Η Πολωνία προετοιμάζεται για πόλεμο;

Freepen.gr - Η πρώτη γραμμή του Ντόνετσκ παραμένει το βαρύτερο πεδίο μάχης στην Ανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να διαπεράσουν τις βαριά οχυρές θέσεις του ουκρανικού στρατού.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να επιτεθούν σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή Novomikhailovka, Pobeda και Krasnogorovka ενώ το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει την Avdiivka.

Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στη Maryinka.

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της DPR επιβεβαίωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις ωθούνται στον κατεστραμμένο ιδιωτικό τομέα στο δυτικό τμήμα της πόλης, όπου η άμυνα των ουκρανικών δυνάμεων θα γινόταν πολύ περίπλοκη.

Στα νότια του Bakhmut, οι μαχητές Wagner συνεχίζουν τις επιχειρήσεις επίθεσης στην Kleshcheyevka. Οι μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά προάστια της πόλης. Στα βορειοανατολικά, μονάδες της Wagner βρίσκονται σε επίθεση στην περιοχή Podhorodnoye. Και στα νότια του Soledar, προσπαθούν να σπάσουν τις ουκρανικές άμυνες στο Bakhmutsky.

Σε άλλους τομείς, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη.

Στην περιοχή Lisichansk, η ρωσική επίθεση έχει σχεδόν σταματήσει. Οι πρώτες γραμμές φλέγονται από μάχες. Η ουκρανική διοίκηση προσπαθεί να κρατήσει την άμυνα κατά μήκος της γραμμής Belogorovka – Verkhnekamenskoye – Spornoe.

Στη Χερσώνα, οι αντιμαχόμενες πλευρές συνεχίζουν τις μονομαχίες πυροβολικού κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου.

Στο Zaporozhye το ρωσικό πυροβολικό βομβαρδίζει επίσης τις ουκρανικές θέσεις σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής χωρίς καμία προσπάθεια να προχωρήσει σε νέους οικισμούς.

Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές μονάδες συνεχίζουν τις αντεπιθέσεις τους στις περιοχές Novomikhailovka, Novoselka και Vladimirovka, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. Ουκρανικές ομάδες σαμποτάζ επιχειρούν στην περιοχή, αλλά οι περισσότερες από αυτές εντοπίζονται από τον ρωσικό στρατό και καταστρέφονται.

Το Zaporozhye παραμένει η πιο πιθανή περιοχή μιας άλλης μεγάλης κλίμακας επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων, όπου μπορεί να προσπαθήσουν να κόψουν τη ρωσική ομάδα στην ανατολική Ουκρανία σε δύο μέρη και να κόψουν την χερσαία επικοινωνία με την Κριμαία.

Την ίδια στιγμή, ο δυτικός εταίρος του Κιέβου, η Πολωνία, συνεχίζει να προετοιμάζεται για πόλεμο.

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πρόσφατα την εθελοντική στρατολόγηση πολιτών για να τους «εκπαιδεύσουν σε στρατιωτικές υποθέσεις». Σήμερα, ακόμη και παιδιά 15 ετών μπορούν να μάθουν να πυροβολούν, να ρίχνουν χειροβομβίδες και να επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες.

Επίσης νωρίτερα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας ανακοίνωσε μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις την άνοιξη του 2023, στις οποίες σχεδιάζει να προσελκύσει έως και 200 ​​χιλιάδες στρατιωτικούς εφέδρους που θα ορκιστούν αφού περάσουν τα μαθήματα.

Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν εσπευσμένα τη χώρα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την επιστράτευση. Ουρές αυτοκινήτων έχουν ήδη εντοπιστεί στα σύνορα με τη Γερμανία.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail