Ο Πούτιν ξεκαθαρίζει τι θα απομείνει από την Ουκρανία μετά το τέλος της ειδικής επιχείρησης

Μετά από μια σειρά δημοσίων δηλώσεων που έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, το σχέδιό του για τους απώτερους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης όσον αφορά τις εδαφικές αποκτήσεις έγινε πιο ξεκάθαρο.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Πούτιν δίνει την άποψή του για το πώς θα φαίνεται η Ουκρανία εδαφικά

Στην αρχή της ειδικής επιχείρησης, ο Πούτιν είπε ότι οι στόχοι του ήταν να αποναζιστικοποιήσει και να αποστρατιωτικοποιήσει την Ουκρανία. Καθώς το 2022 πλησιάζει στο τέλος του, γίνεται σαφές πως ο ρωσικός στρατός δε θα μπορέσει να το πετύχει χωρίς να αλλάξει το καθεστώς στο Κίεβο.

Εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία

Μιλώντας στο φόρουμ του Valdai, ο Πούτιν συμφώνησε εν μέρει ότι υπάρχει εμφύλιος πόλεμος σε εξέλιξη στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι «ένας λαός», αλλά «καταλήξαμε σε διαφορετικά κράτη, δυστυχώς, για διάφορους λόγους», είπε ο πρόεδρος. Κατά την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι «εθνικιστές» Ουκρανοί Μπολσεβίκοι έλαβαν «αρχέγονα ρωσικά» εδάφη. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για το διχασμό μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών.

Ο Πούτιν κατέστησε έτσι σαφές πως οι Ουκρανοί εθνικιστές θα έχαναν αυτά τα εδάφη.

Το ΝΑΤΟ δε θέλει τον ρωσικό λαό ενωμένο

Σε συνέντευξη Τύπου στις 22 Δεκεμβρίου, ο Πούτιν είπε επίσης πως η Ρωσία ανεχόταν εδώ και καιρό τον πόλεμο που «εξαπολύθηκε» εναντίον των Ρώσων στην Ουκρανία.

"Θα συνεχίσουν να διχάζουν, αλλά θα εργαστούμε για να ενώσουμε. Κανείς δε θέλει την ένωση του ρωσικού λαού, αλλά εμείς [θέλουμε]. Θα το κάνουμε και θα τα καταφέρουμε", είπε ο πρόεδρος.

Εάν ο τρέχων πόλεμος στην Ουκρανία είναι «εν μέρει» ένας εμφύλιος, τότε το δεύτερο μέρος του είναι ένας πόλεμος με το ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία θα παραμείνει ως Γαλικία

Ο Πούτιν θυμήθηκε επίσης την τσαρική εποχή, όταν ένας βουλευτής της Κρατικής Δούμας είπε ότι αν θέλετε να χάσετε την Ουκρανία, τότε προσαρτήστε τη Γαλικία σε αυτήν. Πιστεύεται πως ήταν ο Pyotr Durnovo, μέλος του Κρατικού Συμβουλίου, πρώην υπουργός Εσωτερικών, που είπε αυτά τα λόγια μιλώντας στον αυτοκράτορα Νικόλαο Β'.

Με βάση τις προαναφερθείσες ιδέες, μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα σχετικά με τους εδαφικούς στόχους του Πούτιν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση:

Η Ρωσία θα επεκταθεί εις βάρος των Μικρών Ρωσικών επαρχιών που αποτελούσαν μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας βάσει συμφωνίας με τον Μπογκντάν Χμελνίτσκι. Αφορά τις περιοχές Κιέβου, Τσερκάσι, Πολτάβα και Τσερνιχίφ. Υπάρχουν επίσης εδάφη Novorossiya (Νέα Ρωσία) - οι νοτιοανατολικές περιοχές της πρώην Ουκρανίας. Οι περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (DPR και LPR), του Zaporozhye (γνωστός και ως Zaporizhzhia) και του Kherson αποτελούν ήδη μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Εδώ είναι τι απομένει σήμερα για την Ουκρανία:

  • Οδησσός,
  • Χάρκοβο, Νικολάεφ,
  • Ντνεπροπετρόβσκ,
  • Περιφέρειες Kirovograd.
  • Η Γαλικία (περιοχές Ivano-Frankivsk, Lviv και Ternopil) δε θα γίνει μέρος της νέας Ρωσίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πούτιν θα αφήσει τους Πολωνούς να πάνε εκεί. Η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα εδάφη για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ: άρετε τις κυρώσεις σας και η Γαλικία θα είναι ανεξάρτητη.

«Σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, η Ρωσία δεν αρνείται να διαπραγματευτεί την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία», είπε ο Πούτιν.

Το σχέδιο του Πούτιν γίνεται σαφές

«Η εντατικοποίηση των εχθροπραξιών θα οδηγήσει σε αδικαιολόγητες απώλειες», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου.

"Σε αντίθεση με τη Δύση, η Ρωσία δεν θα μπορούσε να είναι τόσο κυνική για την κατάσταση στην Ουκρανία. Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή και στους ανθρώπους", πρόσθεσε.

Αυτό θα μπορούσε πιθανώς να σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να προετοιμαστεί για έναν μακρύ αστικό πόλεμο, στον οποίο η Ρωσία δεν θα καταφύγει σε carpet bombing - μια τακτική που χρησιμοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Βιετνάμ, τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ.

Ο Πούτιν δήλωσε στο κολέγιο του Υπουργείου Άμυνας στις 21 Δεκεμβρίου ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί και θα ήταν επιθυμητό να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου μίλησε για τη σχεδιαζόμενη επίθεση το 2023.

Σύμφωνα με το γερμανικό έντυπο Neue Zürcher Zeitung, υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια για την ανάπτυξη γεγονότων:

Από τον Απρίλιο, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα προχωρήσουν σε μεγάλη επίθεση στο Donbass. Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα κατακερματιστούν και δε θα μπορούν να πολεμήσουν.

Η Ρωσία θα πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της Ουκρανίας επιτιθέμενη από το Ντονμπάς. Μια ομάδα στρατευμάτων από τη Λευκορωσία θα πάει να καταλάβει το Κίεβο. Οι Ρώσοι στρατιώτες θα φτάσουν στα πολωνικά σύνορα για να σταματήσουν τις προμήθειες όπλων από τη Δύση και να θέσουν υπό έλεγχο την Υπερδνειστερία, αναφέρει η ανάλυση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail