Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν πλέον τον αγώνα για την Κριμαία;

Οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν αλλάξει τη θέση τους σε σχέση με την Κριμαία.

Blinken τον Αύγουστο του 2022:

Υπουργός Antony Blinken @SecBlinken - 16:46 UTC · 23 Αυγούστου 2022
κυβερνητικός αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών

Στις παρατηρήσεις μου στη Σύνοδο Κορυφής για την Πλατφόρμα της Κριμαίας, προέτρεψα τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να αυξάνει το κόστος και την πίεση στον Πρόεδρο Πούτιν και τους βοηθούς του έως ότου όλα τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείψουν την Ουκρανία. Η Κριμαία είναι Ουκρανία. Αυτή ήταν η θέση μας το 2014 και παραμένει το 2022.
Ενσωματωμένο βίντεο

---

Ο ίδιος χθες:

Ο γραμματέας Antony J. Blinken με τον αρχισυντάκτη Matt Murray στη σύνοδο κορυφής του συμβουλίου του CEO της Wall Street Journal

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ: Η εστίασή μας είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε, δηλαδή να διασφαλίσουμε πως η Ουκρανία έχει στα χέρια της ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, τι χρειάζεται να απωθήσει ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, να πάρει πίσω εδάφη που έχει καταληφθεί από τις 24 Φεβρουαρίου , για να βεβαιωθεί επίσης ότι έχει την οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη για να αντέξει αυτό που συμβαίνει στη χώρα κάθε μέρα. Αυτό είναι το επίκεντρό μας.

Το "έδαφος που έχει κατασχεθεί από [την Ουκρανία] από τις 24 Φεβρουαρίου" προφανώς δεν περιλαμβάνει την Κριμαία την οποία "κατέλαβε" η Ρωσία το 2014. Αυτή είναι λοιπόν μια σημαντική αλλαγή στη θέση που είχε υπογραμμίσει νωρίτερα ο Μπλίνκεν.

moonofalabama.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail