Αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών θέλει η Ουάσιγκτον να πιέσει για ειρήνη στην Ουκρανία

Alexandra_Koch / pixabay
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η υποστήριξη των Αμερικανών προς το Κίεβο διολισθαίνει. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Συμβούλιο Παγκόσμιων Υποθέσεων του Σικάγο, ο αριθμός των πολιτών που θέλουν ο Λευκός Οίκος να ακολουθήσει μια διπλωματική οδό είναι σχεδόν ίσος με εκείνους που υποστηρίζουν την απεριόριστη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. 

Kyle Anzalone - libertarianinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η έρευνα δείχνει ένα μειούμενο αριθμό Ρεπουμπλικανών που θέλουν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, συνεχίζοντας μια τάση έξι μηνών. Η δημοσκόπηση των Global Affairs το Μάρτιο διαπίστωσε πως το 80% των ερωτηθέντων που κλίνουν προς το GOP επιθυμούσαν ο Λευκός Οίκος να εξοπλίσει την Ουκρανία. Αυτός ο αριθμός μειώθηκε στο 64% τον Ιούλιο και στο 55% στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. Η υποστήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος έχει επίσης μειωθεί, αν και με βραδύτερο ρυθμό.

Επιπλέον, τα αποτελέσματα δείχνουν φθίνουσα έγκριση για την πολιτική της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να παρέχουν στη χώρα στρατιωτική βοήθεια για όσο διάστημα χρειάζεται για να κερδίσει τον πόλεμο, παροτρύνοντας ταυτόχρονα το Κίεβο να μη διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.

Ωστόσο, η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι μόνο το 48% των Αμερικανών συμφωνεί με τον επ' αόριστο εξοπλισμό της Ουκρανίας. Το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί κατά 10% από τον Ιούλιο, με τον αριθμό των πολιτών που ζητούν μακροπρόθεσμη στρατιωτική βοήθεια να είναι τώρα σχεδόν ίσος με εκείνους που θέλουν ο Μπάιντεν να πιέσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών συνεχίζει να αντιτίθεται στην άμεση εμπλοκή στον πόλεμο. Μόνο το 32% των ερωτηθέντων δήλωσε πως επιθυμεί την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ενώ ορισμένοι φορολογούμενοι μπορεί να έχουν βαρεθεί να πληρώνουν για τεράστιες αποστολές βοήθειας στο Κίεβο, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που ανταποκρίθηκαν στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν το δυτικό οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία παρά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της εκτίναξης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και στα ύψη των τιμών των καυσίμων στην Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail