Όσο περισσότερο υποστηρίζει η Δύση το καθεστώς του Κιέβου, τόσο περισσότερα εδάφη μπορεί να χάσει η Ουκρανία

Η Δύση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία. Δεν αποκλείεται η Δύση να παραδεχθεί τελικά την κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία και στις δημοκρατίες του Ντονμπάς (DPR και LPR). Αυτές οι παραχωρήσεις υποδηλώνουν πως οι ημέρες του Volodymyr Zelensky ως Προέδρου είναι μετρημένες.

Λιούμπα Λούλκο - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Κριμαία, η ΛΔΔ και η LPR βγαίνουν από τη δυτική ατζέντα για την Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε στη Wall Street Journal ότι η Ουκρανία πρέπει να αποκρούσει τη ρωσική επιθετικότητα και να ανακτήσει τα εδάφη που κατελήφθησαν μετά τις 24 Φεβρουαρίου.

«Η εστίασή μας είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε, δηλαδή να διασφαλίσουμε πως η Ουκρανία έχει στα χέρια της ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, ό,τι χρειάζεται για να απωθήσει τη ρωσική επιθετικότητα, να πάρει πίσω εδάφη που κατελήφθησαν από αυτή από τις 24 Φεβρουαρίου, για να βεβαιωθεί επίσης ότι έχει την οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη για να αντέξει αυτό που συμβαίνει στη χώρα κάθε μέρα», δήλωσε ο κ. Blinken στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τυχαίνει οι Ηνωμένες Πολιτείες να συμφωνούν με την ιδέα του ελέγχου της Ρωσίας στην Κριμαία και ακόμη και σε ορισμένα εδάφη της περιοχής του Ντονμπάς.

Ο Αμερικανός πολιτικός βαρέων βαρών Χένρι Κίσινγκερ μίλησε επίσης για αυτό στο πολυσυζητημένο άρθρο του «Πώς να αποφύγεις έναν άλλο παγκόσμιο πόλεμο» που έγραψε για το The Spectator. Στο άρθρο, ο Κίσινγκερ είπε πως πρότεινε μια κατάπαυση του πυρός τον Μάιο, όταν η Ρωσία θα υποχωρούσε στην πρώτη γραμμή πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, ενώ η Κριμαία και τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας θα υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις. Ο Κίσινγκερ πρότεινε τη διεξαγωγή διεθνώς εποπτευόμενων δημοψηφισμάτων σε αυτές τις περιοχές.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επανέλαβαν τη διατύπωση των Αμερικανών ομολόγων τους, έγραψε η Washington Post.

«Ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι διατηρούν την ελπίδα ότι μια συμφωνία για την Κριμαία θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τον τερματισμό του πολέμου και είπαν πως πίστευαν ότι ο Ζελένσκι και οι σύμβουλοί του ήταν πιο ανοιχτοί σε πιθανές παραχωρήσεις από ό,τι υποδηλώνει η ρητορική τους», ανέφερε η εφημερίδα.

Βρετανοί αξιωματούχοι λένε πως η Δύση θα υποστηρίξει τις ειρηνευτικές συνομιλίες εάν οι δυνάμεις του Πούτιν συνεχίσουν να καταλαμβάνουν την Κριμαία και τις θέσεις που είχαν εντός των συνόρων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας στις 23 Φεβρουαρίου.

Το αποκάλεσαν το «απόλυτο ελάχιστο» προκειμένου να δώσουν στον Πούτιν την ευκαιρία να σώσει τα προσχήματα.

Ακόμη και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τη Ρωσία να επιστρέψει στην Ουκρανία τα εδάφη που είχαν «καταληφθεί μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου».

Έτσι, η Δύση απομακρύνεται από τους στόχους που δηλώθηκαν από το καθεστώς του Κιέβου - μια επιστροφή στα σύνορα του 1991. Επιπλέον, η Δύση αναφέρεται σε μείωση της βοήθειας προς την Ουκρανία εάν ο Ζελένσκι απορρίψει τους όρους της.

Γιατί η Δύση μείωσε τις απαιτήσεις της από τη Ρωσία

Ιδιαίτερα ενδεικτικές στο σημείο αυτό είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. Ο Scholz ανέφερε τρεις λόγους για τους οποίους η Γερμανία δεν πρέπει να προμηθεύει τανκς στην Ουκρανία.

  • Η Γερμανία υποστηρίζει ήδη την Ουκρανία όσο μπορεί.
  • Η Γερμανία αποτρέπει την άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
  • Το Βερολίνο δε θα δράσει μόνο του, αλλά μόνο σε ένα συνασπισμό, ο οποίος μέχρι στιγμής δηλώνει ότι κανείς δε θα παραδώσει τανκς στις ουκρανικές αρχές.

Γιατί η Δύση δεν ενδιαφέρεται για χαμένα ουκρανικά εδάφη

Η Ρωσία έδειξε την στρατιωτική της δύναμη κι υπάρχει φόβος πως η σύγκρουση μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη, γιατί αργά ή γρήγορα η Μόσχα θα απαντήσει στις προμήθειες βαρέων όπλων στο Κίεβο.

Η οικονομική κατάσταση στις δυτικές χώρες επιδεινώνεται ραγδαία στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης, η οποία είναι γεμάτη με την αύξηση των συναισθημάτων διαμαρτυρίας.

Η υποστήριξη και η αποκατάσταση της Ουκρανίας είναι ασύμφορη με όλη τη σημασία της λέξης — η διαφθορά ή οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις θα καταστρέψουν ό,τι και αν προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν.

Πολλές χώρες είναι ενάντια σε περαιτέρω κυρώσεις — αυτό προκαλεί διάσπαση εντός της ΕΕ και στη διατλαντική ενότητα.

Η Ρωσία το έχει καταστήσει απολύτως σαφές σε όλους:

  • Η Μόσχα δεν θα αποσύρει τα στρατεύματα πουθενά.
  • τα νέα εδάφη έχουν γίνει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας οριστικά. Αυτό κατοχυρώθηκε στο ρωσικό Σύνταγμα.

Όσο περισσότερο υποστηρίζει η Δύση το καθεστώς του Κιέβου, τόσο περισσότερα εδάφη μπορεί να χάσει η Ουκρανία.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ντένις Πουσίλιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως το Κίεβο, το Τσερνίχιβ, η Πολτάβα, η Οδησσός, το Ντνεπροπετρόβσκ, το Χάρκοβο, το Ζαπορόζιε και το Λούτσκ πρέπει επίσης να απελευθερωθούν. Ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε αργότερα ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη βούληση του λαού.

Αυτό φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός πολλαπλών κινήσεων.

"Το Κρεμλίνο πιστεύει πως είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί η Ουκρανία από κάθε είδους εκδηλώσεις νεοναζιστικών συναισθημάτων γενικά. Όλα εξαρτώνται από την επιλογή των πολιτών, την απόφαση των ανθρώπων. Η προτεραιότητα είναι η προστασία των ανθρώπων στην LPR και την DPR.", είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ζελένσκι ως άλλος Σαακασβίλι

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον Ζελένσκι; Φαίνεται ότι ο Ζελένσκι θα πρέπει να ξαναζήσει τη μοίρα του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι. Θα καταφύγει στη Δύση, θα προσπαθήσει να κάνει εμφανίσεις στην πολιτική σκηνή και μετά θα καταλήξει σε νοσοκομείο των φυλακών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail