Θέλεις άσυλο; Έλα στην Ελλάδα! Αυτή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλη η Ελλάδα ένας καταυλισμός και με την επίσημη βούλα του κράτους. Ότι αναφερόταν ως προσωρινές δομές για την αντιμετώπιση έκτακτων απρόσμενων συνθηκών εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης έγιναν ΜΟΝΙΜΕΣ. Τα προσωρινά Κέντρα Υποδοχής μεταναστών γίνονται μόνιμα! Αυτό προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για την αλλαγή του «Οργανισμού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» (Π.Δ.77/2022 ΦΕΚ 212/Α/17-11-2022). Το δε τεράστιο κόστος λειτουργίας τους επιβαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό.

* 34 μόνιμες δομές  σε όλη την Ελλάδα (12 στην Βόρεια Ελλάδα, 13 στην Νότια, 6 στα νησιά - δύο στη Λέσβο και από μία σε Χίο, Σάμο, Κω, Λέρο-, μία στον Έβρο και επιπλέον δύο ΚΥΤ σε Διαβατά και Μαλακάσα). Οι τίτλοι που βαπτίζονται οι δομές & Υπερδομές όπως πάντα ευφάνταστοι,  «ελεγχόμενες», «κλειστές» κ.λπ. αλλά το μήνυμα το ίδιο: Ελάτε στην Ελλάδα, είμαστε χώρα πρώτης υποδοχής, ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

* Εκεί που δίνει κυριολεκτικά τα ρέστα του το Υπουργείο Μετανάστευσης είναι στην ίδρυση γραφείων κατάθεσης αιτήσεων  ασύλου γεμίζοντας όλη την Ελλάδα με περιφερειακά και τοπικά τμήματα. Κυριολεκτικά δημιουργείται το « Άσυλο της γειτονιάς».  Αυτό που τόσο καιρό αναφέρει η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ γίνεται μία καταστροφική πραγματικότητα: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρο πρωτοκόλλου των αιτήσεων ασύλου της Ε.Ε. και με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης γίνεται  ο τόπος  της μόνιμης παραμονής για όσους δεν θέλει η ΕΕ, δηλαδή για όλους όσους εισέρχονται στη Χώρα. Με τις επιστροφές να είναι κυριολεκτικά μηδαμινές (η Ν.Δ. ως βασική εξαγγελία στις εκλογές του 2019 για την επίλυση του μεταναστευτικού είχε τις 10.000 επιστροφές τον χρόνο) η Ελλάδα γίνεται ο χώρος στοίβαξης και διαλογής τα δε νησιά με τις Υπερδομές που φορτώθηκαν αποσταθεροποιούνται μόνιμα έναντι του απροκάλυπτου πλέον τουρκικού επεκτατισμού.

* Μεταστρέφει την πραγματική οικονομία σε παρασιτική εξαρτώμενη από το μεταναστευτικό, ειδικά στα νησιά, κλείνοντας πονηρά το μάτι και μάλιστα ενόψει εκλογών θεσμοθετώντας  2.251 (ΝΑΙ σωστά διαβάσατε: δύο χιλιάδες διακόσιες πενήντα μία!) μόνιμες θέσεις εργασίας στις δομές και στην υπηρεσίες ασύλου!

* Και το τωρινό  όπως και το προηγούμενο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 116/2020) προέβλεπε την οργάνωση του ελέγχου, την εξέταση και επεξεργασία όλων των απαιτούμενων προϋποθέσεων, τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων στις έδρες, δομές και λοιπά σημεία που δραστηριοποιούνται οι Μ.Κ.Ο. Και τι ακριβώς έχει γίνει; Απολύτως τίποτα! Πρόσφατα είναι τα γεγονότα στον Έβρο όπου ΜΚΟ διοχετεύουν σε φιλικά ΜΜΕ σωρεία συκοφαντιών  εναντίον της Ελλάδας.  Οι ΜΚΟ εξακολουθούν να  συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει επιβεβαιώνοντας το ρητό "Νόμος στην Ελλάδα είναι ότι δεν εφαρμόζεται".

Δυστυχώς το πολιτικό μας σύστημα με κύριο εκφραστή σήμερα τον κ. Μηταράκη συνεχίζει και δημιουργεί Λερναίες Ύδρες, κατόπιν τις παγιώνει με μόνο σκοπό το ρουσφέτι και την απορρόφηση κονδυλίων της Ε.Ε. υπονομεύοντας εσαεί το μέλλον της Χώρας μας.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail