Η ΕΕ αγοράζει περισσότερα ρωσικά προϊόντα παρά τις κυρώσεις – Πούτιν

Freepen.gr - Οι χώρες της ΕΕ έχουν αυξήσει τις εισαγωγές ρωσικών αγαθών φέτος παρά τους πολυάριθμους γύρους κυρώσεων που έχει επιβάλει το μπλοκ κατά της Μόσχας, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη συνάντησή του με το Συμβούλιο Στρατηγικής Ανάπτυξης και Εθνικών Έργων, ο Πούτιν υποστήριξε πως η ΕΕ συνεχίζει να καταναλώνει ρωσικά προϊόντα, αλλά καθυστερεί να προμηθεύει τα δικά της προϊόντα στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, αυτή η κατάσταση «δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον», επομένως η Ρωσία θα αναζητήσει νέους εταίρους.

«Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι, παρά τις κυρώσεις, τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, οι παραδόσεις βασικών αγαθών στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 1,5 φορά. Συνολικά, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 42%, ενώ το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε 2,3 φορές, στα 138 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης ανέφερε επίσης πως οι συνολικές εξαγωγές σιτηρών της χώρας, προβλέποντας ότι θα ανέλθουν σε περίπου 50 εκατομμύρια τόνους το 2022. Η Ρωσία σχεδιάζει να προμηθεύσει άλλους 4-5 εκατομμύρια τόνους σιτηρών μέχρι το τέλος του έτους, είπε, σημειώνοντας πως οι εξαγωγές ορυκτών λιπασμάτων έχουν ήδη ξεπεράσει τους 25 εκατομμύρια τόνους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail