Απογοητευμένες μονάδες της Ουκρανίας: Τα νέα ιταλικά όπλα είναι χειρότερα από τον εξοπλισμό 80 ετών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Freepen.gr - Στο τελευταίο από πολλά σκάνδαλα που αφορούν ευρωπαϊκά κατασκευασμένα όπλα που παρέχονται στον ουκρανικό στρατό για τον συνεχιζόμενο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, οι ιταλικοί οπλισμοί έχουν επικριθεί σκληρά για την ποιότητά τους με τον όλμο 120 χιλιοστών Mod63 να ξεχωρίζει ιδιαίτερα.

«Είναι πολύ χειρότερα από τα σοβιετικά αντίστοιχά τους από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφεραν ουκρανικές εκθέσεις, με προβλήματα με τις παραδόσεις πυρομαχικών από την Ιταλία να περιορίζουν περαιτέρω τη χρησιμότητα των περιουσιακών στοιχείων. 

«Σήμερα μετά βίας είμαστε σε θέση να εκτοξεύουμε δύο φυσίγγια το λεπτό που δεν ξεπερνούν τα 3-4 χιλιόμετρα, λιγότερο από το μισό από αυτό που περιμέναμε. Προσπαθούμε να τα αντικαταστήσουμε με πολύ πιο προηγμένους σουηδικούς όλμους», ανέφεραν αναφορές από το μέτωπο. 

Η Ιταλία έχει ξοδέψει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια για αποστολές όπλων στην Ουκρανία από το ξέσπασμα του Ρωσικού Ουκρανικού Πολέμου το Φεβρουάριο, κατά τον οποίο το πυροβολικό απέκτησε κεντρική σημασία στις πολεμικές προσπάθειες και των δύο πλευρών. Τα γερμανικά όπλα έχουν επίσης επικριθεί ιδιαίτερα λόγω της αμφισβητούμενης ποιότητάς τους, με τις επιδόσεις πολλών ειδών συστημάτων να αναφέρονται ως παραδείγματα. 

Το γερμανικό μέσο ενημέρωσης Der Spiegel ανέφερε στα τέλη Ιουλίου πως τα αυτοκινούμενα πυροβόλα πυροβόλα Panzerhaubitze 2000, τα οποία διαφημίζονται από πολλές δυτικές πηγές ως τα πιο ικανά στον κόσμο, παρουσίασαν σημαντικά σημάδια «φθοράς» μετά από μόλις ένα μήνα υπηρεσίας, κατεστραμμένα. και αναγκάζοντας την Ουκρανία να βασιστεί περισσότερο στο πυροβολικό της που αποκτήθηκε από άλλες πηγές. Το αμερικανικό και σοβιετικό πυροβολικό και εξοπλισμός έχει αποδειχθεί πολύ πιο αξιόπιστο και έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό. 

* πληροφορίες militarywatchmagazine.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail