Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποκαλύπτει την ευθραυστότητα των όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι η Ρωσία εκτοξεύει καθημερινά 4 έως 5 φορές περισσότερες οβίδες από την Ουκρανία:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία εκτοξεύει 20.000 βολές πυροβολικού ημερησίως, εκτίμησε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, ενώ η Ουκρανία εκτοξεύει από 4.000 έως 7.000 βολές καθημερινά.

Οι Ουκρανοί τελειώνουν γρήγορα τα αποθέματά τους από βλήματα πυροβολικού και άλλα πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας τους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Λοιπόν, πώς λειτουργεί αυτό; Για αρχή, η Ουκρανία εξαντλεί τα αποθέματά της και οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δε διαθέτουν τη βιομηχανική βάση για την παραγωγή νέων προμηθειών για την κάλυψη των ουκρανικών αναγκών και την αποκατάσταση των δικών τους αποθεμάτων.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι τα οβιδοβόλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ δεν είναι πολύ εύρωστα:
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ρυθμό βομβαρδισμών πυροβολικού που δεν έχει παρατηρηθεί σε πόλεμο από τον πόλεμο της Κορέας. Αυτή η ένταση είναι τόσο υψηλή που επιβαρύνει τα ίδια τα πυροβολικά, με το ένα τρίτο να βγαίνει εκτός αποστολής ανά πάσα στιγμή.

Αυτό σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι αναφέρουν ότι ένα μεγάλο μέρος των περίπου 350 οβίδων που παρέχονται από τα δυτικά έθνη στην Ουκρανία - συμπεριλαμβανομένων 142 αμερικανικών οβίδων M777 - έχουν καταστραφεί ή απλώς καταστρέφονται από υπερβολική χρήση. Επικαλούμενη πολλούς αξιωματούχους άμυνας των ΗΠΑ, η έκθεση δημοσίευση πως η επαναλαμβανόμενη χρήση φθείρει τα βαρέλια. Τα πυροβολικά πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας και να σταλούν σε κέντρο επισκευής εκτός της Ουκρανίας.

Δεδομένου του πολύ υψηλότερου ρυθμού πυρός από ρωσικά πυροβολικά, η λογική υποδηλώνει ότι η Ρωσία θα έπρεπε να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι. Μέρος της εξήγησης μπορεί να είναι πως η Ρωσία έχει πολύ περισσότερα πυροβολικά από την Ουκρανία και αυτά τα συστήματα δε ζορίζονται στον ίδιο βαθμό που αντιμετωπίζουν τα ουκρανικά κομμάτια. Είναι επίσης πιθανό οι Ρώσοι να παράγουν ανώτερα πυροβόλα που αντέχουν το βάρος των πολλαπλών πυρών.

Νομίζω ότι μια αιτία για την κακή απόδοση των τεμαχίων πυροβολικού που παράγονται στις ΗΠΑ είναι συνέπεια της διαδικασίας προμήθειας αμυντικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάστηκε να πολεμήσουν έναν συνομήλικο που θα μπορούσε να αντεπιτεθεί με συγκρίσιμους ρυθμούς πυρός. Ως αποτέλεσμα, το επίπεδο απόδοσης που καθορίζεται στην αίτηση υποβολής πρότασης που υποβλήθηκε στους αμυντικούς εργολάβους των ΗΠΑ δεν προέβλεπε τον ρυθμό βολής που κάνουν τα πυροβολικά σε καθημερινή βάση στην Ουκρανία. Οι εργολάβοι άμυνας παρήγαγαν ένα πυροβολικό που πληρούσε τις ελάχιστες προδιαγραφές. Φαίνεται πως το πυροβολικό των 155 mm δε χρειαζόταν να αποδώσει σε μέγιστο επίπεδο.

Όπως σημείωσα στο προηγούμενο άρθρο μου, μόνο και μόνο επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες αγοράζουν ακριβά όπλα και ξοδεύουν δισεκατομμύρια περισσότερα από τη Ρωσία δεν σημαίνει ότι τα όπλα είναι ποιοτικά καλύτερα. Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ παρέχει κίνητρα στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την παραγωγή δαπανηρών όπλων, εφόσον τα συστήματα που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο παρέχουν απτά οικονομικά οφέλη στα μέλη του Κογκρέσου. Οι οικονομικές συνεισφορές αυτών των αμυντικών εταιρειών σε μέλη του Κογκρέσου παρέχουν ένα λιπαντικό για την παραγωγή προγραμμάτων που μπορεί να μην έχουν νόημα τακτικής στο πεδίο της μάχης. Το ακριβό μαχητικό F-35 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Εάν η Ουκρανία παραπαίει στην ικανότητά της να διατηρήσει το υπάρχον επίπεδο πυρός κατά μήκος του μετώπου μάχης, θα αναγκαστεί να υποχωρήσει. Το πυροβολικό ήταν ένα από τα λίγα όπλα που κράτησαν την Ουκρανία στη μάχη. Η Ουκρανία δε διαθέτει αεροπορική δύναμη —δηλαδή, μαχητικά και ελικόπτερα σταθερής πτέρυγας— για να παρέχει στενή αεροπορική υποστήριξη και ο εφοδιασμός της με άρματα μάχης μειώνεται καθημερινά.

Η κατάσταση της Ουκρανίας γίνεται πιο τρομερή επειδή ούτε οι ΗΠΑ ούτε το ΝΑΤΟ έχουν άφθονη προμήθεια νέων οβίδων για αποστολή στο Κίεβο. Μην θεωρείτε την Αμερική ως θείο Σαμ. Νομίζω ότι η Old Mother Hubbard είναι μια πιο κατάλληλη σύγκριση. Το ντουλάπι είναι άδειο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail