Το Μαξίμου «διαρρέει» νέα εκλογικά σενάρια

Το Μέγαρο Μαξίμου «σβήνει» το σενάριο των χειμερινών εκλογών που είχε «πυροδοτήσει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική περιοδεία στην Καλλιθέα τον περασμένο Νοέμβρη, με την περίφημη φράση «το κλίμα μυρίζει ήδη εκλογές» και φαίνεται να «διαρρέει» νέα σενάρια για προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 26 Μαρτίου 2023.

Από: antinews.gr - Του Θάνου Κάλλη

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή που έχει άριστη πληροφόρηση από τα ενδότερα της ΝΔ, μιλώντας σε πολιτική εκπομπή πανελλαδικής εμβέλειας, τόνισε ότι όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στη συγκεκριμένη ημερομηνία για τις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Η κυβέρνηση αναμένεται να προκηρύξει τις εκλογές στο τέλος Φεβρουαρίου», ανέφερε η Χριστίνα Κοραή, προσθέτοντας ότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν ή στις 30 Απριλίου -γιατί αυτό εξαρτάται από το πόσο θα καθυστερήσουν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα πάρουν οι αρχηγοί των τριών πρώτων κομμάτων- ή στις 7 Μαΐου 2023.

Στο κυβερνών κόμμα παρακολουθούν με έντονη ανησυχία και προσοχή τις δημοσκοπήσεις, όπου παρουσιάζεται μια ραγδαία φθορά της ΝΔ, κυρίως στα ποιοτικά στοιχεία, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά ανοιχτών θεμάτων από την ακρίβεια, την ανεργία, τους πλειστηριασμούς, τα διάφορα σκάνδαλα μέχρι τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Στην Πειραιώς εκτιμάται πως όσο διατηρείται αυτό το κλίμα και η σκανδαλολογία, δεν υπάρχει λόγος αιφνιδιαστικών κινήσεων και πρέπει να σχεδιαστεί η εκλογική στρατηγική με προσοχή τους επόμενους μήνες.

Το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει ότι από τις αρχές του Φεβρουαρίου θα αρχίσει να αισθάνεται ο Έλληνας πολίτης όλα αυτά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, δηλαδή αυξήσεις σε συντάξεις και στον κατώτατο μισθό, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, food pass και άλλα. Επίσης, θα αποτυπώνεται ένα θετικότερο κλίμα για την κυβέρνηση καθώς θα διαφαίνεται μια πολύ αισιόδοξη και κερδοφόρα τουριστική περίοδος την ερχόμενη άνοιξη.

Παράλληλα, η επιλογή της 26ης Μαρτίου για τη διεξαγωγή των εκλογών διευκολύνει και τους ετεροδημότες, που θα πάνε στις περιφέρειες για την 25η Μαρτίου και τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που αναμένεται ότι θα ενισχύσει τα πατριωτικά αντανακλαστικά των δεξιών ψηφοφόρων.

Ακόμη, τέλος Μαρτίου, θα αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα το κυβερνητικό επιτελείο, ειδικά όταν υπήρχαν συζητήσεις για έναν εκλογικό αιφνιδιασμό μέσα στον χειμώνα. Και αυτό διότι είναι δύσκολο οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι -που είναι το δυνατό χαρτί της ΝΔ- και κατοικούν στη βόρεια Ελλάδα και σε ορεινές περιοχές, να προσέλθουν στις κάλπες με κρύο και χιόνια.

Βέβαια, αυτοί που γνωρίζουν καλά τον Κυριάκο είναι σίγουροι ότι δε θα προκηρύξει εκλογές ούτε τον Μάρτη, αλλά θα περιμένει μέχρι την τελευταία ημέρα που του δίνει τη δυνατότητα το Σύνταγμα (Ιούλιος), καθώς δεν πρόκειται να αφήσει την καρέκλα του πρωθυπουργού νωρίτερα ούτε με γερανό.

Σε άλλα νέα, την ώρα που πανελλαδικά όλο και περισσότερο κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η Κρήτη ψηφίζει την αξιωματική αντιπολίτευση για κυβέρνηση και τον Α. Τσίπρα για πρωθυπουργό. Αυτό δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της MRB, η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Αντιθέσεις», στην «Κρήτη ΤV».

Ταυτοχρόνως, η βόρεια Ελλάδα «βράζει» με το κυβερνών κόμμα, καθώς υπάρχει έντονη απογοήτευση για τον χειρισμό σε ποικίλα θέματα, κυρίως στην οικονομία και στα εθνικά θέματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το βαρύ κλίμα, ενισχύει η προειδοποίηση που έλαβε το Μαξίμου από κορυφαίο δημοσκόπο ότι τον Μάρτιο, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δε θα μπορούν πλέον να δίνουν τη Ν.Δ. ως πρώτο κόμμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail