Οι ΗΠΑ θέλουν να προκαλέσουν χρεοκοπία στη Ρωσία - Μόσχα

Svetlbel / pixabay
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να εξαντλήσουν τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος στη Ρωσία, να προκαλέσουν χρεοκοπία και την καταστροφή της ρωσικής οικονομίας, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Οι Αμερικανοί όχι μόνο άρπαξαν μέρος των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων που τοποθετήθηκαν σε τράπεζες των ΗΠΑ, αλλά προσπαθούν επίσης να ορίσουν ότι οι πληρωμές για το κρατικό χρέος θα γίνονται σε βάρος των εσόδων από εξαγωγές, χωρίς να κρύβουν τον στόχο της εξάντλησης των συναλλαγματικών μας αποθεμάτων», είπε ο Ριάμπκοφ, μιλώντας σε διεθνή συνάντηση στη Λέσχη συζήτησης «Βαλντάι».

«Το μπλοκάρισμα των καναλιών για αμερικανικές και δυτικές επενδύσεις θεωρείται ως ένα από τα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν μια χρεοκοπία και την επακόλουθη καταστροφή της οικονομίας μας», πρόσθεσε ο Ριάμπκοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail