Ρωσία και Κίνα υπογράφουν συμφωνία για κοινή εργασία στο σεληνιακό σταθμό

Ponciano / Pixabay
Freepen.gr - Η Ρωσία και η Κίνα υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για ένα διεθνή επιστημονικό σεληνιακό σταθμό, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Roscosmos, Γιούρι Μπορίσοφ.

«Μετά από λεπτομερή ανάλυση της περιοχής προσελήνωσης με αυτόματους ανιχνευτές, δειγματοληψία εδάφους και έρευνες για την παρουσία νερού, θα περάσουμε στην επόμενη φάση: πιθανώς και σε στενή επαφή με τους Κινέζους εταίρους μας, αυτό θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μελλοντικού σεληνιακού σταθμού. Κυριολεκτικά πρόσφατα, υπογράψαμε μια συμφωνία με την κινεζική πλευρά για κοινή δουλειά σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε ο επικεφαλής της Roscosmos σε ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Η κρατική διαστημική εταιρεία της Ρωσίας Roscosmos και η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA) παρουσίασαν έναν οδικό χάρτη ενός διεθνούς επιστημονικού σεληνιακού σταθμού στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εξερεύνησης Διαστήματος 2021 (GLEX 2021) στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούνιο του 2021.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, η κατασκευή του σεληνιακού σταθμού αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2035. Δύο αποστολές προγραμματίζονται το 2026-2030 για να δοκιμαστούν οι τεχνολογίες προσελήνωσης και παράδοσης φορτίου και η μεταφορά δειγμάτων σεληνιακού εδάφους στη Γη. Τα σχέδια προβλέπουν την ανάπτυξη υποδομών σε τροχιά και στην επιφάνεια της Σελήνης το 2031-2035, ειδικότερα, συστήματα επικοινωνιών, ηλεκτρική ενέργεια, έρευνα και άλλο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, η υποδομή μεταφορών του σταθμού θα περιλαμβάνει έρευνα και εξυπηρέτηση σεληνιακών ρόβερ. Οι συμμετέχουσες πλευρές σχεδιάζουν επίσης να εξοπλίσουν τον σταθμό με πολλά έξυπνα μίνι ρόβερ για να εξερευνήσουν την επιφάνεια του φυσικού δορυφόρου της Γης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail