Η Γερμανία δεν μπορεί να ενεργήσει ως «τίμιος μεσίτης» μεταξύ Μόσχας, Κιέβου

Freepen.gr - Η Γερμανία έχει γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και δεν μπορεί να ενεργεί ως «έντιμος μεσίτης» μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Παράλληλα με τις εκκλήσεις για συνομιλίες, η γερμανική ηγεσία συνεχίζει να πλημμυρίζει το καθεστώς του Κιέβου με όπλα, προσπαθώντας προληπτικά να διευκολύνει τον οικονομικό πόλεμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της χώρας μας. Στην πραγματικότητα, η Γερμανία έχει μετατραπεί σε συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση και δεν μπορεί να διεκδικήσει το ρόλο του «τίμιου μεσίτη», σημείωσε η διπλωμάτης.

Οι δημοσιογράφοι ζήτησαν από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να σχολιάσει την παρατήρηση του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ότι ο τερματισμός της σύγκρουσης στην Ουκρανία απαιτούσε συνομιλίες και τη ρώτησαν εάν η Ρωσία ήταν έτοιμη να οικοδομήσει διάλογο. "Υπάρχουν στοιχεία ότι η Ρωσία αρνείται να διατηρήσει επαφή με το Βερολίνο; Δεν το άκουσα. Εάν ο κ. Scholz έχει στοιχεία, ας τα μοιραστεί. Όσο για τις συνομιλίες με την Ουκρανία, δηλαδή το καθεστώς του Κιέβου, θα ήθελα να επαναλάβουμε αυτό που είπαμε σήμερα, δείχνοντας για άλλη μια φορά την απόφαση του καθεστώτος του Κιέβου να ψηφίσει νόμο που απαγορεύει τις συνομιλίες με τη Ρωσία», είπε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail