Ένας διάλογος Ρωσίας-ΝΑΤΟ είναι εκτός συζήτησης για την ώρα — Ρωσική πηγή

nato.int
Freepen.gr - Ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αποκλείεται εν μέσω των σημερινών εξελίξεων, δήλωσε στο πρακτορείο TASS πηγή στη Μόσχα.

«Οποιοσδήποτε διάλογος με το ΝΑΤΟ ως οργανισμό αποκλείεται τώρα, δεδομένων των σημερινών εξελίξεων», είπε η πηγή.

«Είμαστε σε σημείο που όταν εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ ως οργανισμός εμφανίζονται σε παγκόσμιες διεθνείς πλατφόρμες, θα απαιτούμε να μην είναι εκεί», είπε, προσθέτοντας ότι μια εξαίρεση θα μπορούσε να γίνει μόνο για συγκεκριμένες πλατφόρμες όπως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σύμφωνα με την πηγή, η Ρωσία «δεν πρέπει να αναμένεται» να κάνει «εννοιολογική επιστροφή» στις προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας που έστειλε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πριν από ένα χρόνο.

«Δε θα είμαστε εμείς αυτοί που θα το κάνουμε», σημείωσε. «Ο λόγος είναι πως αν το κάνουμε, θα προκύψει η ανάγκη επικαιροποίησης της θέσης, κάτι που δεν μπορεί να γίνει γιατί όλα εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο έδαφος κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», εξήγησε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail