει να επιστρέψει στις προβλεπόμενες διακοπές ρεύματος. Μια τέτοια καθυστέρηση είναι κρίσιμη, καθώς έχει ήδη επικρατήσει παγωμένος καιρός σε όλες τις περιοχές.

Η έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και επικοινωνιών σε όλη τη χώρα συνοδεύεται από ηχηρές δηλώσεις του Κιέβου ότι η ουκρανική αεράμυνα φέρεται να αναχαίτισε με επιτυχία σχεδόν όλους τους ρωσικούς πυραύλους.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail