Η στρατηγική του ΝΑΤΟ για την αφαίμαξη της Ρωσίας απέτυχε;

Η σύντομη απάντησή μου στην ερώτηση — Ναι! Έλαβα μια ενδιαφέρουσα απάντηση στο αίτημά μου για γνώμες σχετικά με το τι συνιστά το «Endgame» στην Ουκρανία από έναν άνδρα που ονομάζεται Matt. Ιδού η ανάλυσή του:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το τελικό παιχνίδι είναι να μειώσει / αποδυναμώσει τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν και να κερδίσουν έναν πόλεμο εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπάθησαν να διαλέξουν τον πιο αδύναμο από τους δύο. Όσο περισσότερο οι ΗΠΑ αιμορραγούν τη Ρωσία, μέσω Ουκρανίας, τόσο το καλύτερο. Δεν συμμετείχαν όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ (σκεφτείτε τη Γερμανία) στο σχέδιο. Ως εκ τούτου, το ΝΑΤΟ ξεκινά συνομιλίες με την Ουκρανία για ένταξη. Τέτοιες συζητήσεις προκάλεσαν απάντηση από τη Ρωσία. Η ανατίναξη του Nordstream ανάγκασε τη Γερμανία να επιβιβαστεί πλήρως. Οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ θα πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Το ΝΑΤΟ αποδυναμώνει τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ καθαρίζουν τα καταστρώματα για να αντιμετωπίσουν καλύτερα την Κίνα. Οι κατασκευαστές όπλων βγάζουν λεφτά και οι πολιτικοί πετούν χρήματα εδώ κι εκεί. Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται αυτή την στιγμή η σύγκρουση, αυτό μπορεί να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, πράγμα που ωφελεί τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ. Τελευταία σκέψη, η ΕΕ θα χρειαστεί να κάνει κοπιαστικό κουπί για την ανοικοδόμηση. Οι τρέχουσες προβλέψεις είναι 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και αυξάνονται. Η ΕΕ θα χρειαστεί να εκδώσει ομόλογα. Τα επιτόκια αυτή την στιγμή είναι πολύ υψηλά. Επιπλέον, αντιμετωπίζει προβλήματα μεταξύ των πλούσιων βόρειων χωρών και των φτωχότερων χωρών του νότου ((PIGS)). Οι ΗΠΑ δεν θα ανακοινώσουν δημόσια ότι κερδίζουν αποδυναμώνοντας τη Ρωσία, αφαιρώντας έναν Κινέζο σύμμαχο και βυθίζοντας την Ευρώπη με μια γενιά χρέους, αλλά αυτό φαίνεται να συμβαίνει. Τι νομίζετε;

Η απάντησή μου — «Ματ, σε ευχαριστώ που αφιερώσες χρόνο για να γράψεις κάτι στοχαστικό. Νομίζω ότι τα γεγονότα επί τόπου σε αντικρούουν. Για παράδειγμα, η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε ύφεση με πρόσθετο πληθωρισμό. Η οικονομία της Ρωσίας αναπτύσσεται και δε συρρικνώνεται. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που δεν μπορούν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με επαρκή προμήθεια βλημάτων πυροβολικού και HIMARS. Η Ρωσία, αντίθετα, δεν έχει τελειώσει από όπλα / πυραύλους. Συνεχίζει να πυροβολεί και να χτυπά στόχους στην Ουκρανία. Είναι οι ΗΠΑ που αιμορραγούν. 

Γιατί πιστεύετε πως οι ΗΠΑ είναι τόσο ισχυρές στρατιωτικά; Δεν επιτυγχάνουμε πλέον τους στόχους στρατολόγησης και η στρατιωτική ηγεσία ανησυχεί περισσότερο για τις σωστές αντωνυμίες παρά για έναν ικανό στρατό».

Νομίζω ότι ο Matt έχει δίκιο παρατήρησε πως το αρχικό σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ήταν να «αιμορραγήσουν» τη Ρωσία. Η φράση «αιμορραγία», αναφέρεται σε μια αρτηριακή πληγή που δεν μπορεί να κλείσει. Ένα άτομο με μια τέτοια πληγή θα πεθάνει μέσα σε τέσσερα λεπτά εάν δεν σταματήσει η αιμορραγία. Μόνο ένα μικρό πρόβλημα - η Ρωσία δεν αιμορραγεί. Είναι το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες που αιμορραγούν.

Η Wall Street Journal δημοσίευσε μια είδηση ​​αυτή την εβδομάδα αναφέροντας ακριβώς αυτό το θέμα:

Η Ευρώπη στέλνει βιαστικά όπλα στην Ουκρανία αλλά εξαντλείται σε πυρομαχικά:

Η Ευρώπη, η έδρα ορισμένων από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές όπλων στον κόσμο, αγωνίζεται να παράγει αρκετά πυρομαχικά για την Ουκρανία και για την ίδια, θέτοντας σε κίνδυνο την αμυντική ικανότητα του ΝΑΤΟ και την υποστήριξή του προς το Κίεβο, λένε αξιωματούχοι και ηγέτες της βιομηχανίας.

Η έλλειψη παραγωγικής ικανότητας, η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων, τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, το υψηλό κόστος χρηματοδότησης, ακόμη και οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί φρενάρουν τις προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής, θέτοντας στη Δύση και την Ουκρανία μια νέα πρόκληση για το επόμενο έτος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν εξαπατηθεί από τη χρήση στρατιωτικής βίας τα τελευταία 30 χρόνια. Ποτέ δε χρειάστηκε να πολεμήσουν ένα ομότιμο έθνος με την ικανότητα να παράγει όλο το δικό του στρατιωτικό εξοπλισμό που είναι εφάμιλλο με αυτό στο οποίο βασίζεται η Δύση. Έχουν αναπτύξει τις στρατιωτικές τους δυνάμεις ενάντια σε κακώς εξοπλισμένους, κακώς εκπαιδευμένους στρατούς που δεν είχαν αεροπορική δύναμη και αποτελεσματικές δυνάμεις πυροβολικού και αρμάτων μάχης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ βυθίστηκαν σε κατάσταση εφησυχασμού.

Το πρόβλημα επιδεινώθηκε από την απόφαση της Δύσης να μεταφέρει μεγάλο μέρος της παραγωγικής της ικανότητας σε ξένες χώρες. Ο Αμερικανός δεν μπορεί πλέον να κάνει ό,τι έκανε μετά την επίθεση της Ιαπωνίας στο Περλ Χάρμπορ το Δεκέμβριο του 1941, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέτρεψαν την τεράστια βιομηχανική βάση τους στην κατασκευή τανκς, αεροπλάνων, πυρομαχικών, θωρηκτών και αεροπλανοφόρων. Η σύγχρονη Αμερική ειδικεύεται στην παραγωγή τρομακτικά ακριβών, αναξιόπιστων όπλων που χρειάζονται μήνες και χρόνια για να εμφανιστούν σε ένα πεδίο μάχης.

Αυτό είναι επίσης μια αποτυχία πληροφοριών. Φαίνεται πως η CIA εξαγόρασε την ανοησία ότι η Ρωσία είχε μια μικρή, αδύναμη οικονομία και πως θα καταρρεύσει ενόψει των δυτικών κυρώσεων. Ένας πραγματικός αναλυτής θα είχε θέσει το γεγονός ότι οι κυρώσεις, ιστορικά, ήταν αναποτελεσματικές ως προς την αναγκαστική αλλαγή καθεστώτος. Η Κούβα και το Ιράν είναι κύρια παραδείγματα. Φαίνεται ότι η CIA φόρεσε την μαζορέτα της, με μπλε και κίτρινα πομ πομ, και παπαγάλισε το ψέμα πως η Ρωσία δεν μπορούσε να παράγει τους πυραύλους, τις οβίδες πυροβολικού και τους πυραύλους ακριβείας για να υποστηρίξει έναν μακρύ πόλεμο. Βρισκόμαστε δέκα μήνες στην «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση» της Ρωσίας και συνεχίζουν να τεμαχίζουν τα στρατεύματα και τις υποδομές της Ουκρανίας όπου σαν ένα θανατηφόρο κουνελάκι Energizer — αυτοί οι ενοχλητικοί Rooskies συνεχίζουν να προχωρούν.

Μπαίνουμε στην Πρωτοχρονιά κάτω από ένα σκοτεινό και επικίνδυνο σύννεφο. Η αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ να σταματήσουν τη Ρωσία μπορεί να οδηγήσει τη δυτική συμμαχία να ενεργήσει με περισσότερη απόγνωση και απερισκεψία. Η Ρωσία, από την πλευρά της, παραδέχτηκε το ίδιο αυτή την εβδομάδα και λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει τις δυνάμεις της σε περίπτωση που αυτό κλιμακωθεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνεχίζω να προσεύχομαι για ειρήνη, αλλά δεν υπάρχουν δυτικοί ηγέτες που να υιοθετούν αυτήν την προσέγγιση. Εναποθέτουν τις ελπίδες τους να απαλλαγούν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν χωρίς να αφιερώσουν στιγμή για να σκεφτούν ότι ο αντικαταστάτης του Πούτιν θα ήταν πιθανότατα πιο εθνικιστικός και λιγότερο διατεθειμένος να διαπραγματευτεί. Ζούμε σε μια ιστορική, εποχή εποχής που πιθανότατα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της αμερικανικής κυριαρχίας στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail