Ο παραλογισμός του Ελληνα ψηφοφόρου μέσα από μερικά χειροπιαστά παραδείγματα

mohamed_hassan / pixabay
Ένας από τους λόγους εξαιτίας των οποίων αυτός ο τόπος δεν πάει μπροστά, είναι η ποδοσφαιροποίηση της νοοτροπίας μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων. Τουλάχιστον όμως στο ποδόσφαιρο μπορεί να χαρείς και κάποια διάκριση.

Του Στρατή Μαζίδη

Η πολιτική και η ιδεολογία του καθενός θα έπρεπε λογικά να έχει κάποιες σταθερές, να διακρίνεται από κόκκινες γραμμές. Αυτό όμως δεν ισχύει. Μπορεί σήμερα να αναφερόμαστε στον Χ ή την Ψ πολιτικό με απορριπτικούς όρους, αλλά αύριο να τους δούμε εντελώς διαφορετικά αν αλλάξουν φανέλα.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Η τριάδα του ΛΑ.Ο.Σ. με Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη. Οι ΝΔκράτες χαρακτήριζαν το ΛΑ.Ο.Σ. ως ακροδεξιό - εθνικιστικό κόμμα. Το συμπίεσαν όσο μπορούσαν στις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2004 έως το 2012. Μόλις όμως οι προαναφερθέντες ακραίοι μεταπήδησαν στη ΝΔ, οι ψηφοφόροι που κάποτε τους αποδοκίμαζαν, τους επιβραβεύουν κατά την σταυροδοσία ώστε να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις. Πώς εξηγείται αυτό; 

Από την άλλη πρόσωπα που χαρακτηρίζονταν δεξιά όπως ο Τέρενς Κουίκ, η Κατερίνα Παπακώστα ή η Ελενα Κουντουρά βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία πέτυχε να μεταβεί στην Ευρωβουλή ενώ οι δύο πρώτοι μπορεί να μην εξελέγησαν τον Ιούλιο του 2019 αλλά η επίδοσή τους μόνο άσχημη δεν ήταν.

Αυτό όμως δεν είναι ένας πολιτικός παραλογισμός;

Πχ όλοι θυμούνται τι έλεγε ο Γεωργιάδης για τον Καραμανλή ή τη ΝΔ. Και όμως αντί να πρωτεύσει από το τέλος, έφτασε να πάρει διψήφιο ποσοστό ως υποψήφιος αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος.

Για να μη θυμηθούμε κάποιους άλλους που έχουν αλλάξει τρία κόμματα (πχ Τατσόπουλος, Ψαριανός).

Και καλά οι πολιτικοί. Καριέρα κάνουν, προνόμια και καλή ζωή διεκδικούν. Δείτε πως ήταν κάποιοι όταν πρωτομπήκαν στη Βουλή και πως είναι σήμερα. Δικαίωμά τους και μπράβο τους.

Οι ψηφοφόροι όμως τι πετυχαίνουν επιβραβεύοντας ανθρώπους με συμπεριφορά πολιτικούς εκκρεμούς;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail