Ο Ζελένσκι ξέρει τη μοίρα όσων εμφανίστηκαν ως νέοι Τσώρτσιλ;

Αν νομίζετε ότι ο Volodomyr Zelensky είναι ο πρώτος ηγέτης στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου (ναι, το ξέρω, η Ρωσία εισέβαλε, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία στις ρίζες του είναι ένας εμφύλιος πόλεμος) που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον, DC, μιλά στο Κογκρέσο και συγκρίνεται με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, ξανασκεφτείτε το.

Sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αν και είμαι βέβαιος ότι ο Ζελένσκι κολακεύεται που τον περιγράφουν ως σύγχρονο Τσώρτσιλ, δεν ήταν ο πρώτος που του έγινε αυτή η τιμή. Γνωρίζατε πως ο Ngo Dinh Diem ήταν επίσης ο Βιετναμέζος Winston Churchill;

Τον Μάιο του 1961, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Μπ. Τζόνσον επισκέφθηκε τη Σαϊγκόν και με ενθουσιασμό ανακήρυξε τον Ντιμ « Ουίνστον Τσόρτσιλ της Ασίας». Ερωτηθείς γιατί έκανε το σχόλιο, ο Τζόνσον απάντησε: «Ο Ντιμ είναι το μόνο αγόρι που βγήκαμε εκεί έξω». Ο Johnson διαβεβαίωσε τον Diệm για περισσότερη βοήθεια στη διαμόρφωση μιας μαχητικής δύναμης που θα μπορούσε να αντισταθεί στους κομμουνιστές.

Ο Ντιεμ έμαθε με τον δύσκολο τρόπο πως μόλις οι υποστηρικτές σας στις ΗΠΑ σας χρίσουν ως τον επόμενο Τσόρτσιλ, οι μέρες σας είναι μετρημένες. Ο Ντιέμ δολοφονήθηκε ως συνέπεια ενός πραξικοπήματος που σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ.

Η εμφάνιση του Ζελένσκι την Τετάρτη στην Ουάσιγκτον και οι έπαινοι που τον εξισώνουν με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ είναι εκ πρώτης όψεως απόδειξη ότι οι περισσότεροι ειδήμονες και αναγνώστες ειδήσεων στην Αμερική είναι επιβεβαιωμένοι αδαείς. Για αρχή, ο Τσόρτσιλ, παρά την ερωτική του σχέση με τον ιμπεριαλισμό, ήταν μια μεγάλη διάνοια. Έγραψε επιστημονικά βιβλία και καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους ρήτορες όλων των εποχών. Είχε την ικανότητα να παίρνει μια φράση και να δημιουργεί εμβληματικές στιγμές.

Ο Ζελένσκι; Προκαλώ οποιονδήποτε να απαγγείλει μια αξέχαστη στιγμή από το snooze fest του Zelensky ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ. Κοινοτοπία το όνομά σου είναι Volodomyr. Αλλά ο Ζελένσκι μπορεί να κάνει κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Τσόρτσιλ — μπορεί να παίξει πιάνο με το πέoς του. Δίνει νέο νόημα στη φράση, «χτυπώντας μια μελωδία».

Τώρα, αφήστε στην άκρη τη λεβεντιά. Θυμηθείτε αυτή την εβδομάδα ως μια άλλη στιγμή ορόσημο στην ιστορία των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή που η Ουάσιγκτον αγκάλιασε έναν κακόβουλο δικτάτορα που μεταμφιέστηκε σε ναζιστική εκδοχή του Φιντέλ Κάστρο, η Ρωσία έστειλε ένα αλάνθαστο μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη — η Ρωσία αναγνώρισε ότι υπάρχει κατάσταση πολέμου, φέρνοντας τη Ρωσία ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες και ενισχύει τις συμβατικές και πυρηνικές δυνάμεις της εν αναμονή μιας μελλοντικής σύγκρουσης.

Ο αγαπητός μου φίλος Paul, ένας απόστρατος Διοικητής του Navy SEAL, μου έκανε την ουσιαστική, σχετική ερώτηση σήμερα το πρωί:

Η ερώτηση που συνεχίζει να με ενοχλεί, Λάρι, είναι η πιο βασική. Ποιο είναι το τέλος του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας; Τι βλέπουμε ως νίκη της Ουκρανίας; Αποχώρηση της Ρωσίας; Τι βλέπει η Ουκρανία ως νίκη – αποκαταστάθηκαν τα παλιά σύνορα, η Ρωσία ασχολείται με τη δική της δουλειά κ.λπ.; Τι βλέπει η Ρωσία ως νίκη – ολική ή μερική κυριαρχία της Ουκρανίας; Μια απώθηση των δυτικών συνόρων στην πίσω αυλή του ΝΑΤΟ; Τότε να το οχυρώσετε (να χτίσετε έναν γ...μημένο τοίχο); Δεν βλέπω εστιασμένη συζήτηση για το τέλος του παιχνιδιού. Κανείς δεν φαίνεται να ρωτά ή να απαντά την ερώτηση του τέλους του παιχνιδιού. Φαίνεται ότι εμείς (οι ΗΠΑ) ρίχνουμε δισεκατομμύρια δολάρια στην άμυνα της Ουκρανίας χωρίς να πούμε στους φορολογούμενους τι αναμένεται να επιτύχουν τα χρήματα - το τέλος του παιχνιδιού.

Λοιπόν, τι νομίζεις; Ποιο είναι το τελικό παιχνίδι στην Ουκρανία;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail