Η Νέα Ρωσία και μια Προφητική Μπαλάντα

Εισαγωγή: The Traitors Run from the Birth of the New Russia

Όπως έχει γράψει ο Saker, η Νέα Ρωσία γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, την πρώτη ημέρα της SMO (Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση) για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από τους μιλιταριστικούς ναζιστικούς δαίμονές της. Σχεδόν αμέσως, δεκάδες χιλιάδες μέλη τύπου hipster της ρωσικής ανώτερης τάξης των νουβό-πλούσιων κατευθύνθηκαν προς τη Γεωργία, το Καζακστάν, τη Φινλανδία, τη Σερβία και αλλού. Μισούν τον Πούτιν, γιατί τώρα δεν μπορούν πλέον να πάνε για σκι στις γαλλικές Άλπεις το χειμώνα, στη Φλόριντα για καλοκαιρινές διακοπές ή στις βίλες τους και να χρησιμοποιήσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο Λονδίνο, τη Νίκαια, τη Μάλαγα, τη Σόφια, τη Λευκωσία και την Ποντγκόριτσα, να πάρουν αρκετό botox ή γνήσια ανταλλακτικά για τις BMW τους, όπως παλιά.

Από τον Batiushka για το ιστολόγιο Saker / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα μέλη αυτής της «νομενκλατούρας» είναι όλα προϊόντα του εισαγόμενου δυτικού καταναλωτισμού της δεκαετίας του 1990: Χρήμα, χρήμα, χρήμα – παράσιτα, κλέφτες και προδότες. Ωστόσο, η νομενκλατούρα είχε ήδη δημιουργηθεί από τη δεκαετία του 1970. Μπορώ να τους θυμηθώ τότε με το χυδαίο και ερασιτεχνικό μαγείρεμα με αστούς δυτικούς τρόπους και ρούχα, ψώνια στα μαγαζιά Berjozka. Στη δεκαετία του 1980 βοήθησαν στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, προδίδοντας την κοινωνική δικαιοσύνη που ήταν η καλύτερη κληρονομιά της, πολεμώντας ενάντια στους πατριώτες που είχαν επίκεντρο την KGB. Έχοντας ζήσει στην ΕΣΣΔ, δεν ήμουν καταρχήν κατά της πτώσης της, καθώς δίωξε την Εκκλησία και έκανε επίσης το λάθος να μπει στο Αφγανιστάν, αλλά αυτή η πτώση θα μπορούσε να γίνει μόνο με την προϋπόθεση πως πρώτα θα έβαζε κάτι καλύτερο στη θέση της. Ακολουθώ την αρχή ότι δεν καταστρέφεις μέχρι να κατασκευάσεις για πρώτη φορά.

Μετασοβιετική Ρωσία: 1992-2022

Τραγικά, αντί να διατηρήσουν τα καλύτερα της παλιάς ΕΣΣΔ, την πλήρη απασχόληση, την στέγαση για όλους, τη δωρεάν εκπαίδευση, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, δωρεάν πολιτισμό και υποστήριξη για τον εκμεταλλευόμενο Τρίτο Κόσμο, όταν η νουβό-πλούσια νομενκλατούρα είχε πάρει την πολυπόθητη εξουσία, απλώς έβαλε σε εφαρμογή μια κακής ποιότητας μίμηση της διεφθαρμένης Δύσης, διατηρώντας μόνο ό,τι ήταν χειρότερο στην παλιά ΕΣΣΔ, αλκοολισμό, εκτρώσεις και διαζύγια κατόπιν αιτήματος, διαφθορά κ.λπ. Ήταν το χειρότερο και των δύο κόσμων. Τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία κλάπηκαν («ιδιωτικοποιήθηκαν») από αυτούς που ονομάζονταν ευγενικά «ολιγάρχες», δεκάδες εκατομμύρια εγκαταλειμμένοι Ρώσοι διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει αντιπαθείς μειονότητες σε νέες χώρες, δυτικές εταιρείες έκαναν δολοφονίες στη Ρωσία, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είδαν να ληστεύονται οι αποταμιεύσεις και οι συντάξεις τους και εκατομμύρια πέθαναν από τη φτώχεια, την απόγνωση, τον αλκοολισμό και τους εθνικιστικούς πολέμους στον Καύκασο, που προκλήθηκαν και υποστηρίχθηκαν άμεσα από τη Δύση. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες κλοπές πόρων και ταυτότητας στην ιστορία του κόσμου.

Μόνο από το 2000 οι Ρώσοι πατριώτες μπόρεσαν να αναπτύξουν κάτι καλύτερο για να βάλουν στη θέση τους αυτά τα τέρατα και παρά ταύτα. Αυτό ήταν ένα έργο γενιάς και δε θα μπορούσε να βιαστεί. Μόνο τριάντα χρόνια αργότερα, το 2022, το έργο ήταν έτοιμο. Χρειάζεται η Νέα Ρωσία, που έχει εξαγνιστεί από τα παράσιτα και τους προδότες, αλλά υπάρχουν ακόμη θεσμοί, όπως η Εκκλησία, όπου οι διεφθαρμένοι και οι διεισδυτές είναι παρόντες και τους συμβιβάζουν. Αυτοί οι προδότες είναι ακριβώς όπως οι αριστοκράτες, οι στρατηγοί, οι πολιτικοί και οι επαγγελματίες που ποθούσαν την εξουσία το 1917 και έτσι κατέστρεψαν το σύστημα. Ακριβώς όπως οι σημερινοί αριστοκράτες / ολιγάρχες και η αστική ελίτ των προδοτών, εφάρμοσαν την προγραμματισμένη από τη Δύση εξέγερση του Φλεβάρη του 1917 και, αφού προκάλεσαν χάος, εμφύλιο πόλεμο και καταστροφές, έφυγαν ανεύθυνα στη Δύση.

Η πτώση της αυτοκρατορικής Ρωσίας

Έχοντας απορρίψει τη διεφθαρμένη και αποτυχημένη μετασοβιετική Ρωσία και τη χρεοκοπημένη Σοβιετική Ρωσία (1917-1991), οι πατριώτες που ήθελαν να σχηματίσουν τη Νέα Ρωσία είχαν να εξετάσουν δύο μοντέλα του παρελθόντος: τη σύντομη Αυτοκρατορική Ρωσία (1721-1917) και τη μακρά προ-Αυτοκρατορική Ρωσία (988-1721), της οποίας το ιδανικό ήταν η «Αγία Ρωσία». Είναι ενδιαφέρον πως ο τελευταίος Τσάρος, ο Νικόλαος Β', βλέποντας την φρικτή παρακμή της ανώτερης τάξης στην Αγία Πετρούπολη, είχε ανατρέξει με νοσταλγία ακριβώς σε εκείνη την προ-αυτοκρατορική Ρωσία και ιδιαίτερα σε έναν από τους τελευταίους ηγεμόνες της, τον Τσάρο Αλέξη (1645-1676). Έδωσε το όνομά του στο μονάκριβο γιο του, συμφιλιώνοντας αυτούς που χρησιμοποίησαν το Παλαιό Τελετουργικό με την Εκκλησία, εργάστηκαν για την αποκατάσταση του Πατριαρχείου, χτίζοντας εκκλησίες στο εθνικό στυλ της προηγούμενης εποχής και αναμορφώνοντας το εκκλησιαστικό τραγούδι και την εικονογραφία σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής.

Ο Νικόλαος Β' προδόθηκε από εκείνους που διαφωνούσαν και χλεύαζαν ανοιχτά το ιδεώδες του για την Αγία Ρωσία και γέλασαν με τη ριζοσπαστική ενότητα χωρικού και Τσάρου. Αυτοί οι προδότες είχαν συμμαχήσει με τη Δύση, με τους Βρετανούς κατασκόπους και την πολιτική και τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα, γι' αυτό οι περισσότεροι από αυτούς κατέληξαν στο Παρίσι μετά το 1917. Ο Τσάρος αφέθηκε στη Ρωσία, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πατρίδα του λόγω πατριωτισμού και έτσι δολοφονήθηκε με όλη την οικογένειά του. Η αυτοκρατορική Ρωσία δεν ήταν καθόλου απαλλαγμένη από τη Δύση. Γι' αυτό έπεσε. Συμβιβασμένη, περιείχε τους σπόρους της δικής της καταστροφής, που έπεσαν από τις δικές της εσωτερικές αντιφάσεις, που τόσο καλά απεικονιζόταν στη ρωσική λογοτεχνία του δέκατου ένατου αιώνα, ειδικά από τον Ντοστογιέφσκι στους «Δαίμονες» ή τους «Αδελφούς Καραμάζοφ». Το μάθημα εδώ είναι ότι αν η Νέα Ρωσία θέλει να επιβιώσει και να ευδοκιμήσει, η Νέα Ρωσία πρέπει επίσης να αποσυμβιβαστεί και να καθαριστεί από τους μετασοβιετικούς δυτικοποιημένους προδότες. Και, δόξα τω Θεώ, πολλοί από αυτούς έχουν ήδη φύγει οικειοθελώς!

Αγία Ρωσία

Έτσι, φτάνουμε σε εκείνο το ιδανικό της «Αγίας Ρωσίας», που είναι απαλλαγμένο από τη Δύση. Τι είναι αυτό; Η λέξη «Ρως» σημαίνει πρωτίστως την Ανατολική Σλαβία, τους Σλάβους της Ρωσίας, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την Καρπάθο-Ρωσία («Ρουθηνία»). Ο όρος «Άγιος» αναφέρεται στα πρότυπα ιερότητας που παρέχονται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, η οποία υιοθετήθηκε επίσημα από τους Ανατολικούς Σλάβους στο Κίεβο, «η Μητέρα των Ρωσικών Πόλεων», το 988 στο «Βάπτισμα της Ρωσίας». Αυτή η Πίστη είναι το μόνο πράγμα που συνδέει την Ανατολική Σλαβία. Όποτε αυτή η Πίστη ήταν αδύναμη ή ακόμα και συνάντησε άρνηση ως ιδανικό, οι Ανατολικοί Σλάβοι μάλωναν μεταξύ τους, προκαλώντας εμφύλιους πολέμους μεταξύ ολιγαρχικών πριγκίπων, σημαντικά σε αυτό που είναι η σημερινή Ουκρανία στον ενδέκατο και δωδέκατο αιώνα. Ως αποτέλεσμα, οι Συλλογικοί Μογγόλο-Τάρταροι εισέβαλαν από την Ανατολή. Οι εισβολές γίνονται μόνο όταν δεν υπάρχει εσωτερική ενότητα. Ένα σπίτι χωρισμένο δεν μπορεί να σταθεί.

Έτσι, ερχόμαστε στο ερώτημα που θέτει ο Saker: Είναι οι Ουκρανοί Ρώσοι; Μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό ανατρέποντας το ερώτημα: Είναι οι Ρώσοι Ουκρανοί; Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι ότι πως είναι ο ένας το άλλο μόνο εφόσον μοιράζονται την ίδια Πίστη και επομένως μοιράζονται το ίδιο πολυεθνικό ιδανικό της Αγίας Ρωσίας. Διαφορετικά, είναι σαν ένα διάγραμμα Venn δύο κύκλων που δεν τέμνονται ποτέ. Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, υπάρχουν Ρώσοι / Ουκρανοί / Λευκορώσοι / Καρπαθορώσοι που δεν ανήκουν στην Αγία Ρωσία. Ίσα ίσα, υπάρχουν και εκείνοι που δεν έχουν ανατολικοσλαβικό «αίμα» (ό,τι κι αν είναι αυτό, (2)), αλλά που είναι πνευματικά Ρώσοι / Ουκρανοί / Λευκορώσοι / Καρπαθορώσοι. Ως εκ τούτου, μπορούμε να βρούμε σημαίες με τον ορθόδοξο χριστιανικό δικέφαλο αετό, που συμβολίζει την ενότητα Ανατολής και Δύσης, επικαλύπτοντας γερμανικές, ιταλικές, ισπανικές, γαλλικές, αγγλικές, ελβετικές σημαίες κ.λπ.

Μια προφητική μπαλάντα

Όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία σήμερα είχαν προβλεφθεί. Η Zhanna Bichevskaya είναι μια γνωστή πατριώτισσα Ρωσίδα Ορθόδοξη τραγουδίστρια από το παρελθόν, γεννημένη το 1944. Μετά τη φήμη στη σοβιετική περίοδο, προσηλυτίστηκε στην πίστη και είχε μια ιδιαίτερα προφητική στιγμή το 2003, όταν τραγούδησε την ακόλουθη μπαλάντα, γραμμένη από το συνθέτη και τραγουδιστή Gennadij Ponomariov. Παρακάτω δίνουμε τη μετάφρασή μας στα αγγλικά (την πρώτη, από όσο γνωρίζουμε) της μπαλάντας «The Russian March». Αν και έχουμε πάρει μερικές μικρές ελευθερίες στη μετάφραση για να δημιουργήσουμε ρίμες και να κάνουμε τη μπαλάντα να τραγουδιέται στα αγγλικά, η μετάφραση είναι σχεδόν κυριολεκτική. Η αναφορά στο Youtube δίνει το πρωτότυπο τραγούδι και ένα από τα αντίστοιχα βίντεο: https://www.liveinternet.ru/users/melona/post317352376/

Η ρωσική πορεία

Οι Ρώσοι βαδίζουν σε όλο το σκοτάδι κάθε ειδωλολατρικής εποχής,
οι Ρώσοι βαδίζουν, χαμηλώνουν τους εχθρούς και τους πολέμους που διεξάγουν,
οι Ρώσοι βαδίζουν, έτσι ελευθερώνει όλους τους λαούς η Τρίτη Ρώμη,
οι Ρώσοι βαδίζουν προς το Ουράνιο σπίτι της Ιερουσαλήμ.

Επωδός

Πορεία, πορεία, πορεία,
Η ρωσική πορεία, συγκέντρωση για πορεία
Όλοι όσοι επέζησαν από τον πόλεμο και τώρα στέκονται.
πορεία, πορεία, πορεία,

Η ρωσική πορεία για να τελειώσει η φάρσα των δαιμόνων
Όλων που πριν θα κορόιδευαν τη γη μας.
Οι Ρώσοι παρελαύνουν και έτσι όλα τα φώτα ανάβουν για άλλη μια φορά,
οι Ρώσοι παρελαύνουν για να σταματήσουν την εξαχρείωση των ανθρώπων,
οι Ρώσοι παρελαύνουν, υπενθυμίζοντας στους Ρώσους ποιοι είναι,
οι Ρώσοι παρελαύνουν, υπερασπίζονται όλους τους λαούς, κοντά και μακριά.

Επωδός

Πορεία, πορεία, πορεία,
Η ρωσική πορεία, συγκέντρωση για πορεία
Όλοι όσοι επέζησαν από τον πόλεμο και τώρα στέκονται.
πορεία, πορεία, πορεία,

Η ρωσική πορεία για να τελειώσει η φάρσα των δαιμόνων
Όλων που πριν θα κορόιδευαν τη γη μας.

Οι Ρώσοι βαδίζουν και το σκοτάδι και η σκοτεινιά φεύγουν από τις ρωσικές ακτές,
οι Ρώσοι βαδίζουν για να βοηθήσουν τους οικοδεσπότες του αγαπημένου τους στρατού,
οι Ρώσοι ιππεύουν, οι ευγενείς καρδιές ψηλά, τα πόδια σε αναβολέα,

Οι Ρώσοι περιφρονούν τη δύναμη της Αμερικής και της Ευρώπης.
Οι Ρώσοι καβαλάνε, οι ευγενείς καρδιές ψηλά, τα πόδια σε αναβολέα,
οι Ρώσοι περιφρονούν τη δύναμη της Αμερικής και της Ευρώπης.

Επωδός

Πορεία, πορεία, πορεία,
Η ρωσική πορεία, συγκέντρωση για πορεία
Όλοι όσοι επέζησαν από τον πόλεμο και τώρα στέκονται.
πορεία, πορεία, πορεία,
Η ρωσική πορεία για να τελειώσει η φάρσα του δαίμονα
Όλων που πριν θα κορόιδευαν τη γη μας.

Οι Ρώσοι βαδίζουν, με το φόβο των σφαίρων και των πληγών πίσω,
οι Ρώσοι βαδίζουν για να καλέσουν τους Σλάβους και όλη την ανθρωπότητα,
οι Ρώσοι βαδίζουν, υψώνοντας το πρότυπο του Χριστού στο κεφάλι τους,
οι Ρώσοι βαδίζουν μέσα από τη Μόσχα, την καρδιά του σπιτιού μας, Godsped.

Οι Ρώσοι βαδίζουν, υψώνοντας το πρότυπο του Χριστού στο κεφάλι τους,
οι Ρώσοι βαδίζουν μέσα από τη Μόσχα, την καρδιά του σπιτιού μας, Godsped.

Refrain (x 2)

Πορεία, πορεία, πορεία,
Η ρωσική πορεία, συγκέντρωση για πορεία
Όλοι όσοι επέζησαν από τον πόλεμο και τώρα στέκονται.
πορεία, πορεία, πορεία,

Η ρωσική πορεία για να τελειώσει η φάρσα του δαίμονα
Όλων που πριν θα κορόιδευαν τη γη μας.

Σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτή η μπαλάντα είναι προφητική. Έτσι, τα λόγια ότι ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε μια ειδωλολατρική εποχή και πως η Ρωσία μαζεύει άλλους για να βαδίσουν μαζί της, χτυπούν το σπίτι. Αλλά όλος ο στίχος,

Οι Ρώσοι παρελαύνουν και έτσι όλα τα φώτα ανάβουν για άλλη μια φορά,
οι Ρώσοι παρελαύνουν για να σταματήσουν τη διαφθορά των ανθρώπων,
οι Ρώσοι παρελαύνουν, υπενθυμίζοντας στους Ρώσους ποιοι είναι,
οι Ρώσοι παρελαύνουν, υπερασπίζονται όλους τους λαούς, κοντά και μακριά

στο πλαίσιο της σημερινής κατάστασης χτυπούν ακόμη περισσότερο. Όλα τα φώτα θα ανάψουν ξανά στην Ουκρανία, μόλις ολοκληρωθεί η ρωσική αποστολή, βαδίζουν για να σταματήσουν την εξαχρείωση της Δύσης και υπενθυμίζουν στους προδότες Ρώσους ποιοι πρέπει να είναι, όχι σκλάβοι της Δύσης, αλλά άνθρωποι με το δικό τους υψηλό Πολιτισμού, που καλούνται να υπερασπιστούν τους άλλους. Είναι οι άνθρωποι της Νέας Ρωσίας. Και οι λέξεις

Οι Ρώσοι παρελαύνουν έτσι για να βοηθήσουν τους οικοδεσπότες του αγαπημένου τους στρατού,
οι Ρώσοι περιφρονούν τη δύναμη της Αμερικής και της Ευρώπης

υπενθυμίζουμε ότι αυτή την στιγμή οι Ρώσοι βοηθούν τα στρατεύματά τους και, κυριολεκτικά, φτύνουν τις παράνομες κυρώσεις και τις προμήθειες όπλων του ΝΑΤΟ με τις οποίες η Αμερική και η Ευρώπη υποστηρίζουν το ναζιστικό καθεστώς.

Συμπέρασμα: Νίκη

Προσωπικά, δεν είχα ποτέ την παραμικρή αμφιβολία ότι η Ρωσία θα βγει νικήτρια από αυτόν τον αγώνα του SMO. Είναι ηθικά σωστό και στρατιωτικά και οικονομικά κερδισμένο, καθώς η Ρωσία έχει προετοιμαστεί καλά. Η πρόθεση του σημερινού καθεστώτος του Κιέβου να κλείσει εντελώς την Εκκλησία στην Ουκρανία δείχνει την πραγματική φύση αυτού του καθεστώτος. Ωστόσο, πώς θα είναι η ρωσική νίκη; Εδώ υπάρχουν πολλά ακατανόητα: Πόσο από την Ουκρανία θα περάσει πίσω στη Ρωσία – όλα τα νότια και τα ανατολικά ή μόνο οι τέσσερις επαρχίες που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα; Πόσο από αυτό θα επανενωθεί με την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία – μόνο οι πέντε μακρινές δυτικές επαρχίες; Πώς θα ονομαστεί το υπόλοιπο (περίκλειστο;) – Προτεκτοράτο του Κιέβου; Πόσοι Ουκρανοί θα επιστρέψουν από την αυτοεξορία στη Δυτική Ευρώπη – 50%; Τι θα γίνει τελικά με τις τρεις μίνι-Βαλτικές χώρες και τη Μολδαβία – θα γίνουν μέρος του ενωσιακού κράτους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας; Δεν ξέρουμε. Το κυριότερο είναι ότι η πρώην Αντιρωσική Ουκρανία θα απελευθερωθεί, θα αποστρατιωτικοποιηθεί και θα αποναζιστικοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα ερωτήματα από όλα αυτά. Πρώτον, πώς θα καθαριστεί η Ρωσία από τους προδότες της, που είναι ακόμα παρόντες σε όλους τους ρωσικούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας; Δεύτερον, θα υιοθετήσει πραγματικά η Νέα Ρωσία το ιδανικό της Αγίας Ρωσίας; Τρίτον, πώς θα μοιάζει η Νέα Παγκόσμια Τάξη που ιδρύεται από τη Ρωσία, καθώς η νέα G20 ηγείται από τη Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία και το Ιράν, μαζί με μια σειρά από άλλους συμμετέχοντες, Βραζιλία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Ζιμπάμπουε, Αλγερία, Νιγηρία, Αίγυπτος, Τουρκία, Συρία, Σαουδική Αραβία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ και Ινδονησία; Και τέλος, πώς θα τα ερείπια της Δυτικής Ευρώπης, αφού χώρες όπως η Ουγγαρία την εγκατέλειψαν και χώρες όπως η πολιορκημένη από το ΝΑΤΟ Σερβία, το Μαυροβούνιο και η πΓΔΜ έχουν συμμαχήσει με το κράτος της Ένωσης των Ανατολικών Σλάβων, θα αντιμετωπίσουν το να είναι σε ένα φτωχό και απομονωμένο γκέτο; Πόσο σύντομα θα είναι η κατάρρευση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ; Μπορεί η Ρωσία να απελευθερώσει τη Γερμανία που είναι επιρρεπής σε πραξικοπήματα από τον έλεγχο των ΗΠΑ – υποθέτοντας πως θέλει να απελευθερωθεί; Πότε θα συνειδητοποιήσει η ελίτ των ΗΠΑ ότι πρέπει να συνεργαστούν με άλλες χώρες ως ίσες, αντί να προσπαθούν να ελέγξουν ολόκληρο τον κόσμο και έτσι να προκαλέσουν πολέμους παντού; Εδώ υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερα ακαταμάχητα.

9 Δεκεμβρίου 2022

Σημειώσεις:

1. Προφανώς, το 90% των Ρώσων καταναλωτών δεν έχει καν παρατηρήσει την απουσία δυτικών εμπορικών σημάτων, καθώς ούτως ή άλλως αγοράζει τα φθηνότερα προϊόντα. Αυτό λέει πολλά για τη νουβό-πλούσια ελίτ. Δείτε: https://news.mail.ru/economics/54204572/?frommail=1&utm_partner_id=719

2. Για παράδειγμα, έχει υπολογιστεί ότι ο Τσάρος Νικόλαος Β' ήταν μόνο το 1/128 Ρώσος από «αίμα». Όπως και η σύζυγός του, ήταν κυρίως Γερμανός και η μητέρα του Δανή, μιλούσε άπταιστα τα δανέζικα, μαζί με τα ρωσικά, τα γαλλικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά. Ωστόσο, δεν θα μπορούσες να βρεις μεγαλύτερο Ρώσο πατριώτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail