Οι πρώτες εικόνες από το ρωσικό και κινεζικό στόλο στην κοινή άσκηση στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας

Freepen.gr - Η Κίνα και η Ρωσία ξεκίνησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις διάρκειας εβδομάδας την Πέμπτη κοντά στις κινεζικές ακτές. Ορισμένες από τις ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν πιο κοντά στην Ταϊβάν από ποτέ στην ιστορία των ετήσιων ασκήσεων, σημείωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Οι στόλοι των δύο γειτονικών εθνών συναντήθηκαν την Τετάρτη στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, νότια του νησιού Τζετζού της Νότιας Κορέας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που δημοσίευσε πλάνα με τα πολεμικά πλοία να πλέουν σε σχηματισμό παράλληλα μεταξύ τους.

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως οι δύο στόλοι πραγματοποίησαν μια σύντομη τελετή έναρξης για την άσκηση «Maritime Interaction 2022», προτού προχωρήσουν σε καθορισμένη περιοχή εκπαίδευσης. Επικεφαλής τους είναι το ρωσικό καταδρομικό πυραύλων κλάσης Slava Varyag, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού, και το κινεζικό αντιτορπιλικό τύπου 052C Jinan αντίστοιχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail