Ο Ερντογάν και οι σύντροφοί του ετοιμάζονται να μετατρέψουν τα Κατεχόμενα σε παράδεισο για εγκληματικές οργανώσεις

Freepen.gr - Ο διορισμός ενός νεοεθνικιστή ως πρεσβευτή της Τουρκίας στο ψευδοκράτος είναι το τελευταίο σε μια σειρά γεγονότων που δείχνουν ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να μετατρέψει τα κατεχόμενα σε «Sin-city», όπου τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τυχερών παιχνιδιών και διακίνησης σeξουαλικών δικτύων μπορούν να λειτουργούν ατιμώρητα και χωρίς καταστολή των δραστηριοτήτων τους, αποκαλύπτει ο Abdullah Bozkurt σε άρθρο του στην ιστοσελίδα nordicmonitor.com.

Σίγουρα δεν είναι τυχαία επιλογή του Ερντογάν, ο οποίος επέλεξε τον Μετίν Φεϊζιόγλου, έναν αντιδυτικό, νεοεθνικιστή δικηγόρο που δεν έχει εμπειρία στη διπλωματία, ως νέο απεσταλμένο στο βόρειο τμήμα του διαιρεμένου νησιού που ελέγχεται από την Τουρκία, γράφει ο Bozkurt. Υπάρχει μια καλά μελετημένη, απαίσια πλοκή πίσω από αυτό, δεδομένου ότι ο Feyzioğlu συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με τις σκοτεινές δυνάμεις των νεοεθνικιστικών δικτύων (Ulusalcı) που τους αρέσει να λειτουργούν πέρα ​​από τη σφαίρα του νόμου και στο παρελθόν είχαν ενοχοποιηθεί για δολοφονίες, σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατά καιρούς στόχευαν μη μουσουλμάνους στην Τουρκία.

Ο Φεϊζιόγλου έχει μακρά ιστορία με νεοεθνικιστές, βοήθησε τον Ερντογάν να μετατρέψει το δικαστικό σώμα σε πολιτικό εργαλείο το 2014 και έκανε επιτυχώς εκστρατεία για την απελευθέρωση διαβόητων προσωπικοτήτων που συνωμοτούσαν κατά της Δύσης και των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους που ενδυνάμωσαν τον Ερντογάν στην προσπάθειά του να εδραιώσει τον έλεγχο σε όλους τους μοχλούς του τουρκικού κράτους. Ως ανταμοιβή για την υπηρεσία του, διορίστηκε Τούρκος πρεσβευτής στο ψευδοκράτος στις 31 Οκτωβρίου 2022, καθιστώντας τον ουσιαστικά «κυβερνήτη» που θα κυβερνήσει τα κατεχόμενα.

Η βόρεια Κύπρος, όπου η Τουρκία διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα, είναι ήδη μια παράνομη χώρα για τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος και τις ομάδες μαφίας που προστατεύονταν από τα αφεντικά τους στην Άγκυρα, σημειώνει ο Τούρκος δημοσιογράφος. Τέτοιες εγκληματικές επιχειρήσεις λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό ατιμώρητα και κατά καιρούς βρίσκονται στο πλευρό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT για διάφορες μυστικές επιχειρήσεις πέρα ​​από τα τουρκικά σύνορα.

Τα ξενοδοχεία, τα πανεπιστήμια και τα καζίνο με τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, ναρκωτικών και σeξ σχεδιάστηκαν για να παρασύρουν Τούρκους αλλά και ξένους σε σχέδια παγίδευσης που θα προωθούσαν τη μυστική ατζέντα εκείνων που ασκούν εξουσία και επιρροή στα παρασκήνια στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα.

Ο Ερντογάν έκανε μια συμφωνία με αυτές τις άθλιες ομάδες που ήταν επίσης φωλιασμένες μέσα σε τουρκικά κυβερνητικά ιδρύματα και εκκαθάρισε βετεράνους αρχηγούς αστυνομίας και εισαγγελείς που τις κατέστρεψαν. Σήμερα, οι περισσότεροι νεοεθνικιστές σε αυτές τις ομάδες έχουν στρατολογηθεί ως πρόθυμοι εταίροι που βοηθούν τον Ερντογάν να κυβερνήσει την Τουρκία καθώς και το ψευδοκράτος.

Το μυστικό βιβλίο για το πώς οι νεοεθνικιστές χρησιμοποιούν τα κατεχόμενα για τους στόχους τους αποκαλύφθηκε σε μια δικαστική υπόθεση το 2011, όταν η αστυνομία στη δυτική επαρχία της Σμύρνης άρχισε να ερευνά μια καταγγελία για κύκλωμα πορνείας, μόνο για να βρει ένα εξελιγμένο δίκτυο κατασκοπείας κι εκβιασμών σε σχέδια παγίδας όπου οι συνευρέσεις με γυναίκες συνοδούς χρησιμοποιήθηκαν για να δελεάσουν στόχους, να αναπτύξουν περιουσιακά στοιχεία και να εξάγουν κρίσιμες πληροφορίες. 

Καθώς η έρευνα βάθυνε, ενοχοποιήθηκαν όχι μόνο δεκάδες στρατιωτικοί, αλλά και πράκτορες πληροφοριών, αστυνομικοί, διπλωμάτες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Το δίκτυο στόχευε επίσης αξιωματικούς από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών που ήταν τοποθετημένοι στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.

Ένα από τα βασικά έγγραφα που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους περιείχε μια λεπτομερή μυστική επιχείρηση στο ψευδοκράτος που παρέχει ένα σχέδιο για το πώς ο Πρόεδρος Ερντογάν και οι εθνικιστές / νεοεθνικιστές συνεργάτες του χρησιμοποίησαν την κατεχόμενη περιοχή και συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται το νησί για να προωθήσουν τους πολιτικούς τους στόχους.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι πολλοί από αυτούς τους υπόπτους στην υπόθεση του 2011 που ενεπλάκησαν στη διεξαγωγή παράνομων επιχειρήσεων στα κατεχόμενα επιβραβεύτηκαν αργότερα από την κυβέρνηση Ερντογάν. Ο διορισμός του Feyzioğlu ήταν απλώς το τελευταίο μέρος του παζλ που ξεκαθαρίζει την εικόνα για τους παρατηρητές της τουρκικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, είναι επίσης ανησυχητικό για όσους παρακολουθούν τις νεοεθνικιστικές και ακροδεξιές εθνικιστικές ομάδες και μελετούν τα αγωνιστικά τους σχέδια.

Επομένως, δεν θα ήταν λάθος να προβλέψουμε ότι το ψευδοκράτος θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για να υποστηρίξει το καθεστώς Ερντογάν και τους /εθνικιστές νεοεθνικιστές συνεργάτες του, να σπάσει την αντίσταση στο μπλοκ της τουρκικής γραφειοκρατίας και της αντιπολίτευσης και να διαμορφώσει την κοινή γνώμη για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail